paljas-porgand-merilin-taimre-šokolaadi-brownie-valgu-proteiini-kook-porgand-tervislik-valgurikas-retsept

Te vist ei mõista KUI RASKE on mul siin ekraani taga istuda ja nende browniede peale vesistada. Ja ma arvasin, et mu koeral Bertal (Tiibeti mastif) on suur ilaeritus, haha. Klaviatuuril tippides käib juba plärts ja plärts.

paljas-porgand-merilin-taimre-šokolaadi-brownie-valgu-proteiini-kook-porgand-tervislik-valgurikas-retsept

Tegelt pole asi nii hull, sest olenemata bikiniprepist (millest kirjutan juba järgmises postituses) võiksin ma neid browniesid suust mõnuga sisse ajada. Järjekordselt üks superretsept, kus šokolaadised brownied on tehtud vaid köögiviljadest ja makrod on sõbralikumad kui Leopold. Kõigest 74 kcal ühe brownie kohta, say whaaat?

paljas-porgand-merilin-taimre-šokolaadi-brownie-valgu-proteiini-kook-porgand-tervislik-valgurikas-retsept

Lisaks valmivad need mitutitega ja on oht… et kaovad täpselt sama kiirelt, hihi.

paljas-porgand-merilin-taimre-šokolaadi-brownie-valgu-proteiini-kook-porgand-tervislik-valgurikas-retsept

Kes on lihtne mees, see söögu neid omas kuues. Või siis go nuts ja vala need üle vahtrasiirupi või meega, sest keda kotib, need on ju ometi 74 kcal brownied. Puista peale mõned pähklid ja browniedest said just browniemodellid. No sa vaata seda digimuutust!

paljas-porgand-merilin-taimre-šokolaadi-brownie-valgu-proteiini-kook-porgand-tervislik-valgurikas-retsept

Valgupulbritest sobib kasutada põhimõtteliselt kõike, kuid kogemuse poolest soovitan enim vadakuvalgupulbrit. See kannatab hästi kuumust ja on seega küpsetistes kasutamiseks väga hea. Kes valgupulbrit kasutada ei soovi, siis asendada see u 2/3 koguse mandlijahu vastu. Sel juhul tasub aga lisada kolmekordses koguses kakaopulbrit.

paljas-porgand-merilin-taimre-šokolaadi-brownie-valgu-proteiini-kook-porgand-tervislik-valgurikas-retsept

Aga ma pean ruttu oma silmad neilt browniedelt eemale saama, sest küpsetamiseks mul praegu aega pole. Olen vanematel maal külas, aitan rohida ja võtan päikest. Kohe-kohe saab aiasaadustest salatit süüa ja isesuitsutatud lõhe ja lesta mekkida. Nom-nom. Teie aga kukkuge küpsetama ja enne kui terve plaaditäie nahka pistate, tehke üks klõps ka ning jagage minuga seda Instagramis kasutades #paljasporgand. Piis autt!

paljas-porgand-merilin-taimre-šokolaadi-brownie-valgu-proteiini-kook-porgand-tervislik-valgurikas-retsept

Valgurikas, kalorivaene, süsivesikutevaene, rasvavaene, rikkalik, mahlakas, šokolaadine, magus, pehme, suussulav, sõltuvusttekitav, tervlislik, lihtne, kiire.

Porgandi-proteiinibrownie
 
Ettevalmistus
Küpsetamine
Valmistamisaeg
 
Ja jälle on tõestatud fakt, et köögiviljadest saab valmistada igati mõnusaid browniesid! Kaevu aga sisse, sest makrod on lausa hämmastavalt kaalusõbralikud!
Autor:
Retsepti tüüp: Magustoit
Kogus: 8 ruutu
Koostisained
  • 3 muna
  • 275 g peenelt riivitud porgandit
  • 50 g šokolaadimaitselist valgupulbrit
  • 10 g magustamata toorkakaopulbrit
  • 5 g sulatatud külmpressi kookosõli
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • näputäis Himaalaja soola
  • *steviat/mett/vahtrasiirupit
Valmistamine
  1. Klopi munad soolaga vahule.
  2. Sega hulka valgu- ja kakaopulber.
  3. Seejärel sega sisse kookosõli, porgand (ja magusaine) ja kõige viimasena küpsetus pulber.
  4. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud brownie vormi ning küpseta 180 kraadi juures 15 minutit.
  5. Lase browniel jahtuda ja lõika ruutudeks.
Märkused
*Mina lisasin 1 spl vedelal kujul steviat. Võid lisada u 3 spl vahtrasiirupit või mett, kui soovid, kuid pole ilmtingimata vaja.
Toitumisalane teave
1 portsjon: 1 ruut Kalorid: 74kcal Rasv: 3g Küllastatud rasv: 1g Küllastamata rasv: 1g Transrasv: 0g Süsivesikud: 5g Suhkur: 2g Sool: 47mg Kiudained: 1g Valk: 7g

 

21 Kommentaari

  1. Carmel Lukas ütleb:

    Kas kuidagi saaks seda ka ilma munata teha?

    • Paljas Porgand ütleb:

      Põhimõtteliselt saab muna asemel kasutada alati vegan muna ehk chia- või linaseemnemuna 🙂 võtan eesmärgiks selle retsepti veganiseerimise 😉

  2. Annika ütleb:

    Mis mõõdud on küpsetusvormil, kui ümarasse teha siis mis diameetiga vorm?

  3. Mari ütleb:

    Tere,
    Mida kasutada proteiinipulbri asemel?

    • Paljas Porgand ütleb:

      Tere Mari,

      Postituses on täitsa olemas selline lõik: Valgupulbritest sobib kasutada põhimõtteliselt kõike, kuid kogemuse poolest soovitan enim vadakuvalgupulbrit. See kannatab hästi kuumust ja on seega küpsetistes kasutamiseks väga hea. Kes valgupulbrit kasutada ei soovi, siis asendada see u 2/3 koguse mandlijahu vastu. Sel juhul tasub aga lisada kolmekordses koguses kakaopulbrit.

  4. Anonymous ütleb:

    Tere, mis steviat sa kasutad? 🙂

  5. reeturbeib ütleb:

    Jubedalt riivab silma see “nom-nom”. Eestlastel on tavaks öelda ikka nämm-nämm.

  6. Anonymous ütleb:

    Kas peediga saaks ka sama asja teha?

  7. Katrin Luuken ütleb:

    Millist toorkakao pulbrit kasutad? 🙂

  8. Maigrit ütleb:

    Tere! Küsimus selline, et milline täpsemalt on see valgupulber, mida kasutasid.. Kas oleks võimalik saada täpne nimetus või ehk isegi link? 🙂 Suur aitäh!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Anna oma hinne: