Sõna “suudlid” ajas kulmu kortsu ja meele segadusse? Ära muretse, ma pole isegi kindel, kas sellele kuskil otseselt seletust leidub. Küll aga on inglisekeelne vaste “zoodles” kokamaastikul talda kinnitamas. Millega siis täpselt tegu? Ühe kõige ägedama ja maitsvama, kuid samas kõige lihtsama nuudliga, mille saab igaüks kodus minutiga tehtud!

suudlid

Nagu pildilt võib juba välja lugeda, siis on tegu puhtpaljalt suvikõrvitsaga, mis kerge vaevaga riivist läbi lastud ja voilà – sündinud on suvikõrvitsasuudlid!

Nüüd nende serveerimine on täiesti Sinu enda teha. Oled taimetoidu, liha või meretoidu armastaja? Siis suudlid on Sinule! Valmista neid nagu iga teist spagetirooga. Kuid see on isegi veel lihtsam – neid ei pea keetma ega küpsetama. Tee valmis bolognese, karri või isegi mereannid ja sega see lihtsalt suudlikaussi ning asu kugistama! Tõeliselt värsked, mahlakad ja maitsvad!

Et teha suudlikaussi veel värvikamaks ja tervislikumaks, lisasin ma sinna juurde puudlid – hmm, vist mitte? Ütleme siis porgandinuudlid, muidu peetakse mind millekski muuks kui tervisekokaks.

porgandinuudlid

Ja kasutades vaid veel paari koostisainet, sain ma lõunaks nautida juba aasiapärast “nuudlivokki” teravate kikerhernestega. Pärast pikka palumist, oli nõus ka Jake proovima ja talle maitses, hurraa!

suudlid

suudlid

suudlid

 

Värvilised suudlid teravate kikerhernestega
 
Värsked, mahlakad ja aasiapärased köögiviljanuudlid teravate kikerhernestega
Autor:
Retsepti tüüp: Taimetoit
Kogus: Ühele
Koostisained
  • ½ väikest suvikõrvitsat
  • ½ suurt porgandit
  • 1 tass keedetud kikerherneid
  • 1-2 spl Balsamicot
  • 1 spl sojakastet
  • teravat maitseaineisegu
  • oliiviõli praadimiseks
  • pipart
Valmistamine
  1. Pese köögiviljad hoolikalt puhtaks, eemalda otsad ning riivi kaussi.
  2. Kuumuta pannil õli ning viska kikerherned sisse.
  3. Maitsesta neid soovipäraste maitseainetega ning pidevalt segades prae neid, kuni krõbedad ja pruunikad.
  4. Sega kikerherned suudlitesse, vala üle kastmetega ning purusta peale musta pipart.
  5. Kombineeri ning serveeri!

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Anna oma hinne: