chia-puding-retsept-troopiline

Uhhuhhuu, üks puding kuluks ära küll. Olen käinud tööl nüüdseks 14 päeva järjest.. jeapp. Kell 5 hommikul on äratus ning koju jõuan pärast tööd ja trenni alles kella viie-kuue paiku. Siis vedelen mööda tube tunnikese ringi, anun massaaži ja kobin kella 8-ks juba voodisse põõnama. Kui ma teeksin sellise tempoga tööd, mida ma ei armasta, siis oleksin üks masendav inimene küll. Võinoh, seda ju kahjuks me valdav 8-5 tööpäevadega kodanikkond on. Küll aga armastan ma oma tööd absoluutselt! Kui mulle pakuti veel lisatööpäevi, siis võtsin needki rõõmuga vastu, et ikka võimalikult palju veel enne Austraaliast lahkumist õppida ning areneda teiste andekate kokkade seas! Teen sääred siit juba 2 nädala pärast, omg!

paljas-porgand-tervislik-retsept-puding-chia

Siinkohal pean ma JÄLLE vabandama, et ma pole üldse aega leidnud blogimiseks. Natuke loll vabandus, sest aega leiab igaüks täpselt selleks, mida tähtsaks peab. Seega tunnistan, et praegu olen rohkem tähtsustanud tööd, trenni ja seda vähest vaba aega, mis mulle antud kodus ringi vedelemiseks. Nüüd võtsin end aga kätte ja kirjutasin juba varuga postitusi ette, seega stay tuned!

Seekordne retsept on midagi mõnusat! Eestlased on alati olnud ühed pudingilimpsijad. Ma olen totaalselt in love with it. Kahjuks on meie poelettidel säravad topsid täis laktoosi ning suhkrut ja hirmuga hoian neist eemale. Austraalias olles avastasin ma enda jaoks midagi täiesti uut – chia pudingu! Chia seemned on viimaste aastatega tohutult populaarseks superfoodiks saanud.

superfood-chia-seemned-kasulik-tervislik

Chia seemed on toitainete sisalduse poolest linaseemnetest väärtuslikumad. Need annavad uskumatult palju energiat ning kaitsevad keha vedelikukao eest. Chia seemned sisaldavad suures koguses omega-3 rasvhappeid, antioksüdante, k.a. kvertsetiini, kiudaineid, kaltsiumi, magneesiumi, fosforit, rauda ja boori. Nendes on palju kiudaineid ning kõrge valgusisaldus. Chia seemnetel on mõnusalt mahe pähkline maitse. Neid võib süüa eraldi toiduna, lisada salatitele, putrudele ja suppidele ning magustoitudele. Chia seemnetel on hea omadus moodustada želeetaolist ainet, mistõttu võibki neid kasutada ka pudingite ja tarretiste tegemiseks.

suhkruvaba-gluteenivaba-laktoosivaba-puding

Kui koostisaineid kokku segate, siis ärge ehmuge, et puding tundub vedel ehk kõike muud kui puding. Seemned tekitavad želeetaolise geeli paari tunni möödudes, mis teebki selle segu üheks nämmaks pudinguks!

Troopiline, kleepuv, magus, krõmps, smuutine.

Troopiline chia puding
 
Chia seemnetest tehtud puding on suhkruvaba, laktoosivaba, gluteenivaba, supertervislik, sisaldab omega-3 rasvhappeid, valke, kiudaineid, antioksĂĽdante ning on megamaitsev!
Autor:
Retsepti tĂĽĂĽp: Magustoit
Kogus: Kahele
Koostisained
  • Puding:
  • ½ kĂĽpset banaani
  • ½ mangot
  • 250 ml kookospiima
  • 85 ml chia seemneid
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • â…“ tl kaneeli

  • Kihitamiseks:
  • 1 kiivi
  • ½ mangot
  • ½ tassi kĂĽlmutatud maasikaid
  • vett
Valmistamine
  1. Pudingu jaoks püreesta kokku kõik peale chia seemnete.
  2. Kalla see suletavasse nõusse ning sega sisse chia seemned nii, et need ei klimbistuks.
  3. Aseta külma mõneks tunniks kuni üleöö (soovitatav).
  4. Külmkapist välja võttes, peaksid chia seemned olema tekitanud enda ümber geeli ning sel moel olema moodustanud pudingu.
  5. Viiluta kiivi ning aseta serveerimisnõu/-klaasi põhja.
  6. Purusta maasikad käsiblenderiga. Lisa veidi vett, et kaste tuleks vedelam. Mina kasutasin eelmisest retseptist järele jäänud datlileovett, mis tegi maasikakastme eriti magusaks!
  7. Nüüd täida klaas kordamööda maasikakastme ja chia pudinguga, et tekiks ilus muster.
  8. Kõige peale tükelda ülejäänud mango ning serveeri kohe!

 

2 Kommentaari

  1. Marianne Hölpus ütleb:

    Väga ilus blogi. Häid ideid ja maitsvaid retsepte, mis on kaunite fotodega ja lausa kutsuvad köögipoolel tegutsema. Suured tänud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Anna oma hinne: