Mu juuksed pole kunagi nii siledad olnud!

Foto: Artur Ivlijev

Noniii, lõpuks toon teieni postituse, mida ma olen Instagramis juba mõnda aega haipinud. Ulme, kui paljud teist olid huvitatud toodetest, mida ma juba kuid kiitnud olen, mis muutsid mu juuste kvaliteeti tundmatuseni ja seda vaid heas mõttes. Vabandan, et teid nii pikalt õnge otsas küll hoidsin, aga tahtsin olla toodete kvaliteedis kindel, veenduda tulemustes ning tuua teieni kõik korraga ühes postituses, et saaksin jagada kõike olulist korraga.

Olen juba pikemat aega pühendanud end looduskosmeetikale ja toksiinivabale elustiilile (võinoh, arvestades, kui palju toksiine kõik sisaldab, siis ma peaks vast ütlema “vähendatud toksiinisisaldusega elustiilile”). Nii olen juba viimased paar korda värvinud juukseid üldse taimedega, mis ravivad juukseid, mitte ei kahjusta neid! Värvimise kohta saat lugeda blogipostitust SIIT ja SIIT või vaadata erinevate salongide värvitööd mul Instagramis SIIN, SIIN ja SIIN!

Kui juba panustada juuste värvimisse, siis on oluline panustada ka juuste hooldusesse. Juuksehooldus on mul naturaalne 0lnud juba pikemat aega, kuid täitsa ökosertifitseeritud looduskosmeetika tooteid ma juustele veel leidnud ei olnud. Ja mis me veel kuumakaitsest või geelist räägime, eks? Neid ju ei ole naturaalseid, ega?! Eksisin!

 

Kuidas Curly Girl method-i proovimine muutis mu (juuste) elu

Mu kõige armastatum juutuuber Sarah’s Day, keda olen ka siin korduvalt maininud, läks mingi aeg heatless (ingl. k. kuumavabaks), et oma hõredaid juukseid hooldada – neid paksemaks ja tugevamaks saada. Et juuksed aga niisama lappes heinad poleks, siis ta tegi pidevalt Curly Girl Method-it. See on kuumavaba ja võimalikult juustesõbralik viimistlusviis. Hakates uurima, kuidas sel meetodil endale “loomulikud” ilusad lokid saada, olin hämmingus, et see ei hõlma endast vaid kuumast hoidumist, vaid palju enamat.

Näiteks kirjeldati seal, mis kõik peale kuuma veel juukseid kahjustab ning kuidas võimalikult tugevat, paksud ja ilusad juuksed saada. Seal toodi välja soovitusi nagu:

  • ainult juuksejuuri pesta šampooniga, sest šampoon kuivatab juukseid. Šampooni võiks vaikselt hakata asendama vaid veega pesuga, kuni lõpuks polegi šampooni vaja ja saabki vaid veega hakkama
  • juukseid mitte kammida harjaga, vaid näppudega läbi tõmmata.
  • juukseid mitte kuivatada rätikuga, sest see kahjustab juuksepinda, vaid lasta lihtsalt kuivada
  • kui teha lokke, siis naturaalset geeli kasutada ja juuksed jätta padjapüüri või T-särki, mitte rätikusse

Proovisin ka mina lokimeetodi ära ja tulemus oli imeilus! Ja uskumatu, et kasutasin selleks Gyada ökosertifikaadiga tooteid ja ka nende täiesti naturaalset geeli (jah, ka minu küsimus oli: selline asi on üldse olemas?!)! Küll aga tundsin, et see pole minu stiil ja otsustasin ikkagi oma juurte juurde jääda.

Küll aga olen alates sellest ajast vaid juuksejuuri šampoonitanud, rätiku kasutamisest hoidunud ning juukseid vaid korra pärast pesu sirgendanud (ma pesen juukseid vaid kord nädalas). Ka selleks muretsesin võimalikult hea kõige uuema GHD sirgendaja. Lisaks olen hooldanud oma juukseid kõige imelisemate toodetega, mis on mu juuksed teinud nii heaks, et ma pole enam isegi Olaplexi hoolduses käinud, mida ma varem vähemalt 2x kuus salongis ikka teha lasin, et juusteid siledana hoida.

Foto: Artur Ivlijev

 

Ökosertifitseeritud juuksehooldustooted, millesse ma armusin

Waku Organicsi läbi avastasin ma Radico juuksevärvi ja ökojuuksurid, peanaha analüüsid ja igast ökotooteid juustele. Minu suurim avastus oli Gyada – noor ja innovatiivne Itaalia kaubamärk, mis toodab ainult sertifitseeritud looduskosmeetikat. Sertifitseeritud looduskosmeetika tähendab, et tooted on läbinud erapooletu audiitori kontrolli, kus kontrollitakse toodete koostisosad, pakendamine ja kogu tootmisprotsess nii, et see vastab keskkonnasõbralikele ja jätkusuutlikkuse tingimustele. Looduskosmeetika koostisosades jälgitakse, et toode ei sisaldaks selliseid sünteetilisi koostisosi, mis on looduskosmeetikas keelatud.

Looduslikes sertifitseeritud juuksehooldustoodetes ei kasutata silikoone ja plastikuid, mida kasutatakse laialdaselt tava juuksekosmeetikas (silikoone kasutatakse juuksepalsamites ja plastikuid viimistlustoodetes). Lisaks sellele et need ained ummistavad juuksepoore ja pikaajaline kasutamine teeb juuksed kuivaks ja elutuks, kanduvad need ka veekogudesse ja reostavad vee elukeskkonda.

Foto: Artur Ivlijev

Gyada toodetes kasutatakse silikooni asemel erinevaid õlisid ja võisid, mis toidavad ja ravivad juukseid. Viimistlustoodetes kasutatakse plastikute asemel kummiakaatsiat (acacia senegal), mis annab juustele tuge ja elastsust, tegemata juuksed raskeks, või ksantaankummi (xantan gum). Mõlemad on looduses kasvavad puukoorest saadud koostisosad.

Üks asi, mis lõi mul alarmi pea kohal undama, oli koostisosade listis Parfum. Uurisin ka kohe järele, kas tegemist on sünteetilise lõhnaainega või eeterlike õlidega. Tuleb välja, et looduskosmeetikas kasutatakse lõhnaainetena eeterlikke õlisid. Eeterlik õli toimib ka toote säilitusainena. Kui aga koostisaosa on alla 1% toote koostisest, siis ei pea seda eraldi välja tooma millise eeterliku õliga on tegemist ja võib jätta tarbijale eksliku mulje.

 

Mis tooted ma endale tellisin ja mida iga hinna eest soovitaksin

Gyada tootevalik on päris lai, mis tegi mulle sobiliku tootesarja valimise veidi keeruliseks. Õnneks oli mul tagavaraplaaniks Gyada Spirulina sari, mis on sobilik kõikidele juuksetüüpidele. Kuna ma aga tundsin, et mu juuksed on pärast pesu kahused, siis leidsin enda jaoks ideaalsed tooted – Gyada Anti-Frizz tootesarja!

Nimelt tellisin ma sellest sarjast šampooni, palsami, juuksesprei ja lisaks Gyada Disciplining silendava siidise juuksemaski. Tooted lõhnavad IMELISELT nagu oleksid juuksuritoolis. Ja noh rääkimata tulemusest… ma ei teadnud, et nii siidist tulemust on üldse võimalik kodus ilma juuksuri abikäeta saavutada!

Ja pärast seda kui ma kasutasin Gyada siluvat kangasmaski… mu unistus täitus! On olnud pikalt mu unistus, et mu juuksed püsiksid sirged ja kahuvabad ka päevi pärast juuste viimistlust (nagu pärast juuksuris käimist) ning ma ei peaks oma juukseid iga päev kuumtöötlusega kahjustama! Ja I kid you not mu juuksed olid pulksirged 6 päeva kuni järgmise pesuni… ja ma käisin isegi saunas, haha!’

 

E-poes ringi tuuseldes, avastasin, et Gyadal on olemas ka kuumakaitse! See on selline kreem, mida kanda ühtlaselt juustesse. Minule meeldib kanda seda õrnalt niisketesse juustesse, et seda oleks mugav ja lihtne ühtlaselt laiali ajada. Ei jäta juukseid raskeks ega rasuseks.

Teine suur avastus oli Gyada kuivšampoon! Tavapärastest toksilistest aerosoolkuivšampoonidest totaalselt erinev pulberkuivšampoon, mis ei jää juustes näha ja tõesti toimib! Kõigest väike kogus pulbrit pihku, ajan käte vahel laiali ning “tõstan” pulbriste kätega justkui juuksejuuri ning tõesti eemaldab üleliigse rasu. Saadaval punastele, heledatele ja pruunidele juustele.

Koodiga ”PALJASPORGAND” saad soetada kõiki Gyada tooteid kuni augusti kuu lõpuni 20% soodsamalt! Lisaks mine tšeki mu Instagrami loosimängu, kus annan ära ühele õnnelikule Gyada Spirulina 5-osalise komplekti, mis on sobilik kõikidele juuksetüüpidele:

  1. Gyada tugevdav šampoon spiruliinaga 250ml
  2. Gyada tugevdav juuksepalsam spiruliinaga 200ml
  3. Gyada tugevdav ja kooriv juuksepesuvahend spiruliinaga 200ml
  4. Gyada spiruliinat sisaldav juustesse jäetav seerum 150ml
  5. Gyada tugevdav juuksemask spiruliinaga 250ml

Postitus on sponsoreeritud Waku Organics poolt.

Veebilehe sisu ei ole lubatud avalikustada, levitada või kasutada mistahes viisil ja kohas sh meedias ilma autori kirjaliku loata. Ka osaliste tekstide või tsitaatide avaldamise korral meedias tuleb küsida kirjalikku luba. Loa saamisel peab avalikustamisel säilima viide info algallikale va juhul kui ei ole kokkulepitud teisiti. Veebilehe sisu võib printida vaid isiklikuks kasutamiseks. Postitustes olev informatsioon on ainult informeerimise eesmärgil ning autor ei vastuta informatsiooni õigsuse eest. Tegemist ei ole meditsiiniliste soovitustega ning meditsiiniliste küsimustega tuleks alati pöörduda meditsiinitöötaja poole. Sisu kasutamine tähendab, et aktsepteerite lehe üldtingimusi.

1 Comment

  1. […] Mu juuksed pole kunagi nii siledad olnud! […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sellelt lehelt sisu kopeerimine keelatud.