Otse peenralt: Röstitud kõrvitsa ja porgandi püreesupp

kõrvits-porgand-püree-supp

kõrvits-porgand-püree-supp

Suvi kadus vast sama kiiresti kui tuli? Eestlased kurtsid, et suve nagu polnud ollagi. Ma peaksin vist krokodillipisaraid valama, kuna ma pole suve näinud juba 2 aastat. Tulin enne Austraalia suve saabumist Eesti külma talveilma ning kui tagasi jõudsin, oli seal juba suvi läbi. Siis ilastasin eestlaste rannapiltide ja bikiiniselfide peale ning enne kui arugi sain, oli Austraalias juba kevad täies hiilguses. Olin kohe esimene pargipäevitaja, kui teised veel saabastes ja mantlites päikese käes haudusid. Rõõmu kauaks ei jätkunud, kuna lennupiletid Uus-Meremaale olid juba soojas. Nüüd olengi juba Uus-Meremaal ja prrrrr, kui külm on. Topelt püksipaar peidab mu Austraalia kuumaverelisi koibi ning hing ihaldab Sydney konstantse 30-ne kuumakraadi üle. Tean, et toidublogis pole asja reisifotodele, kuid mõtlesin, et jagan teiega oma esimesi loodusfotograafia katsetusi! Mis arvate?

lumi-talv-külm

Seega jagame me kõik muret, et ilmad on taas jahedamaks läinud ning üks südantsoojendav püreesupp on just see, mis me vajame. Mina seda endale lubada ei saa, sest elan veel paar nädalat nelja ukse ja rattaga kitsastes tingimustes, kuid mõeldes teile, kallid lugejad, jagan ma teiega seda retsepti!

uus-meremaa-merilin-taimre

Retsept sündis käigu pealt, kui Sydney tervisekohvikus veel töötasin. Sellest sai tõeline hitt ning omanik käis mult lausa palumas, et seda uuesti päevasupiks valmistaksin. Ei pea vast mainima, et tegu on väga tervisliku, kuid samas väga maitsva toiduga? Ei pea jah, kõik mu retseptid on seda!

tervislik-soe-lihtne-retsept

Pean hoiatama, et retsepti valmistasin algselt nii mitmekümne inimese suu jagu ning hiljem seda koduseks retseptiks kohendades, võib see olla veidi “moonutatud”. Seega proovige suppi ikka koguaeg ning valmistage oma maitse-eelistusi silmas pidades. Mõnusat püreestamist!

kaalujälgija-retsept-gluteenivaba

Kreemjas, rikkalik, mahe, toitev, magus, soolane, röstitud, soojendav.

5.0 from 2 reviews
Röstitud kõrvitsa ja porgandi püreesupp
 
Üks tõeline hitt püreesupimaailmas! Garanteeritult kõigi lemmik - rikkalik, maitsev ja muidugi tervislik! Kõik koostisained leiad kodupeenralt!
Autor:
Kogus: Kaheksale
Koostisained
  • 1 kg kooritud, seemnetest eemaldatud kõrvitsat
  • 800 g kooritud porgandit
  • ¼ tassi oliiviõli
  • 2 purustatud küüslauguküünt
  • 1 hakitud punane sibul
  • 1 spl röstitud sinepiseemneid
  • 2 tl jahvatatud koriandriseemneid
  • 1 tl jahvatatud röstitud vürtsköömneid
  • 1 tl jahvatatud kurkumit
  • ½ tl jahvatatud röstitud kardemoni
  • ¼ tl jahvatatud cayenne pipart
  • 4 tassi vett
  • ½ tassi kookoskoort

  • Serveerimiseks:
  • kookosjogurtit
  • röstitud seemnesegu
  • viilutatud punast tšillipipart
  • meresoola
  • pipart
Valmistamine
  1. Eelkuumuta ahi 220 kraadi juurde.
  2. Lõika kõrvits ja porgand kuubikuteks ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vala üle vähese oliiviõliga ning raputa peale soola ja pipart.
  3. Küpseta ahjus, kuni köögiviljad on kuldsed ja pehmed.
  4. Vürtside röstimiseks, kuumuta pann ning rösti seemneid kuival pannil, kuni pruunistunud ning tunda on tugevat vürtsi lõhna. Koriandriseemneid röstides hakkavad need praksuma.
  5. Kuumuta pannil õli ning pruunista madalal tulel küüslauk ja sibul.
  6. Lisa hulka kõik vürtsid ning lase umbes 5 minutit maitsel süveneda.
  7. Seejärel lisa hulka vesi ning ahjus valminud köögiviljad
  8. Kata pott kaanega ning keeda õrnalt umbes 25 minutit.
  9. Eemalda tulelt ja püreesta blenderis osade kaupa ühtlaseks.
  10. Aseta suurema nõu/poti/konteineri kohale väga tihe sõel ning vala blenderdatud püreed sealt läbi. Sega lusikaga sõelapealset, et suruda võimalikult palju läbi. Pinnale peaks jääma vaid veidi paksemat jääki. Viska see prügikasti enne, kui valad peale ülejäänud supi.
  11. Korda, kuni kogu supp on sõelutud.
  12. Sega hulka kookoskoor.
  13. Serveeri kookosjogurti või kookoskoorega ja röstitud lemmikseemneseguga, lisades vähe värvi ja vürtsi punase tšilliga!

 

11 Kommentaari

  1. […] oli supp, millega mind ristiti Austraalias kokana töötades supimeistriks. Selle nimel tulid […]

    • Lullu ütleb:

      Lugesin siin retsepti ja jäin mõtlema, et KUI VAJALIK see sõelast läbiajamine on ja milleks see õldse vajalik on? Muidu kõik selge ja arusaadav. Hetkel valmistamine algusjärgus, porgand-kõrvits ahjus röstimas.

  2. Lena ütleb:

    Soperdasin eile näpuga jälge ajades selle retsepti valmis.
    I-M-E-H-E-A!!!
    Nii äge, et kellegil on anne nii maitsvaid roogi koostada ja veelgi toredam, et ta seda teistega jagab, et nood ka saaksid oma köögielule vürtsi juurde anda :)
    Aitäh Sulle!

    • Paljas Porgand ütleb:

      Suuuuur suuur aitäh! Sellised kommentaarid on niiii motiveerivad :) Tahaks hakata jälle rohkem retseptipostitusi tegema. :) Kindlasti hakkan ka, sest mul on lugejatele suur üllatus varuks!

  3. Brita ütleb:

    Hei, vahest on Sul jagada ka mõnd head kõrvitsakoogi retsepti? :) Eriti hea kui tegu ilma jahuta koogi või nt ka keeksiga :)

  4. Liina ütleb:

    Mmmm, selle iluduse proovin ma küll homme järele (:

  5. Merilyn ütleb:

    Proovisin , väga maitsev oli! Mind huvitaks see keeksike/leivake, mis seal kõrval on ja kas selle retsepti võib ka leida kuskilt? :)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Anna oma hinne: