No ei jäeta mind Insta DM-ides enam pärast neid storysid rahule, hehe! Seega mis mul üle jääb, kui seda retsepti teiega jagada! Jah, ma olen parimate maitseelamuste korral oma näoilmete ja häälitsustega väga ekspressiivne. Aga kuidas muidu mu kaaslane ja sina, kallis inimene teisel pool ekraani, peaksite mõistma KUI HEA mingi toit on?! No vot! Seega mu oiged, tilkuv ila ja kuklasse ulatuvad silmad on igati asja eest!

merilin-taimre-paljas-porgand-blogi-retsept-postitus-lihtne-kiire-rabarber-kaerahelbed-puder-hommiku-söök-tervislik-suhkru-gluteeni-vaba-taimne-vegan

Käes on rabarberi hooaeg! See retsept sündis suuresti tänu mu armsale emale, kes tõi mulle oma aia rabarberit. Need on tal imekombel alati niii magusad ja head. Muidugi ei saanud ma neist ära öelda. Kuigi ma ei teadnud mis ma nendega peale hakkan, siis kokana ei saa ma ju ometi minna retsepte guugeldama, vaid pean panema ise oma peakese tööle, et saada hakkama järjekordse täistaimse, suhkru- ja gluteenivaba retseptiga, mida juba niisama lihtsalt netiavardustest ei leia!

merilin-taimre-paljas-porgand-blogi-retsept-postitus-lihtne-kiire-rabarber-kaerahelbed-puder-hommiku-söök-tervislik-suhkru-gluteeni-vaba-taimne-vegan

Rabarberilt koor maha, noaga väikesteks tükkideks ning kookosõliga kaetud kuumale pannile! Ja minutitega on olemas soe, magushapu ja ülimõnus rabarberi”moos”. Seejärel röstisin kaerahelbed, mida serveerisin koos rabarberimöksi ja vanilje maitselise riisipiimaga. Kuna kaerahelbed läksid piima sees pehmeks ja meenutasid rohkem putru, siis mõtlesin, miks mitte kohe sellest putru teha? Rabarberimögina võid segada pudru sisse või asetada pudru peale (minu eelistatud variant). Tegin seda suure koguse korraga ja külmkapis on mind iga hommik maitsev moos juba ees ootamas! Ka vaniljekaste on täitsa valikuline!

merilin-taimre-paljas-porgand-blogi-retsept-postitus-lihtne-kiire-rabarber-kaerahelbed-puder-hommiku-söök-tervislik-suhkru-gluteeni-vaba-taimne-vegan

Kes suvel kuuma putru süüa ei armasta, siis sellest retseptist võib valmistada ka ideaalse üleöö pudru. Selleks rösti kaerahelbed (võid jätta ka röstimata) ning sega piimaga. Pane purgi põhja rabarberimögin ja selle peale kokku segatud puder. Kõige peale võid lisada ka vaniljekastme ja väheke kaneeli. Kata kile või kaanega ning hommikul naudi jahedat kosutavat magustoiduputru!

Rabarberikoogi puder
 
Ettevalmistus
Küpsetamine
Valmistamisaeg
 
Eriti lihtne, kiiresti valmiv, hooajaline, suussulav ning tervislik puder, mis on lisaks täistaimne, suhkruvaba ja gluteenivaba! Maitseb just nagu rabarberikook ilma süümepiinadeta!
Autor:
Retsepti tüüp: Hommikusöök
Kogus: kahele
Koostisained
  • 80 g (gluteenivabu) täisterakaerahelbeid
  • 20 g (gluteenivabu) kaerakliisid
  • u 150 ml taimset piima
  • näputäis Himaalaja soola

    Rabarberimoos:
  • 400 g rabarberit
  • 20 g kookosõli

    Serveerimiseks:
  • 6 spl vaniljekastet/-jogurtit
  • näputäis kaneeli
Valmistamine
  1. Koori rabarberid ja viiluta.
  2. Kuumuta pannil kookosõli.
  3. Lisa rabarber pannile ja alanda kuumust.
  4. Kuumuta neid u 5 minutit kuni kokku kukkunud ja pehmenenud.
  5. Pane moos külma jahenema.
  6. Rösti kaerahelbed (valikuline).
  7. Sega kaerahelbed potis kliide, piima ja soolaga. Magusa hamba korral lisa ka soovipärast magustajat.
  8. Kui puder valmis, serveeri seda rabarberimoosiga.
  9. Soovi korral lisa ka vaniljekastet, -pudingit või -jogurtit.
  10. Puista peale kaneeli ja ongi valmis imeline magustoidu koha väärne hommikupuder!
Märkused
Putru võid serveerida ka üleöö ehk jaheda pudruna, mida on kiire ja kerge süüa, kui hommikusöögi tegemiseks aega ei ole. Loe lähemalt postitusest!
Toitumisalane teave
Kogus: 1 portsjon Kalorid: 414 kcal Rasv: 18 g Küllastatud rasv: 10 g Süsivesikud: 46 g Suhkur: 3 g Kiudained: 9 g Valk: 18 g

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Anna oma hinne: