Mocha Frappé

Mocha frappe

Tere, kevad ja tere kallid lugejad! Kas pole mitte mõnus ärgata juba silma tungivate päikesekiirte peale? Ma armastan seda tunnet, kui päikesevalgus paitab mu põske ja sunnib mind end voodist üles ajama, et nautida järjekordset imelist päeva! No kes ei armastaks kevadet? Kõik need tärkavad lilled, rohetama kippuvad puud ja rõõmsad meeled linnatänavatel. Kui ilmad kisuvad soojemaks, siis me haarame alatihti jahedama toidu järele: salatid, wrapid ja sushi rullid on rasvaste praadide ja kuumade suppide asemel me söögilauda kaunistamas. Usun, et nii on ka jookidega! Kuumad teetassid vahetame jäätee vastu ja kuumad kohvitassid jääkohvi vastu. Ja miks oleks parem, kui enda valmistatud tänapäeva kuum sõna frappé? Võib-olla 30 soojakraadi, kuid me teame, et seda me lähikuudel ei saa. Hea uudis on see, et frappéd on kodus lihtsam valmistada, kui võite arvata.

Mocha frappe

Neile, kes ei tea, mis frappé on, siis see on jääjook, mida on blenderdatud, et moodustuks tihe vaht. Seda serveeritakse külmana ja tihtipeale vahukoorega! Kõige populaarsem frappé jook on kohvimaitseline.

jääkohvi šokolaadiga

Seega ei vea ma teid alt ja pakun välja ühe vapustava Mocha frappé retsepti. Püsige minuga ja nautige oma hommikukohvi uudsel viisil!

Mocha Frappé
 
Külm, jahutav ja magusaisu rahuldav kohvijook. Hea alternatiiv siirupitega magustatud kohvipoodidest ostetud jääjookidele.
Autor:
Retsepti tüüp: Joogid
Kogus: Üks frappé
Koostisained
  • 1 tass musta kohvi
  • ¾ tassi valikulist piima
  • 5 spl kookoskoort
  • 2 spl kookospiima
  • 1 spl toorakakaopulbrit (magustama)
  • 1 tl sulatatud kookosõli
  • 1 tl mett
  • *kakaonibse
Valmistamine
  1. Vala kohv päev varem jäävormidesse ning aseta sügavkülma. Hommikul sega kokku kookospiim, kookosõli, mesi ja kakao. Vala pool segust serveerimisklaasi põhja.
  2. Klopi kookoskoor vahtu kasutades selleks elektrilist mikserdajat. Hoia külmas.
  3. Seejärel blenderda kohvikuubikud piimaga ühtlaseks ning vala serveerimisklaasi šokolaadikastme peale.
  4. Kasutades glasuurimiskotti, kaunista frappé vahukoorega ning vala üle järelejäänud šokolaadikastmega.
  5. Peale raputa kakaonibse ning serveeri!
Märkused
Mina kasutasin valmistamiseks mandlipiima, mis on naturaalses seisus juba magus ning teeb kohvi eriti magusaks.

*Kaunistada võib ka kakaopulbri või riivitud šokolaadiga.

 

2 Kommentaari

  1. mart ütleb:

    Tere, mis on kakaonibse ja kust mandlipiima saab?

    • Paljas Porgand ütleb:

      Kakaonibsid on kooritud ning seejärel purustatud kakaooad, teisisõnu peenestatud kakaotuumad. Need on hea alternatiiv šokolaadilaastudele!
      Mandlipiima saab igast suuremast toidupoest ning kindlasti igast ökopoest. Soovitan pärida poemüüjalt, sest enamasti ei asu need piimade juures.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Anna oma hinne: