mustika-pannkoogid

Nii pea, kui ma seda pilti eelmisel pühapäeval oma Instagramis jagasin, sain mitmeid soove retseptile. Ei tea, kuidas sinul, aga minu jaoks on pühapäev nagu kohustuslik pannkoogipäev! See on nagu vastlakukkel vastlapäeval või keedumunad munadepühadel. Kuna viimasel ajal olen pühapäeviti varahommikust saati tööl, siis ise ma pannkooke süüa ei saa. Vähemalt saan neid teistele teha!

proteiini-rikkad-pannkoogid

Nagu lubatud, siis võite juba sel pühapäeval neid ka ise valmistada! Ja kuna täna on emadepäev, siis valmistage kohe hulgi ja viige oma emale ka! Tegemist on pehmete, kohevate, mahlakate ja mõnusate proteiinipannkookidega! Proteiinirikkad on nad just tänu kodujuustule. Kes soovib aga valmistada laktoosivabu pannkooke, siis asendage see näiteks kookosjogurtiga. Nende kaunikeste võlu seisneb selles, et need ei sisalda mitte mingit jahu ega suhkrut! Kes soovib, võib isegi mustikakastmesse selle tiba vahtrasiirupit lisamata jätta.

mustika-kaste-suhkru-vaba

Pannkooke valmistades, ärge olge mustikatega kitsid. Mida rohkem, seda uhkem! Ja võite kasutada nii värskeid kui ka külmutatuid marju. Mustikad on meie tervisele väga kasulikud, sest need:

  • alandavad vererõhku
  • sisaldavad suurel hulgal valke, süsivesikuid, kiudaineid, orgaanilisi happeid, mikroelemente, B grupi vitamiine ja C vitamiini
  • aitavad vabaneda mitmetest seedehäiretest
  • on rahustava ja antiseptilise toimega
  • seovad inimorganismis vabu radikaale, takistades seeläbi vananemisprotsesse ning mitmete haiguste teket ja arengut
  • on väga kasulikud kehvveresuse, neerukivide, reuma ja mitmesuguste nahahaiguste puhul
  • leevendavad silmade väsimust
  • on vähese kalori- ja rasva- ning rohke kiudainetesisadusega, mistõttu on sobilikud kaalulangetajatele
  • aitavad mälu korras hoida ning ennetada Alzheimeri tõppe haigestumist
  • vähendavad insuliini taset

gluteeni-jahu-vaba-pannkoogid

Aga nüüd ruttu retsepti kallale, sest kõht juba koriseb ja klaviatuur voolab lausa ilast!

Mustikakastmega mustika-proteiinipannkoogid
 
Kohevad ja pehmed proteiinipannkoogid mustikatega, mida katmas rikkalik mustikakaste! Naturaalselt magusad ja tervislikud gluteenivabad pannkoogid kaunistamaks iga hommikut!
Autor:
Retsepti tüüp: Hommikusöök
Kogus: 12 pannkooki
Koostisained

  • Pannkoogid:
  • 2 muna
  • 1 banaan
  • ½ tassi kaerahelbeid
  • ½ tassi kodujuustu*
  • ¼ tassi mustikaid**
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • noaotsatäis meresoola
  • kookosõli praadimiseks

  • Mustikakaste:
  • ½ tassi mustikaid**
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 1 tl vahtrasiirupit
  • veidi vett
Valmistamine
  1. Purusta köögikombainis kaerahelbed jahuks.
  2. Lisa kõik ülejäänud koostisained peale mustikate ja töötle ühtlaseks.
  3. Viimasena sega sisse mustikad.
  4. Kuumuta pann, lase kõige väiksem tiba kookosõli kuumaks (ausõna pole rohkem vaja) ning prae pannkooke nagu pannkooke ikka.***
  5. Samal ajal hakka valmistama mustikakastet.
  6. Selleks võta väike pott ning vala sisse täpselt nii vähe vett, et põhi oleks peaaegu kaetud.
  7. Kalla sisse mustikad ning keskmisest veidi kõrgemal kuumusel aja mulisema.
  8. Sega spaatliga vahetevahel, kuni kaste pakseneb ning mustikad lagunevad koost.
  9. Sega sisse vanilliekstrakt ja vahtrasiirup ning eemalda kuumuselt.
  10. Vala serveerimisnõusse ning naudi soojade pannkookidega!
  11. Ja nii teemegi ideaalse alguse ühele mõnusale pühapäevale!
Märkused
*Kes soovib valmistada laktoosivabu pannkooke, siis asendada kodujuust näiteks kookosjogurtiga.
**Võib kasutada nii värskeid kui ka külmutatud mustikaid. Eelnevalt sulatamist ei vaja.
***Mina eelistasin teha minipannkoogid. Tulevad kohevamad, armsamad ning muidugi rohkem!

 

6 Kommentaari

  1. Ele ütleb:

    Retseptis on kasutatud mõõtühikuna tassi. Kas tegemist on inglise keelt kõnelevate maade retseptides kasutatava tassi suurusega = 2,37 dl?

  2. Anne ütleb:

    Tegin eilne neid pannkooke ja millegipärast ei jäänud mul need pannkoogid õhulised ja kerged, vaid rasked ja tihked. Kui ma praegu Su pilte vaatan, siis mulle tundub, et mu tainas oli paksem. Mida Sa soovitaksid teha, et taigent veidi vedelemas saada?

    • Paljas Porgand ütleb:

      Hmm. Mis muud ikka teha kui lisada mingit vedelikku. Näiteks eelistatavat piima (lehma-, mandli-, kookose- vms), et segu muutuks vedelamaks. Siis peaksid jääma ka õhulisemad. :)

  3. Kairi ütleb:

    Nii ilusad professionaalsed pildid :)

    • Paljas Porgand ütleb:

      Suur aitäh! Täitsa professionaalne fotograaf ka mul ju :) Loodame, et edasised pildid tulevad ka ilusad, kuna võtsin toidufotograafia koorma enda kaela :D

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Anna oma hinne: