köögivilja takod

Nendesse takodesse peitsin ma ära nii palju köögivilju, et olen endaga väga rahul! Peidetud köögiviljade taga peitub pikem lugu. Üpriski naljakas teine. Nimelt olen mina paandunud köögivilja fänn, samas kui mu poiss-sõber, Jake, jälestab nendega igasugu kokkupuudet. Nagu juba eelnevatest postitusest olete saanud lugeda, siis kokkan ma endale ja kallimale alati eraldi road. Nüüd aga ostsime koju maisitaskud ning takode isu mõlemal suur. Küll aga ei ole ma nõus sööma vaid hakklihakastmega täidetud takosid.

köögivilja takod

Eriti veel kui külmkapp on lookas igasugustest köögiviljadest. Niisiis peitsin ma paksu ja punase hakklihakastme sisse ära igasugust head ja paremat.

köögivilja takod

Kastme peitsin omakorda maisitaskutesse ning katsin Jake takod sedavõrd rohkelt juustuga, et ükski köögivili ei näitaks sealt vahelt oma nägu ka mitte.

köögivilja takod

Serveerisin need Jakele ja poiss pistis need nii ruttu nahka, et ei teinud teist nägu ka selle peale, mis seal sees tegelikult lisaks hakklihale oli. “Kuradi head takod! Kaks veel, palun-aitäh!” Vot seda ma kuulda tahtsingi!

Vürtsikad takod
 
Väljast krõbedad ning seest rikkaliku ja kergelt vürtsika kastmega takod. Lihtsad, kiiresti valmivad ning nii maitsvad!
Autor:
Kogus: 5 takot
Koostisained
  • 5 maisitaskut
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 1 riivitud porgand
  • 200 g veisehakkliha
  • 1 tass naturaalset tomatipastat
  • ¼ tassi hakitud paprikat
  • ¼ tassi punaseid ube
  • ¼ tassi maisi
  • 1 spl teravat tšillikastet
  • 1 spl sojakastet
  • parmesani juustu katmiseks
  • oliiviõli praadimiseks
  • hakklihamaitseainet
  • itaalia vürtsisegu
  • meresoola
  • pipart
Valmistamine
  1. Kuumuta pannil oliiviõli ning prae hakkliha pruuniks.
  2. Maitsesta soola, pipra ja hakklihamaitseainega.
  3. Vähenda kuumust ja vala peale tomatipasta, tšilli- ning sojakaste.
  4. Maitsesta itaalia vürtsidega ning sega korralikult.
  5. Lisa pannile kõik köögiviljad ning hauta segu u 5 minutit.
  6. Vala segu serveerimiskaussi.
  7. Vaata märkuseid*
  8. Igaüks täidab oma tasku rohke kastmega ning puistab soovi korral peale ka juustu.
  9. Ay, caramba!
Märkused
Kes soovivad eriti krõbedaid takosid, siis kuumutada ahi 180 kraadini. Maisitaskud asetada 5 minutiks ahju ning seejärel täita hakklihaseguga. Mina eelistasin maisitaskuid mitte küpsetada, kuna nii on takosid kergem süüa. Mida krõbedam, seda pudisevam.

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Anna oma hinne: