paljas-porgand-merilin-taimre-ĆĄokolaadi-brownie-valgu-proteiini-kook-porgand-tervislik-valgurikas-retsept

Te vist ei mÔista KUI RASKE on mul siin ekraani taga istuda ja nende browniede peale vesistada. Ja ma arvasin, et mu koeral Bertal (Tiibeti mastif) on suur ilaeritus, haha. Klaviatuuril tippides kÀib juba plÀrts ja plÀrts.

paljas-porgand-merilin-taimre-ĆĄokolaadi-brownie-valgu-proteiini-kook-porgand-tervislik-valgurikas-retsept

Tegelt pole asi nii hull, sest olenemata bikiniprepist (millest kirjutan juba jĂ€rgmises postituses) vĂ”iksin ma neid browniesid suust mĂ”nuga sisse ajada. JĂ€rjekordselt ĂŒks superretsept, kus ĆĄokolaadised brownied on tehtud vaid köögiviljadest ja makrod on sĂ”bralikumad kui Leopold. KĂ”igest 74 kcal ĂŒhe brownie kohta, say whaaat?

paljas-porgand-merilin-taimre-ĆĄokolaadi-brownie-valgu-proteiini-kook-porgand-tervislik-valgurikas-retsept

Lisaks valmivad need mitutitega ja on oht… et kaovad tĂ€pselt sama kiirelt, hihi.

paljas-porgand-merilin-taimre-ĆĄokolaadi-brownie-valgu-proteiini-kook-porgand-tervislik-valgurikas-retsept

Kes on lihtne mees, see söögu neid omas kuues. VĂ”i siis go nuts ja vala need ĂŒle vahtrasiirupi vĂ”i meega, sest keda kotib, need on ju ometi 74 kcal brownied. Puista peale mĂ”ned pĂ€hklid ja browniedest said just browniemodellid. No sa vaata seda digimuutust!

paljas-porgand-merilin-taimre-ĆĄokolaadi-brownie-valgu-proteiini-kook-porgand-tervislik-valgurikas-retsept

Valgupulbritest sobib kasutada pĂ”himĂ”tteliselt kĂ”ike, kuid kogemuse poolest soovitan enim vadakuvalgupulbrit. See kannatab hĂ€sti kuumust ja on seega kĂŒpsetistes kasutamiseks vĂ€ga hea. Kes valgupulbrit kasutada ei soovi, siis asendada see u 2/3 koguse mandlijahu vastu. Sel juhul tasub aga lisada kolmekordses koguses kakaopulbrit.

paljas-porgand-merilin-taimre-ĆĄokolaadi-brownie-valgu-proteiini-kook-porgand-tervislik-valgurikas-retsept

Aga ma pean ruttu oma silmad neilt browniedelt eemale saama, sest kĂŒpsetamiseks mul praegu aega pole. Olen vanematel maal kĂŒlas, aitan rohida ja vĂ”tan pĂ€ikest. Kohe-kohe saab aiasaadustest salatit sĂŒĂŒa ja isesuitsutatud lĂ”he ja lesta mekkida. Nom-nom. Teie aga kukkuge kĂŒpsetama ja enne kui terve plaaditĂ€ie nahka pistate, tehke ĂŒks klĂ”ps ka ning jagage minuga seda Instagramis kasutades #paljasporgand. Piis autt!

paljas-porgand-merilin-taimre-ĆĄokolaadi-brownie-valgu-proteiini-kook-porgand-tervislik-valgurikas-retsept

Valgurikas, kalorivaene, sĂŒsivesikutevaene, rasvavaene, rikkalik, mahlakas, ĆĄokolaadine, magus, pehme, suussulav, sĂ”ltuvusttekitav, tervlislik, lihtne, kiire.

Porgandi-proteiinibrownie
 
Ettevalmistus
KĂŒpsetamine
Valmistamisaeg
 
Ja jÀlle on tÔestatud fakt, et köögiviljadest saab valmistada igati mÔnusaid browniesid! Kaevu aga sisse, sest makrod on lausa hÀmmastavalt kaalusÔbralikud!
Autor:
Retsepti tĂŒĂŒp: Magustoit
Kogus: 8 ruutu
Koostisained
  • 3 muna
  • 275 g peenelt riivitud porgandit
  • 50 g ĆĄokolaadimaitselist valgupulbrit
  • 10 g magustamata toorkakaopulbrit
  • 5 g sulatatud kĂŒlmpressi kookosĂ”li
  • 2 tl kĂŒpsetuspulbrit
  • nĂ€putĂ€is Himaalaja soola
  • *steviat/mett/vahtrasiirupit
Valmistamine
  1. Klopi munad soolaga vahule.
  2. Sega hulka valgu- ja kakaopulber.
  3. SeejĂ€rel sega sisse kookosĂ”li, porgand (ja magusaine) ja kĂ”ige viimasena kĂŒpsetus pulber.
  4. Vala segu kĂŒpsetuspaberiga kaetud brownie vormi ning kĂŒpseta 180 kraadi juures 15 minutit.
  5. Lase browniel jahtuda ja lÔika ruutudeks.
MĂ€rkused
*Mina lisasin 1 spl vedelal kujul steviat. VÔid lisada u 3 spl vahtrasiirupit vÔi mett, kui soovid, kuid pole ilmtingimata vaja.
Toitumisalane teave
1 portsjon: 1 ruut Kalorid: 74kcal Rasv: 3g KĂŒllastatud rasv: 1g KĂŒllastamata rasv: 1g Transrasv: 0g SĂŒsivesikud: 5g Suhkur: 2g Sool: 47mg Kiudained: 1g Valk: 7g

 

21 Kommentaari

  1. Carmel Lukas ĂŒtleb:

    Kas kuidagi saaks seda ka ilma munata teha?

    • Paljas Porgand ĂŒtleb:

      PĂ”himĂ”tteliselt saab muna asemel kasutada alati vegan muna ehk chia- vĂ”i linaseemnemuna 🙂 vĂ”tan eesmĂ€rgiks selle retsepti veganiseerimise 😉

  2. Annika ĂŒtleb:

    Mis mÔÔdud on kĂŒpsetusvormil, kui ĂŒmarasse teha siis mis diameetiga vorm?

  3. Mari ĂŒtleb:

    Tere,
    Mida kasutada proteiinipulbri asemel?

    • Paljas Porgand ĂŒtleb:

      Tere Mari,

      Postituses on tĂ€itsa olemas selline lĂ”ik: Valgupulbritest sobib kasutada pĂ”himĂ”tteliselt kĂ”ike, kuid kogemuse poolest soovitan enim vadakuvalgupulbrit. See kannatab hĂ€sti kuumust ja on seega kĂŒpsetistes kasutamiseks vĂ€ga hea. Kes valgupulbrit kasutada ei soovi, siis asendada see u 2/3 koguse mandlijahu vastu. Sel juhul tasub aga lisada kolmekordses koguses kakaopulbrit.

  4. Anonymous ĂŒtleb:

    Tere, mis steviat sa kasutad? 🙂

  5. reeturbeib ĂŒtleb:

    Jubedalt riivab silma see “nom-nom”. Eestlastel on tavaks öelda ikka nĂ€mm-nĂ€mm.

  6. Anonymous ĂŒtleb:

    Kas peediga saaks ka sama asja teha?

  7. Katrin Luuken ĂŒtleb:

    Millist toorkakao pulbrit kasutad? 🙂

  8. Maigrit ĂŒtleb:

    Tere! KĂŒsimus selline, et milline tĂ€psemalt on see valgupulber, mida kasutasid.. Kas oleks vĂ”imalik saada tĂ€pne nimetus vĂ”i ehk isegi link? 🙂 Suur aitĂ€h!

    • Paljas Porgand ĂŒtleb:

      Hei, kasutasin Scitec Chocolate Orange 100% Whey pulbrit. Lingi leiad sellest postitusest: https://paljasporgand.ee/fitfood-frappuccino/ 🙂

      • Maigrit ĂŒtleb:

        Aga kui kasutada retseptis sellist pulbrit? https://www.selver.ee/pudding-deluxe-sokolaadi-portsion-fast-30-g vĂ”i nt seda FAST pannkoogi oma, kas see tulemus oleks sarnane? ja palju peaks kasutama? 🙂

        • Paljas Porgand ĂŒtleb:

          Kindlasti vĂ”id sa ju proovida. Aga need pudingu pulbrid ei ole mĂ”eldud kĂŒpsetamiseks, seega ei tea, missuguse konsistentsi ta vĂ”tab ahjust tulnuna. Pannkoogi oma oleks vĂ€he turvalisem variant. Kui kasutad, siis koguselt ĂŒks ĂŒhele ma arvan. Proovi Ă€ra ja anna meilegi teada 🙂

        • H ĂŒtleb:

          Fasti pudingus on 80/20 casein/whey valk. Kaseiini peetakse iseenesest heade kĂŒpsemosomadustega valguks, seega peaks toimima kĂŒll. VĂ”imalik, et vaja vaid tainast omakorda vedeldada sest pudding paksendab.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. NÔutavad vÀljad on tÀhistatud *-ga

Anna oma hinne: