spinati falafelid


Falafelid
on maailmas laialdaselt tuntud Lähis-Ida traditsiooniline taimetoit, mis on valmistatud põhiliselt kikerhernestest. Sobivad väga hästi pita-tasku vahele, snäkilauale või õhtusöögiks liha asemele! Kuna kikerherned on küpsetatutlt teatavasti kuivad, siis soovitan valmistada kõrvale ka kaste. Minule maitsesid need magusa peedimaitselise kastmega, kuid võimalusi on mitmeid! Kes on vegan, siis kodujuustuga peedikaste ei sobi. Selle asemel soovitan kasutada näiteks kookoskoort vms, et saada ligilähedane kaste.

Isegi kui kõik roheline hirmutab mu meest eemale, siis falafelid talle meeldisid.. Eriti veel peedikastmega! Seega kaalu kastme topeltkoguses valmistamist. Kindlasti oleneb ahju kuumusest ja küpsetamisajast, kui krõbedad, pehmed, kuivad või mahlakad need falafelid tulevad. Tean, et siin Austraalias on üpriski teistsugused ahjud, mistõttu võib Eestis olla tulemus teine. Kuid kõik on vaid katsetamise küsimus!

spinati falafelid peedikastmega

Kas alustame?

Spinati falafelid peedikastmega
 
Magusa peedikastmega pealt krõbedad ja seest pehmed soojad hõrgutised, mis sobilikud nii snäki- kui ka õhtusöögilauale.
Autor:
Kogus: 10 falafeli
Koostisained
Falafelid:
  • 3 purustatud küüslauguküünt
  • 2 tassi keedetud kikerherneid
  • 2 tassi beebispinatilehti
  • 3 spl hakitud rohelist sibulat
  • 2 spl sidrunimahla
  • 2 spl neitsioliiviõli
  • 2 spl tahhiinit
  • ¼ tl jahvatatud vürtskööment
  • meresoola
  • pipart
Kaste:
  • marineeritud peeti
  • kodujuustu
  • pipart
Valmistamine
  1. Purusta kõik koostisained köögikombainis ühtlaseks massiks.
  2. Vormi saadust 10 pallikest ning küpseta 180-kraadises ahjus u 20-25 minutit. Küpsed falafelid peaksid olema pealt krõbedad ning seest pehmed.
  3. Küpsetamise ajal valmista kaste. Selleks blenderda võrdne kogus kodujuustu ja peeti vähese pipraga ühtlaseks kastmeks ning vala serveerimiskaussi.
  4. Serveeri sooje falafele peedikastmega!
Märkused
Kui oled vegan, siis asenda kodujuust näiteks kookoskoorega.

 

Veebilehe sisu ei ole lubatud avalikustada, levitada või kasutada mistahes viisil ja kohas sh meedias ilma autori kirjaliku loata. Ka osaliste tekstide või tsitaatide avaldamise korral meedias tuleb küsida kirjalikku luba. Loa saamisel peab avalikustamisel säilima viide info algallikale va juhul kui ei ole kokkulepitud teisiti. Veebilehe sisu võib printida vaid isiklikuks kasutamiseks. Postitustes olev informatsioon on ainult informeerimise eesmärgil ning autor ei vastuta informatsiooni õigsuse eest. Tegemist ei ole meditsiiniliste soovitustega ning meditsiiniliste küsimustega tuleks alati pöörduda meditsiinitöötaja poole.

4 Comments

  1. Angelica says:

    Mis on kõikvürts?

    • Kõikvürts on vürtsisegu. Inglise keeles tundud kui allspice, mis koosneb kolmest peamisest vürtsist: võrdsete osadena kaneelist, nelgist ja muskaatpähklist.

  2. Terje says:

    Võibolla rumal küsimus, aga kas jutt käib punasest peedist?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anna oma hinne: