Pähkli fudge

Kes veel ei tea, mis on fudge, siis see on läänes väga levinud maius. Tegemist on pehme, magusa ja rikkaliku õhulise kompvekiga. Traditsiooniliselt valmistatud suhkru, või ja piima baasil maius on puhas kaloripomm, kuid ma olen seda veidi mugavdanud tervislikumaks ning Paleo, vegan ja toortoitujate sõbralikuks.

Pähkli fudge
 
Õhulise konsistentsiga poolpehme pähkline maius.
Autor:
Retsepti tüüp: Magustoit
Kogus: 1 suur fudge
Koostisained
  • 1 tass india pähkleid, üleöö leotatult
  • 1 tass kookoshelbeid
  • ½ tassi kookospiima
  • ¼ tassi vahtrasiirupit
  • 1 tl mandli ekstrakti
  • 1 tl vanilje ekstrakti
  • peotäis lemmiksegu (pähklid, šokolaadilaastud, rosinad, kuivatatud puuviljad)
  • näputäis meresoola
Valmistamine
  1. Nõruta india pähklid ja mikserda võiks, kasutades köögikombaini. Ole kannatlik, see võib võtta aega (~ 20 minutit).
  2. Seejärel lisa kookos ja mikserda uuesti, kuni segu on ühtlane.
  3. Lõpuks lisa sisse ekstraktid, sool, vahtrasiirup ja kookospiim ning pulseeri, kuni kõik on hästi segunenud.
  4. Nüüd sega sisse oma lemmiksegu. Mina kasutasin kreeka pähkleid, sest nad on piisavalt pehmed, et neist serveerides läbi lõigata.
  5. Vooderda väike leivavorm küpsetuspaberiga ja vala segu sisse.
  6. Tasanda spaatliga ja pane sügavkülma tarduma.
  7. Kui fudge on tahke, eemalda see küpsetuspaberi küljest ja lõika õhukesteks viiludeks.
  8. Säilitada sügavkülmas õhukindlas anumas.
  9. Väike tükike korraga on selle fudge’i võlu!

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Anna oma hinne: