Vaarikakeerisega pistaatsia-laimijäätis

vaarikakeerisega-pistaatsia-laimi-jäätis

vaarikakeerisega-pistaatsia-laimi-jäätis

Lisasin selle pildi Facebooki ja Instagrami ning uurisin, kui paljud oleksid huvitatud retseptist. Pilt sai nii mõnegi pöidla ja südame ning erutunud kommentaari! Ilmselgelt täidan ma oma jälgijate soovi ning jagan seda mm-mm-mmm kuii maitsva jäätise retsepti!

pistaatsia-pähklid-toor-vegan-jäätis

Mis kõige toredam, siis vastan juba ette ära, et ei, te ei vaja jäätisemasinat ja jah, see on vegan jäätis! Win-win! Lisaks kõigele, see ei sisalda mitte tilkagi suhkrut! Ei vahtrasiirupit, mett, suhkruasendajat, agaavisiirupit või mis iganes moodsal kujul seda valget surma tänapäeval leidub!

vaarikas-magus-tervislik-suhkruvaba-paljas-porgand-jäätis

Tegemist on väga väärt ja kauakootud retseptiga.  Mõtlesin, et premeerin tervisele pühendunud lugejateringi, kes on mulle näidanud oma ustavat lugejalojaalsust. Aitäh, kallikesed!

merilin-taimre-jäätis-retsept-tervislik

Värskendav, magus, hapu, marjane, suvine, pähkline, kreemjas, suussulav.

5.0 from 1 reviews
Vaarikakeerisega pistaatsia-laimijäätis
 
100% suhkruvaba vegan jäätis, mis ei nõua isegi mitte jäätisemasinat! Retsept ette, käpad tööle ning suud magusaks selle värskendava magus-hapu jäätisega!
Autor:
Retsepti tüüp: Magustoit
Kogus: 8 palli
Koostisained
  • Jäätis:
  • 1 suur eriti küps banaan
  • 1 küps avokaado
  • 2 tassi täisrasvast kookospiima
  • ¼ tassi värskelt pressitud laimimahla (~2 laimi)
  • 1 spl vanilliekstrakti
  • *1 tl viina
  • noaotsatäis meresoola
  • ½ tassi pistaatsiapähkleid
  • Keerd:
  • 1 tassi (külmutatud) vaarikaid
  • 1 tl vanillekstrakti
  • *1 tl viina
Valmistamine
  1. Kasutades köögikombaini, püreesta banaan ja avokaado.
  2. Lisa hulka ülejäänud jäätise koostisained ning töötle segu, kuni kreemjas ning tükitu.
  3. Vala jäätisesegu sügavasse anumasse ning aseta õhukindlalt sulatult sügavkülma.
  4. Sega jäätist iga 30 minuti möödudes, et tagada ühtlane jäätumine.
  5. Eemalda pähklid koortest ning purusta väiksteks tükkideks.
  6. Sega pooltahenenud jäätisesse ja aseta jäätis tagasi sügavkülma.
  7. Seejärel valmista vaarikakeerd. Selleks kata väikese põti põhi vaevu veega ning lase keema. Aseta sisse vaarikad ning lase muliseda, kuni marjad on kokku kukkunud ning vesi aurustunud. Tulemus peaks olema üpriski tahke keedisetaoline.
  8. Eemalda tulelt ning sega sisse vanilliekstrakt ning viin.
  9. Jahuta külmikus ning keeruta see pea tahenenud jäätisesse.
  10. Lase jäätisel veel 2 tundi sügavkülmas taheneda ning serveeri seda imekaunist ning maitsvat ahvatlust!
Märkused
* Viin on hea viis, kuidas vältida jäätises jääkristallide teket. Võib jätta täiesti kasutamata, kuid sel juhul jäätub jäätis sügavkülmas palju rohkem ära.

 

 

22 Kommentaari

  1. Liina ütleb:

    Suur tänu Sulle Merilin ahvatleva retsepti jagamise eest!

    Moosi sisse keerutamine tähendab valamist ja samaaegselt segamist?

    Olen umbes pool aastat olnud Sinu igapäevane blogi uudistaja (igapäevane, sest meeldib paljusid postitusi lugeda uuesti ja uuesti), enne seda piilusin su blogist ainult retsepte.

    Ostsin hiljuti sinu teise raamatu “Mu süda kuulub kolmele- toidule,tervisele ja minule*, võtsin tükk aega hoogu, et kas osta või mitte.. Aga sinu isiklikult postitus haavatavusest liigutas nii väga, et tahtsin sinu tegemistele ja edule veel rohkem kaasa elada..

    Hehe..olen mõelnud ammu Sulle kommentaar jätta, et ikka meelde tuletada, et Sul on väga palju kaasaelavat lugejaskonda, kes ennast ei ilmuta, aga tegelikult räägivad Sinust igapäevaselt (ja tõesti ainult imetledes).

    Merilin Sa oled tõeline eeskuju, igal moel..

    Nüüd järele mõeldes hakkasingi paadunud lugejaks siis kui sinu blogiteemad muutusid sügavateks (nt*armastus käib tupe kaudu”) jne. Ja naiste seminaride idee on superhea :)

    Oeh ma teadsin, et kui ma Sulle kirjutama hakkan siis tahaksgi jääda kirjutama ja kiitma, ja isegi ideid oleks jagaa..aga nüüd kukub kontoris kell kohe ja tõmban arvuti tagant vehkat- koju oma viimase aja lemmikut – kikerherne pitsapõhjaga – rooga valmistama !

    Merilin tea, et oled eeskujuks enamatele naistele kui arvata oskad!

    • Paljas Porgand ütleb:

      Kas kellelgi on lappi, sest mu süda sulas just ära! :) Sa oled nii armas ja ma olen ilmatu tänulik sellise ausa ja ilusa kommentaari eest! Tõesti, siiralt suured tänud :* Ja ma ootan väga Su ideid! Soovin Sulle meeleolukat aastavahetust!

  2. Mariana ütleb:

    Oh sa issand!
    Tean nüüd mida koerad tunnevad ja miks nad toitu nähes vesistavad.
    On suur vajadus see retsept kord järgi proovida, kuid hetkel tegelen samuti keha vormi viimisega ja sellised mõnusad snäkid võivad end minu ellu tervitada ehk siis kui olen oma sihi saavutanud. Seniks aga kindlasti jään sellele retseptile silma peale hoidma. :)
    Suured suured tänud jagamast.

  3. janika ütleb:

    Lugesin küll retseptist välja et iga 30 min tagant peab segama seda külmikus kuid kaua see peaks olema seal enne kui panen pistaatsiad sisse?

    Ja mis aja pärast moosi?

    • Paljas Porgand ütleb:

      Tere Janika,

      Nagu retseptiski kirjas, siis pooltahenenud jäätisesse segada pähklid. Põhimõtteliselt siis, kui jäätis on sellise kohupiima konsistentsiga, mitte täiesti voolav ja mitte täiesti tahke. Ja moos siis kõige viimasena peale sisse keerutada. Põhimõtteliselt võib ka kohe pärast pähklite lisamist selle sisse keerutada :) Aga jälgi, et jäätis poleks nii vedel, et see lihtsalt põhja vajuks ;) Loodan, et oli abi.

      • Janika ütleb:

        Tänan :) on ikka abi :)
        Kuid üks küsimus veel, kuis uur kogus sellest tuleb. Siis tean arvestada kui suurt nõud selleks varuda :)

        • Paljas Porgand ütleb:

          Sellest tuleb nii, et kogu pere saab suu magusaks :) Mis üle jääb, see säilib sügavkülmas väga hästi.

  4. Hanna ütleb:

    Millist kookospiima sa ise selles jäätises kasutad? Kas saaksid soovitada mõnda brändi?

  5. Mari ütleb:

    Loll küsimus :D Pistaatsiapähklid on ilma soolata, eksole? :)

    • Paljas Porgand ütleb:

      Ei ole üldse loll. :D Kui õigesti mäletan, siis polnud antud hetkel mul soolamata pähkleid saada. Nii et kasutasin isegi soolatuid. :P Mõlemad sobivad!

  6. Iiris ütleb:

    Tere! Kas kookospiima võib millegi muuga asendada? Millega oleks tulemus kõige lähedasem? Ma ei armasta üldse kookose maitset. Mulle on öeldud küll, et piimal ei ole, aga mina tunnen. :) Ja prooviks ei tahaks oma majapidamisse osta ainet, mida ma kasutada ei taha. Soja-, mandli-, kaera- jm “imepiimad” maitsevad mulle palju rohkem.

    • Paljas Porgand ütleb:

      Tere Iiris,

      Ikka saab. Kuid kookospiima eelistan just selle paksuse ja rikkaliku maitse pärast! Ma ei tea, kas teiste piimadega võib jääda jäätis vedel või mitte. Võid proovida teha ka näiteks oma eelistatud piimaga ja mikserdada hulka tofut või banaani näiteks, et segu paksendada. ;) Lihtsalt idee.

  7. Katrin Luuken ütleb:

    Tere

    Kui kodus köögikombain puudub, kas siis blenderis on samuti okei seda jäätise segu valmistada (alguses siis sisse banaan, avokaado + kookospiim).

    Tänades
    Katrin

  8. Anonymous ütleb:

    Tere,

    Kas seda postitust ei olegi võimalik lugeda? :(

    • Paljas Porgand ütleb:

      Tere,

      Muidugi on! Niisama õrritamiseks üles ei riputaks :P Kui registreerida end uudiskirjadele, tuleb postituse kood Sulle postkasti ;)

      • Anonymous ütleb:

        Tere taas,

        Ma olen tegelikult juba korduvalt uudiskirjaga liitunud, aga ei ole kahjuks mitte ühtegi uudiskirja saanud :(

  9. Annili ütleb:

    Aitäh! ☺

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Anna oma hinne: