Pähkli fudge

Kes veel ei tea, mis on fudge, siis see on läänes väga levinud maius. Tegemist on pehme, magusa ja rikkaliku õhulise kompvekiga. Traditsiooniliselt valmistatud suhkru, või ja piima baasil maius on puhas kaloripomm, kuid ma olen seda veidi mugavdanud tervislikumaks ning Paleo, vegan ja toortoitujate sõbralikuks.

Pähkli fudge
 
Õhulise konsistentsiga poolpehme pähkline maius.
Autor:
Retsepti tüüp: Magustoit
Kogus: 1 suur fudge
Koostisained
  • 1 tass india pähkleid, üleöö leotatult
  • 1 tass kookoshelbeid
  • ½ tassi kookospiima
  • ¼ tassi vahtrasiirupit
  • 1 tl mandli ekstrakti
  • 1 tl vanilje ekstrakti
  • peotäis lemmiksegu (pähklid, šokolaadilaastud, rosinad, kuivatatud puuviljad)
  • näputäis meresoola
Valmistamine
  1. Nõruta india pähklid ja mikserda võiks, kasutades köögikombaini. Ole kannatlik, see võib võtta aega (~ 20 minutit).
  2. Seejärel lisa kookos ja mikserda uuesti, kuni segu on ühtlane.
  3. Lõpuks lisa sisse ekstraktid, sool, vahtrasiirup ja kookospiim ning pulseeri, kuni kõik on hästi segunenud.
  4. Nüüd sega sisse oma lemmiksegu. Mina kasutasin kreeka pähkleid, sest nad on piisavalt pehmed, et neist serveerides läbi lõigata.
  5. Vooderda väike leivavorm küpsetuspaberiga ja vala segu sisse.
  6. Tasanda spaatliga ja pane sügavkülma tarduma.
  7. Kui fudge on tahke, eemalda see küpsetuspaberi küljest ja lõika õhukesteks viiludeks.
  8. Säilitada sügavkülmas õhukindlas anumas.
  9. Väike tükike korraga on selle fudge’i võlu!

 

Veebilehe sisu ei ole lubatud avalikustada, levitada või kasutada mistahes viisil ja kohas sh meedias ilma autori kirjaliku loata. Ka osaliste tekstide või tsitaatide avaldamise korral meedias tuleb küsida kirjalikku luba. Loa saamisel peab avalikustamisel säilima viide info algallikale va juhul kui ei ole kokkulepitud teisiti. Veebilehe sisu võib printida vaid isiklikuks kasutamiseks. Postitustes olev informatsioon on ainult informeerimise eesmärgil ning autor ei vastuta informatsiooni õigsuse eest. Tegemist ei ole meditsiiniliste soovitustega ning meditsiiniliste küsimustega tuleks alati pöörduda meditsiinitöötaja poole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anna oma hinne:  

Sellelt lehelt sisu kopeerimine keelatud.