Hõiskasin vast enne õhtut, kui ütlesin, et mu arvuti on taas töökorras ja rohke blogimine alaku! Kui hakkasin kirjutama juba teist blogipostitust oma taassündinud sülearvutis, siis käis väike pauk ja ekraan oli selline:

katkine-dell-arvuti

Sellele järgnes haudvaikus ja veel jubedam pilt, milleks on lõputu must ekraan. See on see hetk, mil pead arvutiga hüvasti jätma ja ta sügavale mulla alla matma. “Hüvasti mu probleemne Delli pubekas! Sinuga veedetud blogimised olid väga nauditavad…” Eks paistab, kas mulle saadetakse uus arvuti vastu, parandatakse vana ära või tagastatakse mu ilmselgelt liiga ülehinnatud investeering. Loodan viimase variandi kasuks, et ma ei peaks neid nelja tähte oma arvutikaanel ja õudusunenägudes enam nägema. Äkki tõesti saab suurest Windowsi pooldajast IOS-süsteemi omanik. Kuid paljugi sellest tehnilisest jutust. Alustame oma hommikut millegi palju paremaga – tervisliku hommikusöögiga!

avokaado-munad-retsept-tervislik-lihtne

Kes on kodus ise valmistanud pošeeritud mune? Kes on neid vähemalt söönud? Kes teab, mis need on? Tunnistan ausalt, et Eestis elades olin ma selliseid mune vaid piltidel näinud. Austraaliasse elama tulles, kaunistas “poached eggs” iga kohviku hommikumenüüd. Ise kokana töötades, valmistan ma neid keskmiselt paarkümmend tükki päevas!

merilin-taimre-munad-hommikusöök-retsept

Pošeeritud ehk uputatud muna on kooreta õrnalt keedetud muna, mille tulemusena on munavalge küps ja munarebu jooksev. Mina olen pošeeritud muna suur fänn, kuna mulle on alati maitsenud poolküpsed keedumunad, millel on poolvedel sisu!

keedu-muna-uputatud

pošeeritud-muna-keedu

kuidas-pošeerida-mune

pooltoores-keedu-muna

uputatud-pošeeritud-munad

Kaasasin retsepti muud head ja paremat ning garanteerin teile, et see maitsekooslus on superluks! Jake, kes pole poolvedelate asjade fänn, lausa nautis neid pošeeritud mune paaris ülejäänud retsepti komponentidega. See on minu jaoks alati üks suur kompliment, kui Jake sööb hea meelega midagi, mida ma poleks temast uskunud. Niisiis naised, meestele mune pošeerima!

paljas-porgand-hommikusöök-munad-retsept

Pošeeritud munad hea ja paremaga
 
Klassikaliselt pošeeritud munad on osa tervislikust hommikusöögist! Veel paremini maitsevad nad retsepti ülejäänud komponentidega, mis annavad kokku ühe ideaalse terviku!
Autor:
Retsepti tüüp: Hommikusöök
Kogus: Kahele
Koostisained
  • Salat:
  • 10 õhukest kurgiriba
  • 2 gluteenivaba täisteraröstsaia
  • ½ viilutatud avokaadot
  • 80 g riivitud punast kapsast
  • peotäis peterselli
  • 1 spl oliiviõli
  • musti seesamiseemneid
  • meresoola
  • pipart

  • Munad:
  • 2 toasooja muna
  • 2 tl õunasiidriäädikat
  • vett

  • Kaste:
  • 1-2 spl filtreeritud vett
  • 1 spl sidrunimahla
  • 1 spl tahinit
  • meresoola
Valmistamine
  1. Esmalt valmista salatipõhi. Selleks riivi kapsas kaussi ning vala üle oliiviõliga.
  2. Maitsesta soola ja pipraga ning jaga taldrikutele.
  3. Aseta selle peale kurgi- ja avokaadoviilud ning kaunista peterselliga.
  4. Täida väike pott veega, kalla sisse äädikas ning too keemiseni. Alanda temperatuuri nii, et vesi podiseks, kuid ei keeks liiga palju.
  5. Koksa munakoor lahti, hoia muna võimalikult madalal vee kohal ja kukuta vaikselt sisse. Korda sama teisega.
  6. Keeda umbes 2½ minutit, kuid jälgi mune hoolikalt, et need keedumunadena ei lõpetaks.
  7. Rösti saiad ning hakka valmistama kastet.
  8. Selleks sega kõik koostisained kokku ning maitsesta vähese soolaga.
  9. Munad on valmis, kui munavalge pole enam vedel, kuid munakollane kiirgab siiski läbi. Katsudes peaks muna olema poolpehme.
  10. Eemalda munad vahukulbiga ning aseta köögirätile kuivama.
  11. Seni lõika röstsai pooleks ja aseta salatipadjale. Seejärel kata kumbki salat muna, seesamiseemnete ja tahinikastmega.
  12. Lase heal maitsta!

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Anna oma hinne: