Šokolaad ja karamell. Mida siin üldse mõelda? Jah, paluuun! Minu jaoks täiesti ideaalne kooslus. Ning kui sinna veel mõni banaanipoiss vahele sokutada, siis mina olen alistatud… härra söögipisikule, kes end sügaval kõhusopis peidab ja end vaid kõige pimedamatel päevadel ilmutab. Neil päevadel, kus tuju on kurb ja käsi šokolaadikarbi või liitrise jäätise poole haarab. Või sel nädalal, kus meie, naiste, hormoonid käivad meestel üle pea ja keegi ei jõua meie isusid ja soove ära rahuldada.

Ärge vaadake mind sellise pilguga, me kõik teeme seda!

jäätis-patustama-paljas-porgand

Okei, need patustamised jäid mul küll aastasse 2011 nagu pildilt näha, aga mõte on sama. Minu patud peituvad lihtsalt nii tervislikes “patutoitudes”, et need ei tekita isegi mitte süümepiinu. Seega kokkuvõttes nimetan ma neid pigem tervislikuks vahepalaks!

Nii ka selle Snickersi jäätisega, mis on 100% suhkruvaba, s.h sisaldamata ka mett ja vahtrasiirupit. Kõigest puuviljades esinevad suhkrud ja muu hea ja parem. Ja ma võin kerge südamega öelda, et see maitseb palju paremini, kui pildil lakkumise protsessis olev Ben&Jerry’s. Isetehtud jäätis on in!

snickers-jäätis-tervislik-vegan-toor

Rikkalik, valgurohke, magus, kreemjas, karamelline, maapähklivõine, šokolaadine, pähklitükine, banaanine.

Kui sa ei suuda ära öelda ülalolevale, siis näpud kähku retsepti kallale!

Snickersi jäätis
 
100% suhkruvaba ja valgurohke soolatud karamelli-šokolaadi jäätis maapähklitega, mis sulab suus ja paneb sind tahtma veel ja veel...
Autor:
Köök: Snickersi jäätis
Kogus: 8 palli
Koostisained
  • Jäätis:
  • 2 küpset banaani
  • 400 g kodujuustu
  • 1 tass kookospiima
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 1 tl viina
  • Karamell:
  • 1 tass üleöö leotatud kivideta datleid
  • ¼ tassi mandlipiima
  • 1 spl naturaalset maapähklivõid
  • 1 spl espressot / kanget kohvi
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • *1 tl viina
  • ¼–½ tl meresoola
  • Kaunistus:
  • ½ tassi tooršokolaadinööpe
  • ½ tassi soolatud röstitud maapähkleid
Valmistamine
  1. Töötle kodujuust köögikombainis kreemjaks. Lisa ülejäänud koostisained ja mikserda, kuni segu on täiesti ühtlane.
  2. Vala õhukindlasse nõusse ja aseta sügavkülma. Sega iga 30 minuti järel, kuni jäätis on üpris paks ja tahke.
  3. Kuni jäätis on sügavkülmas, valmista karamell. Selleks purusta köögi kombainis pehmeks leotatud datlid. Lisa ülejäänud ained ja mikserda, kuni karamell on tükitu.
  4. Soola soovitan lisada viimasena. Arvestada tasub, et karamell peaks olema soolase alatooniga nagu Snickers.
  5. Kui jäätis on juba paksem, sega sisse karamell. Aseta tagasi sügavkülma.
  6. Purusta maapähklid väiksemateks tükkideks.
  7. Soovi korral sulata veidi šokolaadi enne jäätisesse lisamist, kuid võid lisada ka tahked šokolaaditükid.
  8. Lisa ka maapähklitükid, sügavkülmuta veel veidi ja serveeri!
Märkused
*Viin on hea viis, kuidas vältida jäätises jääkristallide teket. Võib jätta täiesti kasutamata, kuid sel juhul jäätub jäätis sügavkülmas palju rohkem ära.

 

Veebilehe sisu ei ole lubatud avalikustada, levitada või kasutada mistahes viisil ja kohas sh meedias ilma autori kirjaliku loata. Ka osaliste tekstide või tsitaatide avaldamise korral meedias tuleb küsida kirjalikku luba. Loa saamisel peab avalikustamisel säilima viide info algallikale va juhul kui ei ole kokkulepitud teisiti. Veebilehe sisu võib printida vaid isiklikuks kasutamiseks. Postitustes olev informatsioon on ainult informeerimise eesmärgil ning autor ei vastuta informatsiooni õigsuse eest. Tegemist ei ole meditsiiniliste soovitustega ning meditsiiniliste küsimustega tuleks alati pöörduda meditsiinitöötaja poole.

25 Comments

  1. Merilin says:

    Sattusin alles eile su blogi uudistama ja 3 koostisosaga müslibatoon juba külmas(kuigi segu ise oli jubaväga hea) aga ma ei oska seda tassi mõõtu arvestada. Batoonid tegin umbes :-) Aga jätsi tahaks ka katsetada,seal ei julge umbes teha.

  2. Piret says:

    Kas tass on siin retseptis teetassi (cup) suurus? Iseenesest pole retseptides kruusi (mug) mõõtu näinud, aga samas eestlased ju ütlevad kruusi kohta ka tass ja see 1/4 tassi tundub kuidagi maru vähe.

    • 1/4 tassi on 60 ml :)

      • Piret says:

        Aitäh :)

        • Piret says:

          Väga OK on teha 1,5kordne kogus. Sellisel juhul kulus mul ära kogu metallpurgis olev kookospiim, väike mandlipiim ja pakk datleid. Mitte, et datleid ei võiks niisama peale nosida, aga kui jääb tilk kookospiima üle, siis minul kipub see lõpp alati külmkappi jäämagi.

  3. Kendra says:

    Kas antud retseptis võib kasutada ka tavalist piima? :)

  4. Kelli says:

    Kaua selline maius sügavkülmas ka säilib?

  5. Anonymous says:

    Kas kodujuustu oleks millegagi võimalik asendada? Kuna piimatooteid üldse ei tarbi.

  6. Õnnela says:

    Tere! Mille sees datleid leotada tuleb? Mandlipiima sees?

  7. Katrina says:

    Sooviksin teada, et kas blender saab ka hakkame selle jäätise kokku segamisega? Hetkel puudub mul korralik köögikombain – olemas on ainul ainult käsimikser ja blender, aga tahtmine ise jäätist teha on suur :)

    • Tere Katrina,

      Kui mõtled blenderkannu, siis vaat, et töötab jäätise valmistamisel pareminigi. Endal seda seni olemas polnud ning ajasin kogu töö ära köögikombainiga. Käsimikser vast nii head tööd ei tee, kuid blender kindlasti ;)

  8. Padakonn says:

    Ei nõustu väitega et on 100% suhkruvaba! Banaan ning dattel sisaldavad ohtrasti puuviljasuhkrut ning seega on väide eksitav, süsivesikute poolest ilmselt üsna ligilähedane tavalise jäätisega.
    Maitseb kindlasti hästi, aga pean ise veresuhkrut jälgima ning kui sellist kraami sööks, oleks veresuhkur kindlasti kohe laes ;)

    • Tere, Padakonn :D Muidugi sisaldavad banaan ja datlid puuviljasuhkrut. Kuid ma ei usu, et sellisesse naturaalsesse ja tervislikku suhkrusse peaks suhtuma hoiatavalt. Kui ma ütlen, et lisatud suhkrut pole, siis ilmselgelt mõistab igaüks, et retsepti pole lisatud töödeldud suhkrut, mett ega vahtrasiirupit. Ka piimas esineb piimasuhkur ning köögiviljades leidub samuti vähemal või rohkemal määral suhkrut. Sellegipoolest ei ütleks me, et köögiviljasupis on suhkrut. Kui tegemist on diabeedikuga, siis ilmselgelt ei tasuks jäätise retseptide poole vaadatagi. Arvatavasti on see siiski magus (olenemata, kas on lisatud suhkrut või mitte) ning mitte sobilik kõrge veresuhkru korral.

  9. Carolin says:

    Ehmusin ära algul, et miks viina panema pean :D Mõtlesin juba, et mingi gurmeevärk, aga hea, et lisasid selle märkuse, kõlab igatahes loogiliselt! Kuna minu ema on suuuur Snickersi fänn, siis võtan selle millalgi ette ja teen ära. Aitäh!

  10. Margit says:

    Üligeniaalne + see viinanipp on ka mulle täitsa uus! Peaks järele proovima. :) Andekas oled!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anna oma hinne:  

Sellelt lehelt sisu kopeerimine keelatud.