Haruldane mereand: Punase Kuningkrabiga kreemjas avokaadopasta

paljas-porgand-toor-vegan-paleo-tervislik-pasta-retsept

paljas-porgand-toor-vegan-paleo-tervislik-pasta-retsept

Sama haruldane kui on üks poolblond gypsy kokk, leidub ka Barentsi vetesügavustes – legendaarses meres, mida seilasid sadu aastaid tagasi nii Viikingid kui ka keskaegsed venemaalased – midagi üsna haruldast. 600 meetri sügavuseni ulatuvad jäised vetesügavused on koduks ühele haruldaseimale ning maitsvaimale kõigist mere-elukatest – vägevale Punasele Kuningkrabile. *Rullib lahti punast vaipa…*

crabit-estonia-punane-kuning-krabi-liha-retsept-paljas-porgand

Lähisarktiline meri on aga metsik ja ettearvamatu, tehes Kuningkrabi püügi eriti keeruliseks ning vahel ka eluohtlikuks. Ideaalne elukeskkond ja mereelustiku ammendamatu mitmekesisus on pannud aluse Punase Kuningkrabi populatsiooni õitsengule ning tänaseks päevaks püütakse Barentsi merest maailma parimat krabiliha. Ja seda maailma parimat, *köhib erutusest* MAAILMA PARIMAT krabiliha pakub meile eestimaine ettevõte Crabit Estonia. Krabi saab kliki vajutusel veebipoest tellida ja tuuakse veel TASUTA koju ära! Pf, millest me räägime… punane vaip missugune, hihi!

punased-tomatid-tervislik

Kui ma selle luksusliku karbi avasin, siis hakkasid mul igasugused retseptiideed peas ketrama. No teate küll, umbes sama kiirelt kui hargneb lõngakera kiisukäppade vahel lahti, mhmmm. Esimene idee: aeglaselt röstitud tomatid.

ahjus-röstitud-tomatid-rosmariiniga

No mõelge, pehme ja mahlakas krabiliha ning sama mahlakad aeglaselt röstitud rosmariini-kirsstomatid…

aeglaselt-röstitud-maitsestatud-kirss-tomatid-maitsev

Kõige tähtsam on neid just aeglaselt röstida, mitte 220 kraadi juures 10 minutit kõrvetada. Nii säilib nende mahlakus, muutudes veel eriti magusaks ja pehmeks!

ahjus-röstitud-tomatid-rosmariiniga

Väheke oliiviõli, soola, pipart ja rosmariini ning midagi head ongi sündinud! Ärge neid kõiki enne pastasse viskamist põske pistke, eks?

aeglaselt-röstitud-maitsestatud-kirss-tomatid-maitsev

Kui tomatid on kohe-kohe valmis, siis viskasin samale plaadile seedermänniseemned, et neidki õrnalt röstida. Aega nõuavad aga kõvasti vähem ja oleks tore, kui sa reaalselt passiksid neile peale, kuni need on kuldpruunid ja ready to rock’n’roll! Sest usu mind, see käib kähku. Peaaegu sama kiiresti kui kasarmust lõpuks naise juurde pääsenud sõduripoisil, haha!

röstitud-seedermänni-seemned-retsept-pasta

Ja mida me võiksime kasutada, et pastale lisada rikkalikku maitset ilma tühipaljast toidukoort kasutamata. Omg, jaaa… avokaadot! See on ju hea rasva allikas, ülimalt kreemjas ja koos õigete lisanditega, saaks sellest ideaalse pastakastme!

DSC_0313

Suurest laiskusest ja tänapäeva masinaid kummardades, viskame selle mõnusalt küpse ja kreemja avokaado köögikombaini. Nagu gypsynõid suure paja ees, viskasin sinna sisse paar sortsu sidrunimahla, paar küünt küüslauku, näputäis soola, pipart, tükikese tšillit ja muidugi pihutäie basiilikut! Ja siis vajutasin nuppu, ilmus suitsupilv ja välja tuli midagi imelist…

avokaado-basiilik-tšilli-vürtsid-guacamole-retsept

Päris loitsu kokku ei keetnud, aga ühe mõnusalt kreemja guacamolet meenutava roheluse sain kätte küll!

sidrun-küüslauk-avokaado-roheline-kaste-retsept

Kui pasta tuleb juba haruldane, siis tulgu ikka max haruldane. Ma tutvustan teile tervislikku gluteenivaba sojaoapastat! Jeap, lugesite õigesti, see pasta on tehtud rohelistest sojaubadest, kuid saada on veel ka mustadest ubadest (kes soja ei tarbi) ja tavalistest sojaubadest pasta.

rohelise-soja-oa-pasta

Nagu näete on need valgu- ja kiudaineterikkad ning kiiresti valmivad! Soetada saab neid VegGuru e-poest, taimetoidukohvikust Green Bakery ja Mahemarketist. Proovi järele, sa ei kahetse!

tervislik-gluteeni-vaba-valgu-rikas-makaron-pasta

Pealekauba näevad ägedad välja ka!

gluteenivaba-pasta-makaton-soja-ubadest

Segame rohelise loitsu ja rohelise sojaoa fettuccine kokku ja oleme sammu võrra lähemal millelegi maagilisele…

avokaado-kreem-quacamole-pasta-vegan

Ehk Punasele Kuningkrabile, hehe! Kes oleks võinud arvata, et selle valmistamine võtab 3 minutit, koorimine umbes sama kaua ja kõhtu jõudmine vastupanuvõime puudumisel veelgi vähem!

crabit-estonia-punane-kuning-krabi-liha-retsept-paljas-porgand

Kui sain ühe sõra seest seda sooja, mahlakat, värsket ja delikatessi meenutavad krabiliha moka otsast proovida, siis puhkes sõda mu südame ja mõttemaailma vahel. Süda ütles, et ta armastab seda krabi ja me peame ühte heitma, kuid allasurutud ajuraas veenis mind seda siiski pasta jaoks seivima. Niisiis leidsime tasakaalu, pool pastakaussi ja pool sellesse suuremasse ja näljasemasse kohta, hihi!

crabit-estonia-punane-kuning-krabi-liha-retsept-paljas-porgand

Koorimiseks võid reaalselt kasutada köögikääre. Naks ja kraps ja liha käes. Ole ettevaatlik vaid, tõmbasin oma pöidla ogadega lõhki, nuuks.

crabit-estonia-punane-kuning-krabi-liha-retsept-paljas-porgand

Nii palju sellest lumivalgest krabilihast jõudis siis kaussi. Kas teadsid, et lisaks võrratule maitsele, sisaldab krabiliha ka suurel hulgal kõrgkvaliteetseid valke, olles samal ajal vähese rasva- ning kalorisisaldusega? Samuti on krabilihas meile vajalikke vitamiine nagu C, B12, foolhapet, magneesiumi ning ka fosforit. Win-win!

haruldane-tervislik-punane-kuning-krabi

Meil on kõiksugu hõrgutisi seal pastas juba, aga puudu on mingist magusast ja värskest touchist! Herne-maisi segu on siin, et lahendada probleem. No kes ei oleks söönud väiksena seda otse purgist? Uhm, keegi? Ei? Okei, ma olen lihtsalt veider… pft!

mais-hernes-bonduelle-pasta-retsept

Kui sa ei suuda kõike ühel ajal valmistada nii, et iga koostisaine kokkusegamise hetkeks veel soe oleks, või kui sa kavatsed toitu järgmised pool tundi pildistada nagu mul kombeks, siis viska kõik pannile ja väga madalal tulel soojenda see hõrgutis üles.

paljas-porgand-merilin-taimre-toit-fotograafia-tervislik-paleo

Ja meie lemmikhetk – serveerimine…

paljas-porgand-kiire-lihtne-tervislik-õhtusöök-retsept

Võinoh, minu jaoks siis pildistamine, hihi!

paljas-porgand-tervislik-avokaado-pasta-retsept

Foodporn, ma tean. Aga seda vaadates ei pea vähemalt läpakakaant kinni lööma kui ema või kolleeg selja taha järsku ilmub, haha! Kui ülemus, siis vast teised lood. Siis pead talle selgituseks sedasama pastat valmistama, küll siis mõistab su toidufetišeid!

merilin-taimre-paljas-porgand-pasta-kala

Serveerides kasutasin veel avokaadot, sest seda oli nii mõnna kõrvale hammustada, ning muidugi värskeid basiilikulehti, sest need on lihtsalt ilusad ja maitsvad igalpool. Vapiano basiilikupotid on alati pooltühjad, kui üks minusugune gypsy sinna lähedale peaks istuma.

Oih, valetasin ennist! Kõige parem osa retsepti juures pole mitte serveerimine, vaid sisse kaevumine! Head isu!

paljas-porgand-merilin-taimre-tervislik-gluteeni-vaba-retsept

Paleo, kreemjas, värske, rikkalik, maitseküllane, pehme, delikatess, tšilline, ülitervislik, valgurikas, sõltuvusttekitav, kõhtutäitev, suitsune.

Punase Kuningkrabiga kreemjas avokaadopasta
 
Ettevalmistus
Küpsetamine
Valmistamisaeg
 
Üks tõeliselt kreemjas, rikkalik ja eriline pasta Punase Kuningkrabiga! Iga pastaarmastaja to-do-listis!
Autor:
Retsepti tüüp: Liharoad
Kogus: Kahele
Koostisained
Valmistamine
  1. Poolita kirsstomatid, aseta kaetud ahjuplaadile kumer osa allpool, pintselda oliiviõliga, puista üle soola, pipra ja rosmariiniga ning küpseta 165 kraadi juures umbes 35 minutit, kuni tomatid on kokku kukkunud, pehmed ja pruunikad.
  2. Viimase 5 minuti jooksul, lisa plaadile ka seedermänniseemned ning rösti, kuni need on kuldpruunid.
  3. Samaaegselt valmista guacamole. Selleks püreesta köögikombainis avokaado, basiilik, sidrunimahl, küüslauk, tšillihelbed, väheke soola ja pipart ühtlaseks kreemiks.
  4. Guacamole valmistamise eel, võid panna kaks potti vett keema. Kui vesi on keema läinud, valmista tootja juhiste järgi fettuccined või kasutusel olev pasta ette. Lase veidi jahtuda ning sega guacamolega.
  5. Teise potti aseta krabikott. Hoia seda seal umbes 3-5 minutit ja krabiliha ongi valmis! Lõika koored köögikääridega lahti ja eemalda krabiliha.
  6. Sega pasta hulka krabiliha, maisi-hernesegu, aeglaselt röstitud tomatid ja röstitud seedermänniseemned.
  7. Kaunista veel basiilikuga ning serveeri kohe!
Märkused
*Spetsiaalse fettuccine asemel võid kasutada misiganes meelepärast pastatoodet, kuid soovitan soojalt seda tervislikku ja maitsvat alternatiivi valge jahu pastale!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Anna oma hinne: