No ei jäeta mind Insta DM-ides enam pärast neid storysid rahule, hehe! Seega mis mul üle jääb, kui seda retsepti teiega jagada! Jah, ma olen parimate maitseelamuste korral oma näoilmete ja häälitsustega väga ekspressiivne. Aga kuidas muidu mu kaaslane ja sina, kallis inimene teisel pool ekraani, peaksite mõistma KUI HEA mingi toit on?! No vot! Seega mu oiged, tilkuv ila ja kuklasse ulatuvad silmad on igati asja eest!
Käes on rabarberi hooaeg! See retsept sündis suuresti tänu mu armsale emale, kes tõi mulle oma aia rabarberit. Need on tal imekombel alati niii magusad ja head. Muidugi ei saanud ma neist ära öelda. Kuigi ma ei teadnud mis ma nendega peale hakkan, siis kokana ei saa ma ju ometi minna retsepte guugeldama, vaid pean panema ise oma peakese tööle, et saada hakkama järjekordse täistaimse, suhkru- ja gluteenivaba retseptiga, mida juba niisama lihtsalt netiavardustest ei leia!
Rabarberilt koor maha, noaga väikesteks tükkideks ning kookosõliga kaetud kuumale pannile! Ja minutitega on olemas soe, magushapu ja ülimõnus rabarberi”moos”. Seejärel röstisin kaerahelbed, mida serveerisin koos rabarberimöksi ja vanilje maitselise riisipiimaga. Kuna kaerahelbed läksid piima sees pehmeks ja meenutasid rohkem putru, siis mõtlesin, miks mitte kohe sellest putru teha? Rabarberimögina võid segada pudru sisse või asetada pudru peale (minu eelistatud variant). Tegin seda suure koguse korraga ja külmkapis on mind iga hommik maitsev moos juba ees ootamas! Ka vaniljekaste on täitsa valikuline!
Kes suvel kuuma putru süüa ei armasta, siis sellest retseptist võib valmistada ka ideaalse üleöö pudru. Selleks rösti kaerahelbed (võid jätta ka röstimata) ning sega piimaga. Pane purgi põhja rabarberimögin ja selle peale kokku segatud puder. Kõige peale võid lisada ka vaniljekastme ja väheke kaneeli. Kata kile või kaanega ning hommikul naudi jahedat kosutavat magustoiduputru!