Valgurikas maguskartuli šokolaadibrownie

merilin-taimre-paljas-porgand-valgu-proteiini-gluteenivaba-suhkruvaba-tervislik-vegan-paleo-brownie-maguskartul-bataat-köögiviljad-retsept-lihtne

P.S. Kes tunneb, et Paljas Porgand on olnud neile toeks, abiks või lihtsalt rõõmu valmistanud, siis oleksin tänulik kui annaksite minu poolt hääle parima terviseblogi kategoorias. Kõikide oma lemmikute blogide poolt saate hääletada SIIT! Aitäh!

“Mh, Paljas Porgand, mis toimubb? Kuhu sa ometi kadunud oled?” Siin-siin, näljased kullakesed! Andke andeks et mommabird nii kaua eemal on olnud. Aga mul on palju teiega jagada! Juba sel reedel esitan ma kirjastusele oma raamatu käsikirja, mis täääähendab teie jaoks, et juba üsna pea on ootamas raamatupoodides üks supertoitudest pakatav retseptiraamat motiveerivate tsitaatide, isutavate retseptide ja meeleolukate piltidega!

merilin-taimre-paljas-porgand-valgu-proteiini-gluteenivaba-suhkruvaba-tervislik-vegan-paleo-brownie-maguskartul-bataat-köögiviljad-retsept-lihtne

Nagu alati, püüan ma peita köögivilju igale poole ära nii muuseas. Ka selle retsepti puhul, ei pääse te tervistavatest köögiviljadest, hehe! “Noniii, porks, mis sa siis nüüüd siia sisse toppinud oled?” Mmm, oma lemmiku – bataadi ehk maguskartuli! Hoidume eelarvamustest ja proovime järele enne kui kulmu kortsu ajame, eks?

merilin-taimre-paljas-porgand-valgu-proteiini-gluteenivaba-suhkruvaba-tervislik-vegan-paleo-brownie-maguskartul-bataat-köögiviljad-retsept-lihtne

Mul oli väike katseloom ka, kes neid browniesid kahe suupoolega nommis jaaa ausõna ei tundnud ta absoluuuutselt, et sinna midagi peidetud oleks, eriti veel maguskartulit! Sama magus, pehme, kohev ja rikkalikult maitsev nagu üks tõeline brownie olema peab!

merilin-taimre-paljas-porgand-valgu-proteiini-gluteenivaba-suhkruvaba-tervislik-vegan-paleo-brownie-maguskartul-bataat-köögiviljad-retsept-lihtne

Küll aga pole see kokku plätserdatud kilost suhkrust, šokolaadist ja jahust. Seega nagu alati… Paljas Porgand on teinud meie lemmikust patutoidust midagi kiiresti valmivat, väga tervislikku ning sõltuvusttekitavalt maitsvat!

merilin-taimre-paljas-porgand-valgu-proteiini-gluteenivaba-suhkruvaba-tervislik-vegan-paleo-brownie-maguskartul-bataat-köögiviljad-retsept-lihtne

Kaunistusena valasin ma need julge käega üle kalorivaba šokolaadikastmega ning puistasin peale veel kakaonibse. Šokolaadikastme võib vabalt kodus ka kookosõlist ja kakaost valmistada või üldse ära jätta. Need brownied olid juba iseseisvalt väga hästi toimetulevad oma küpsetaja maitsemeelte rahuldamisega. Mmhmm, I’m telling you

merilin-taimre-paljas-porgand-valgu-proteiini-gluteenivaba-suhkruvaba-tervislik-vegan-paleo-brownie-maguskartul-bataat-köögiviljad-retsept-lihtne

Pehmed, suussulavad, šokolaadised, rikkalikud, tervislikud, toitvad, kohevad, valgurikkad.

Maguskartuli šokolaadibrownie
 
Ettevalmistus
Küpsetamine
Valmistamisaeg
 
Sama magus, pehme, kohev ja rikkalikult maitsev nagu üks tõeline brownie olema peab, kuid ilma šokolaadi, suhkru ja gluteenita! Üks tõeliselt tervislik "patt"!
Autor:
Retsepti tüüp: Magustoit
Kogus: 8 ruutu
Koostisained
Valmistamine
  1. Klopi munad ja sega kokku kõikide ülejäänud koostisosadega.
  2. Kõige viimasena sega õrnalt sisse küpsetuspulber ja vala segu küpsetuspaberiga kaetud brownievormi.
  3. Küpseta 160 kraadi juures 35-40 min.
  4. Lase lahtises ahjus maha jahtuda ja lõika kaheksaks ruuduks.
  5. Kata soovi korral šokolaadikastme ja kakaonibsidega ning serveeri!
Toitumisalane teave
1 portsjon: 1 ruut Kalorid: 159 kcal Rasv: 5 g Küllastatud rasv: 3 g Süsivesikud: 18 g Suhkur: 4 g Sool: 66 mg Kiudained: 4 g Valk: 9 g

 

10 Kommentaari

  1. Kelli ütleb:

    Kas valgupulbri võib millegi muuga asendada või ära jätta kui nii valgurikast ei soovi? Panna rohkem toorkakaod?

  2. ailen ütleb:

    Avastasin nüüd alles Sinu ägeda blogi! No super!! Oled mind palju inspireerinud…
    Tahan proovida seda suussulavat retsepti – aga .. – kas oleks toorkakako asemel mõistlik kasutada ja kaarobipulbirt, või pigem mitte?

    Soovin südamest edu! :)

    • Paljas Porgand ütleb:

      Ooo, aitäääh! :) Mina pigem ei kasutaks, aga puhtalt seepärast et pole kaarobi maitse fänn. Liiga tummine ja kibe. Aga kui kaarob maitseb, siis go ahead!

  3. Maria ütleb:

    Hei! Ma lihtsalt pean kirjutama siia oma tänusõnad selle retsepti eest! Ma ei söö gluteeni,- piima- ja sojatooteid. Sain väga mõnusa uue lemmiku, mis vastab mu toitumiskriteeriumitele. :)

    Muutsin retsepti küll nii palju, et jätsin ära valgupulbri, panin selle asemel mandlijahu ja lisasin 2spl rafineerimata suhkrut.

    Kui see poleks kuidagi autoriõiguste rikkumine, siis soovitaksin nii mõndagi Sinu koogiretsepti ühele erilisele kohvikule, kus töötasin! Siis saaksin ise ka vahel väljas käies maiustada ;)

    • Paljas Porgand ütleb:

      Suur aitäh tagasiside eest, see tähendab mulle nii palju! :) See oleks jah täitsa autoriõiguste rikkumine :D Võin küsida, mis see eriline kohvik on ka?

      • Maria ütleb:

        Krempel, asub Tartus. Seal on erilisi ja tervislikke sööke ja muidugi eriti mõnus kollektiiv ja ägedad kliendid. Selline teistmoodi koht :)

        Aga ega nemad ei tea midagi mu plaanist neile retsepte pakkuda, ei tea, kas nad ka kohe sellest kinni hakkaks. Lihtsalt tuli selline mõte minu peast välja, olles täielik magusahull :D

        Ja kusagil väljas ei oskagi söömas käia..

        Igal juhul, jätka samas vaimus! Mina katsetan Sinu retseptid ilmselt varem või hiljem kõik läbi! :)

  4. Kärt ütleb:

    Millega valgupulbirt asendada võiks?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Anna oma hinne: