Maiustada saab ka suhkruta!

merilin-taimre-paljas-porgand-tervise-tooted-toidukaubad-tervislik-tooted-fazer-alko-puder-mĂŒsli-arvustus-suhkur-suhkruvaba

Suhkur ehk aju kokaiin ehk valge surm on tĂ€napĂ€eva maailmas toitumise ĂŒks suuurim probleem. Ei saa sellega ning samas ka ilma selleta. “Eino mida ma teen kui magusaisu peale tuleb? Söön kĂŒll puuvilja, aga no ei aita… tahaks justkui midagi veel – ĆĄokolaadi, jÀÀtist, kooki – ĂŒhesĂ”naga suhkrut”. Olen varasemalt kirjutanud, millest tekib suhkrusĂ”ltuvus ning kuidas sellest hoiduda SIIN. KĂŒll aga ei piisa alati sellest, kui me teadlikult suhkrust eemale hoiame, sest toiduainetööstus on ka kaval ja suudab adapteeruda. Peidetud suhkur on ĂŒks kĂ”ige salakavalam nipp, mida kasutatakse Ă€ra teie “ajukokaiini” sĂ”ltuvuse elustamiseks ning suhkru tarbimise jĂ€tkuks.

Peidetud suhkur

… ehk lisatud suhkur eksisteerib paljudes toitudes ja jookides maitse tugevdamise ja sĂ”ltuvusttekitava mehhanismi eesmĂ€rgil ning nii vĂ”ib enda teadmata saada paraja suhkrulaksu. SeepĂ€rast tasub alati kokata toidud kodus ise, eelistada naturaalset ja vĂ€hetöödeldud toodangut ja kriitilise pilguga jĂ€lgida toidusedeleid. Enim peidetud suhkrut sisaldavad toidud oleksid:

  1. low fat tooted – et kompenseerida rasvavaese toidu maitsetust, lisatakse sinna kordades rohkem suhkrut. Seda eriti piimatoodete puhul.
  2. ketĆĄup ja kastmed – iga kokk on kursis, kuidas vĂ€ike suhkrulisand kastme maitset esile toob. Kahjuks suurtootjatele vĂ€hesest maitserikastusest jÀÀb vĂ€heks.
  3. mahlad, limonaadid ja spordijoogid – isegi hapud limpsid ja spordijoogid on suhkrut tĂ€is, rÀÀkimata mahladest, mille lisatud suhkrutele vĂ”ib otsa arvestada ka fruktoosi ehk puuviljasuhkru
  4. poolfabrikaadid ja valmistoidud – vĂ”in kihla vedada, et kĂ”ik need kuumalettides pĂ€ev otsa seisnud toidud sisaldavad lisatud suhkrut. Ja ĂŒldse mitte vĂ€hem ei leidu seda purgitoitudes nagu nĂ€iteks purgisupid, marineeritud köögiviljad, pĂŒreed ja isegi nĂ€iteks kalakonservid. Poolfabrikaatidest leidub ohtralt suhkrut lihatoodetes (pihvid, viinerid, vorstid, marineeritud kalatooted), maiustustes, pagaritoodetes (isegi must leib sisaldab rohkelt suhkrut) jne.
  5. MÜSLI ja hommikukrĂ”binad – teravili on juba looduslikult vĂ€ga sĂŒsivesikuterikas, kuid enamiku neist moodustab tĂ€rklis. KĂŒll aga on teraviljatoodetesse lisatud ohtralt suhkrult, et see piima lisades maitset ei kaotaks ja ka viimase mĂ”nusalt magusaks teeks. Lisatud suhkrute poolest on kĂ”ige rikkamad mĂŒslid ja magustatud hommikuhelbed. Veel leidub neid ohtralt maitsestatud pudruhelvestes.

PS! Kas teadsid, et toiduainete nimekiri on loodud kahanevas jÀrjestuses? Mida eespool toiduaine listis on, seda kÔrgem selle sisaldus.

Alusta pÀeva suhkruvabalt!

Hommikusöök pole mitte ainult kĂ”ige tĂ€htsam toidukord pĂ€evas, vaid on muutunud viimasel ajal lausa oluliseks hetkeks, mil nautida tervislikku ning maitsekĂŒllast kĂ”hutĂ€it. Kes Instas fitnessi entusiaste jĂ€lgib, see teab millest ma rÀÀgin.

merilin-taimre-paljas-porgand-tervise-tooted-toidukaubad-tervislik-tooted-fazer-alko-puder-mĂŒsli-arvustus-suhkur-suhkruvaba

Mul on rohkelt retsepte ja ka raamatus olen peatunud pikemalt antud teemal, kuidas vĂ€listada lisatud suhkrut ja asendada see alternatiividega. Selleks tuleb kas oma maitsemeelt ĂŒmber harjutada vĂ”i suhkur asendada naturaalselt esinevate suhkrutega, mida leidub enim puuviljades, tĂ€rkliserikastes köögiviljades ning isegi nĂ€iteks kaerahelvestes. Minu suhkruvabad retseptid leiad SIIT!

merilin-taimre-paljas-porgand-tervise-tooted-toidukaubad-tervislik-tooted-fazer-alko-puder-mĂŒsli-arvustus-suhkur-suhkruvaba

Kel aga köögis aega napib, siis Fazer on tulnud turule uue vapustavalt maitsva ja tervisliku tootesarjaga ALKU, mille kÔik tooted on sÀilitusainete vabad ja ilma lisatud suhkruta ning sisaldavad vaid looduslikke PÔhjamaade teravilju, seemneid, marju ja puuvilju. KÔikide toodete puhul on kasutatud vaid tÀisteravilju, mis teevad tooted kiudaine-ja valgurikkalikuks ehk hoiavad me punusid kauem tÀis.

Looduslikult magusad hommikupudrud

ToitumisnĂ”ustamisel tuuakse vĂ€lja hommikusöögi skippimise peamiseks pĂ”hjuseks ajapuudus. Mina seda EI MÕISTA! 10 minutit on mul alati, kasvĂ”i une arvelt, et valmistada endale tervislik ja toitev pudrukauss.

merilin-taimre-paljas-porgand-tervise-tooted-toidukaubad-tervislik-tooted-fazer-alko-puder-mĂŒsli-arvustus-suhkur-suhkruvaba

– “Aga 10 minutit on liiga kaua!”
– Aga Fazeri pudrud valmivad lausa 5 minutiga! Suured ja Ă”hukesed kaerahelbed annavad lĂŒhikese keetmisajaga sama tulemuse, mis pudru pikaajalisel keetmisel madalal kuumusel. Pudru valmistamiseks on tarvis lisada helvestele vaid kuuma vett vĂ”i piima, soovi korral keeta kuni 5 minutit.
– “Aga puder piima ja suhkruta on maitsetu lörr!”
– Aga Alku helbed on tĂ”esti magusad ilma igasuguse piima ja suhkruta! Pealegi tuleb puder kohev ja marju on pakis lihtsalt niiii metsikult palju!

merilin-taimre-paljas-porgand-tervise-tooted-toidukaubad-tervislik-tooted-fazer-alko-puder-mĂŒsli-arvustus-suhkur-suhkruvaba

Tootevalikus on esiteks tÀisterahelvestega pudrud:

  • mitmeviljapuder seemnetega
  • kaerahelbepuder kĂŒlmkuivatatud vaarikaga
  • kaerahelbepuder kĂŒlmkuivatatud Ă”una ja ingveriga

Minu absoluutseks lemmikuks osutusid vaarikatega helbed. See pÀÀstab pĂ€eva, kui kodust on otsas marjad ja puuviljad, mida pudrule lisada. Mis mulle kĂŒlmkuivatatud lisandite juures enim meeldib on muidugi see, et need on kaalult pea olematud ja seega tavaline 40-grammine portsjon tundub nende helveste puhul pea topeltsuur. VolĂŒĂŒm on tĂ€iskĂ”hutunde peamine faktor!

merilin-taimre-paljas-porgand-tervise-tooted-toidukaubad-tervislik-tooted-fazer-alko-puder-mĂŒsli-arvustus-suhkur-suhkruvaba

NIPP! Kui puder on keema lĂ€inud, siis koksa sisse ĂŒks muna ja klopi madalal kuumusel kahvliga kohevaks. Nii vĂ”id kindel olla, et su kĂ”ht on tĂ€is lĂ”unasöögini ja saad lisaks aeglaselt imenduvatele sĂŒsivesikutele kĂ€tte ka tervislikud rasvad ja valgud. Pealegi seob see pudru kuidagi imekombel kokku ja tulemuseks on maksimaalselt kreemjas kausitĂ€is kosutavat hommikusööki.

Looduslikult magusad hommikumĂŒslid

Üks mult enim kĂŒsitud ja populaarsemaid retsepte on mu kodune suhkruvaba meega magustatud mĂŒsli retsept, mille leiate mu esimesest raamatust. Kahjuks pean tĂ”dedama, et koduse mĂŒsli valmistamine on tĂ”esti aeganĂ”udev. Ning tĂ”elist krĂ”mpsuvad ja selliseid mĂŒsli clutchereid on ikka vĂ€ga raske saavutada. SeetĂ”ttu ma ise mĂŒslit pea ĂŒldse ei söö, sest poemĂŒslid ka kuskile ei kĂ”lba. Naturaalsed poemĂŒslid pole jĂ€llegi krĂ”bedad ja on ausalt öeldes tĂ€iesti maitsetud.

merilin-taimre-paljas-porgand-tervise-tooted-toidukaubad-tervislik-tooted-fazer-alko-puder-mĂŒsli-arvustus-suhkur-suhkruvaba

Ja siinkohal suuuuur au ja kiitus tĂ”esti Fazeri mĂŒslidele, sest need on maitsvamad kui ĂŒkskĂ”ik missugused mĂŒslid, mis isegi tĂ€is suhkrut ja ĆĄokolaadi! Magusus on ideaaalne ja need kĂŒlmkuivatatud lisandid – no jĂ€llegi on koonerdamisest asi nii kaugel kui vĂ€hegi vĂ”imalik! Fazer Alku mĂŒslid on valmistatud lihtsatest kodustest koostisosadest, mida ei ole maitsestatud suhkruga, vaid magusa meega. Maitse rikastamiseks on lisatud erinevaid seemneid, kĂŒlmkuivatatud marju ja puuvilju. Valikus on:

  • Ă”una-kaera krĂ”be mĂŒsli
  • mitmeviljamĂŒsli

merilin-taimre-paljas-porgand-tervise-tooted-toidukaubad-tervislik-tooted-fazer-alko-puder-mĂŒsli-arvustus-suhkur-suhkruvaba

Nii helbed kui mĂŒsli on ideaalsed lisamaks ka jogurtile, kohupiimale ja post-workoutina igasugustele valgutoodetele. Helbeid soovitan kaks minutit pehmeneda lasta, kuid mĂŒsli on superhea just krĂ”mpsuvana kohe nautimiseks!

merilin-taimre-paljas-porgand-tervise-tooted-toidukaubad-tervislik-tooted-fazer-alko-puder-mĂŒsli-arvustus-suhkur-suhkruvaba

Postituse lĂ”puks kannatlikele lugejatele ka ĂŒllatus! Mul on kĂ€imas FACEBOOKI AUHINNAMÄNG, kus loosime Fazeriga kĂ”igi osalenute vahel vĂ€lja 2 Ă”nnelikku, kes saavad endale kogu tootevaliku koju kĂ€tte! LĂ”petuseks nĂ€itan ĂŒles veidi uudishimu ka ja ootan kommentaariumisse teie hommikusöögirutiini – kas sööte hommikust? Mida ja miks? Kas olete Alku tooteid juba proovinud ja kuidas maitsesid ka?

merilin-taimre-paljas-porgand-tervise-tooted-toidukaubad-tervislik-tooted-fazer-alko-puder-mĂŒsli-arvustus-suhkur-suhkruvaba

35 Kommentaari

  1. Hanna ĂŒtleb:

    Hommikusöök on minu jaoks absoluutne lemmik-söögikord. Õhtul uinun hommikusöögile mĂ”eldes ning hommikul pole mingi probleem voodist varakult vĂ€lja hĂŒpata, sest jee! hommikusööki saab. 🙂

    Juba mitmeid aastaid söön pea igal hommikul taimse piimaga keedetud putru, mille sisse lisan pĂŒreestatud banaani ning peale kas maapĂ€hklivĂ”id, pĂ€hkleid, kookoshelbeid, puuviljapĂŒreed, marju vĂ”i kombinatsiooni eelmainitutest. Et vaheldust sĂ€ilitada, kasutan erinevaid pudruhelbeid (Veski Mati seemnete ja kliidega helbed suurim lemmik) ja erinevaid piimasid. NĂ€dalavahetustel, kui hommikuti iga minut arvel pole, kuulub menĂŒĂŒsse kindlasti ka eelmainitud Kristiina peekoni-juustupuder – elukaaslane on sellest eriti vaimustuses.
    Kaks hommikut nĂ€dalas, cardio-pĂ€evadel, söön hommikusöögiks mĂŒslit maitsestamata jogurti ja marjadega. Kogemus on nĂ€idanud, et mĂŒsli on cardiot tehes kĂ”hus kuidagi palju kergem kui puder. Igatahes mĂŒslidest on Alku omad muutunud vaieldamatuteks lemmikuteks, olen neid hĂ€vitanud juba lugematuid pakke…

    Alku putrudest olen proovinud vaid seemnetega mitmeviljaputru ja see eriti ei meeldinud: maitse on vĂ€ga hea, aga tekstuuri poolest on kuidagi harjumatult lögane ja pehme. SeetĂ”ttu ei hakanud ĂŒlejÀÀnud kahte isegi proovima. Samas nĂŒĂŒd peale sinu postitust plaanin siiski ka vaarika ja Ă”una-ingveri putrudele vĂ”imaluse anda. Ma ei oleks osanud ettegi kujutada, et vaarika pudrus on vaarikaid niivĂ”rd palju.

    • Paljas Porgand ĂŒtleb:

      Mmm, kĂ”lab nii hĂ€sti 🙂 Ka mina olin nendest vaarikatest vaimustuses. Sama kĂ€ib ka Ă”una-ingveri oma kohta. Pildil, kus hoian seda peopesas, on nĂ€ha, et Ă”una-ingveri tĂŒkid on suures ĂŒlekaalus.

  2. Kadri ĂŒtleb:

    Nimetatud Fazeri tooteid veel proovinud ei ole, kuid kindlasti soovin neid edaspidi proovida! Kuna jĂ€lgin ĂŒsna intensiivse treeningkoormuse kĂ”rval ĂŒsna tĂ€pselt ka toitumist, siis samuti kuulun nende hulka, kelle jaoks pĂ€eva alustamie ilma toeka hommikusöögita on tĂ€iesti vĂ€listatud! Eks muidugi igaĂŒks ise teab, kuidas elab ja toitub, aga vahel isegi teeb natuke kurjaks, kui keegi vĂ€idab, et ah, mul pole ĂŒldse aega hommikusöögiks vĂ”i et söön pĂ€eva esimese korra alles lĂ”unal, koguaeg kiire, kiire, kiire. Minu meelest on see tĂ€iesti kĂ€ttevĂ”tmise ja nn sisse-harjutamise asi. Isegi reisil olles on hommikusöök minu jaoks a ja o ning tahtmise korral leiab selleks alati vĂ”imaluse 🙂 Minul samamoodi, ilmselt nagu enamikul, on argipĂ€evad ĂŒsna pikad, aga siiski tĂ”usen piisava ajavaruga, et istuda hetkeks hommikul maha ja nautida tĂ€isvÀÀrtuslikku toitu pĂ€eva alustamiseks. Pealegi on ju vĂ”imalus osaliselt hommikusöök juba Ă”htul ette valmistada, kui tĂ”esti aega napib. Puder kuulub muna kĂ”rval kindlasti lemmikute listi! Üldiselt ongi hommikusöökide nĂ€ol vĂ€hemasti nĂ€dala sees vĂ€lja kujunenud kindlad toidud – mitmeviljapuder munavalgega (keedan enamasti veega, vahel lisan ka törtsu alpro india pĂ€hkli piima – kui veel ei ole proovinud, siis proovi seda piima kindlasti! See on taimsetest minu lemmik, nii kreemjas ja koorene ja kusjuures ĂŒlilihtne ka kohvile vahustada, lĂ€heb vĂ€ga hĂ€sti vahtu! Ja ehkki ma ĂŒritan igapĂ€evaselt mitte igasugu pulbreid-batoone tarbida – minu seedimisega need lihtsalt ei sobi, siis vahel harva, kui suurem magusaisu, lisan ka Sinu poolt kiidetud Tiramisu mousse valgupulbrit. Kuna ma vist kaldun magusama pudru armastajate hulka – maiasmokk – siis vahel lisan ka tumedat ĆĄokolaadi koos pĂ€hklivĂ”iga sisse sulama ja hiljutine avastus on veel Diablo ĆĄokolaadimÀÀre, ilma lisatud suhkruta) vĂ”i munapuder-omlett tĂ€isteraröstiga vĂ”i keedumunad tĂ€isteraröstiga, millele siis vastavalt mÀÀrin, kas avokaadot, sulajuustu vms meelepĂ€rast. Olen selline “pikk” Ă€rkaja, siis pigem tĂ”usengi varem ja vĂ”tan aega iseendale, kui et otse voodist tööle tormaks. Enda puhul olen veel seda tĂ€heldanud, et sobib, kui söön enamus pĂ€evakaloraaĆŸist enne Ă”htut Ă€ra ja Ă”htusöök, olgu vĂ”i hilisem, jÀÀb oma mahult kergemaks eineks vĂ”rreldes ĂŒlejÀÀnud toidukordadega – eks kuidas keegi eelistab, aga mulle sobib selline viis, sest siis hommikuks korralikult kĂ”ht tĂŒhi. Ehkki pole kunagi olnud poole pĂ€evani magaja, pigem varajane, siis sellest hoolimata on see minu nipp, kuidas tööpĂ€eva hommikutel end varakult voodist vĂ€lja meelitada – tahan nii vĂ€ga oma hommikusööki sĂŒĂŒa ja unistan sellest juba sageli magama minnes! 😀 Sai nĂŒĂŒd pikk jutt – nĂ€dalavahetustel, kui aega rohkem “mĂ€ssata”, siis muidugi teen vahel ka erinevaid tervislikke pannkooke (tahaksin proovida bataadi ja banaaniga – jĂ€i kuskilt retsept silma vĂ”i siis on suureks abimeheks ka “vĂ”ileivagrill”, mille vahel samuti tervislikke ja toekaid vĂ”ikusid teha annab. MagusasĂ”brale jĂ€llegi hea nipp panna vahele nĂ€iteks banaani ja pĂ€hklivĂ”id, mmm! Üldiselt meeldib mulle hommikuti just midagi sooja sĂŒĂŒa, seega pelgalt smuutist vms jÀÀks minule vĂ€heks vĂ”i nagu midagi puudu, aga ma arvan, et kes regulaarselt ei suuda hommikusööki sĂŒĂŒa, vĂ”iks just nĂ€iteks smuutistki alustada. Ja kusjuures, isegi, kui pean minema erandkorras hommikul analĂŒĂŒse vms andma ja ei tohi enne sĂŒĂŒa, siis alati pistan midagi kotti kaasa – smuuti ja puuvilja vĂ”i batooni ja ampsan kohe, kuid protseduurid tehtud. Ma isegi naeran, et mul hommikuti niiöelda bioloogiline kell, et kui luugid lahti, siis esmane mĂ”te, et TAHAN SÜÜA! See ei lĂ€he pĂ€ris antud teema kohta, kindlasti oled kuskil sellest juttu ka teinud ,aga kĂŒsin siiski siin ĂŒle, et millist kalaĂ”li kasutad?

    • Paljas Porgand ĂŒtleb:

      Sai nĂŒĂŒd jah ĂŒks pĂ”hjalik ĂŒlevaade, aga jutt tĂ€itsa Ă”ige! Tubli oled 🙂 Ei mĂ”ista minagi lauset: “mul pole aega”! Õigem oleks öelda: “pole mu prioriteet!” 😉

      Kasutan hetkel Sacha Inchi Ă”li, mis on meeldiva maitsega ja saab isegi salatitele nĂ€iteks lisada. Sisaldab kĂ”iki oomega 3-6-9 rasvhappeid. Aga mul on olemas ka oomega-3 kapslid ja söön vĂ€hemalt kord nĂ€dalas rasvast kala 🙂

  3. M ĂŒtleb:

    Kas saaremaa pĂ€hklimĂŒslit oled proovinud? See on minu arust super 🙂

  4. Eveli ĂŒtleb:

    Kuna see Alku Fazer soomes lettidel juba pikemalt saada on,olen ise selle suur kasutaja.
    Algul ebalesin kuna paki hind on kĂ”rgem vĂ”rreldes mu algsel kasutusel olevate yhekordsete pudrupakkide hinnaga.Mingi aeg lihtsalt hakkasin huvi rohkem tundma tervislike toiduvalikute suhtes ja nii ta lĂ€ks….?Vahel lisan pudrule marju,vahel suhkruta tupsukese vahukoort,mĂ”nikord mett??
    Maitseelamus huvitav ja mitmekylgne iga hommik!

  5. Kerli ĂŒtleb:

    Tere,
    Kust neid fazeri pudruhelbeid vÔib leida? KÀisin prisma ja selveri lÀbi aga sealt ei leidnud. Tahaks neid vÀga proovida.
    Seni olen hommikuti viimasel ajal lĂ€inud smuuti teed. Samas saan tööl hommikuti ka sĂŒĂŒa putru, seega mul ongi kaks peamist varianti, kas smuuti vĂ”i puder.
    Neid fazeri putrusid tahaks proovida, aga kust neid leiab 🙂 ?

    • Paljas Porgand ĂŒtleb:

      Tere,

      jĂ€rsku saate uurida Fazer Eesti FB-lehelt? 🙂 Ma ise tĂ€pselt mĂŒĂŒgikohti ei tea. Olen Selveri gurmeepiirkonnas neid alati nĂ€inud 🙂 Mingi aeg oli ka sooduskampaania neil.

      • Ingrid ĂŒtleb:

        Stokis on ka, ma just eile ostsin :). Ja ma ei jĂ”ua sind Ă€ra kiita, ise poleks osanud otsida neid ĂŒldse – need on tĂ”esti megahead! Isegi paremad (ja odavamad ka!), kui Lizi’s granola, mida ma siiani pudruga vaheldumisi hommikuks söön. Ja vaarikapudru on minu 4 ja 7 aastate tĂŒdrukute lemmik tĂ€iega!

  6. K. ĂŒtleb:

    Minu tavaline hommikusöök on praemuna peekoniga vĂ”i omlett vĂ”i poĆĄeeritud munad soolalĂ”hega vĂ”i puder moosiga. Moos on isetehtud toormoos ilma suhkruta, teen suvel valmis ja sĂ€ilitan sĂŒgavkĂŒlmikus – kui isu tuleb, siis tĂ”stan vĂ€lja sulama. Ilma hommikusöögita ei saa pĂ€eva normaalselt alustadagi 🙂
    Üks hommikusöök, mida teen kĂŒll harva, aga mis vĂ€ga maitseb – tĂ€isterasepiku peale tomati- ja hapukurgiviil, veidi sidrunipipart ning kĂ”ige peale juust – kogu kupatus ahju. NOMS!
    Alku tooteid olen poelettidel nÀinud, kuid pole veel proovinud.

    • Paljas Porgand ĂŒtleb:

      Vaheldus on vĂ€ga hea 🙂 ise armastan omletti ja putru enim. Millalgi peaks valgupannasid vĂ”i vahvleid ka tegema. Aga see juba kunst omaette ja vajab aega ja kannatust. Soovitan Alkut proovida ja anna teada, kuidas maitsesid!

  7. PĂ€hklike ĂŒtleb:

    Ma olen mÀrganud, et kui ma lÔpetan toidu tarbimise umber kella 19-20 kanti, siis on mul hommikul hea isu ja siis viitsin ka midagi toekamat valmistada. Kui aga juhtub hiline Ôhtusöök (ups noh :D), siis hommikul ei saabu isu enne lÔunat.
    Ise aga ĂŒritan hommikusöögi osas varieeruda, kuna ĂŒks arst kunagi soovitas nii. Et pĂ€ris hommikust hommikusse kaeraputru ei tarbi, kuigi mulle tĂ€iega maitseb see ?

  8. Margit ĂŒtleb:

    Kindlasti proovin pudrud jĂ€rgi. Ajasid isu peale :D. Muidu söön tavaliselt juustuvĂ”ileiba sepikuga koos muna ja avokaadoga. Tihti hommikul isu polegi ja alles 10.00 lĂ€heb kĂ”ht tĂŒhjaks :/.

  9. Tiina ĂŒtleb:

    Ei kujutaks elu ilma hommikusöögita ette.Juba Ă”htul enne magamaminekut panen hommikupudru helbed ja pĂ€hklid-rosinad potti valmis ja ootan kannatamatult hommikusööki. MĂŒslisid vĂ€ga ei tarbi sest suhkrusisaldus on nii suur, et samahĂ€sti vĂ”iks paljast suhkrut sĂŒĂŒa. Alternatiiviks olen vĂ”tnud tĂ€isterakaetahelbed, lisan marju-pĂ€hkleid ja lasen kreeka jogurtiga hea maitsta aga puuduv ikka see Ă”ige mĂŒsli krĂ”mps mida kuidagi ei saa. Ilmselgelt peaks neid uusi Fazeri mĂŒslisid proovima! 🙂

  10. Triin ĂŒtleb:

    Ma hakkasin praegu pikemalt blogiga tutvuma, aga jĂ€i ĂŒles kĂŒsimus, kas sa oled paberitega toitumisnĂ”ustaja vĂ”i on tegu hobikorras omandatud teadmistega? Mis allikatest sa tavaliselt lĂ€htud enda valikutes?

    • Paljas Porgand ĂŒtleb:

      Ei ole paberitega nĂ”ustaja. KĂ”ik postitused, mis on rohkem spetsiifilised, on kooskĂ”lastatud oma ala asjatundjatega. Olen iseseisvalt toitumisvaldkonnas olnud juba oma 6 aastat. 🙂

  11. Kaire ĂŒtleb:

    Hommikul sööme 8 viljaputru, röstitud rukkipala juustu ning singi ja kurgiga. Fazeri tootedest kuulen esimest korda.

    http://Www.littlebutcute.wordpress.com

    http://Www.minulelu.eu – beebi tarvikud kĂ€sitööna valminud Eestis

  12. Kadri J. ĂŒtleb:

    Mina olen viimased 3 kuud toitumiskava jĂ€rgi Ă”ppinud tervislikku toitu tegema (kaotanud 13 kg selle kĂ€igus, et sĂ”in isegi rohkem, kui tavaliselt :))ja nĂŒĂŒdseks on minu hommikusöögiks ĂŒldiselt kaerahelbepuder kaerakliide ja kĂŒlmutatud marjadega. see on mu lemmik. pudru teen veega ja suhkrut suhkrutoosist ei lisa ma millelegi enam. vahel söön keedumune ja puuvilja hommikuks, kuid ĂŒldiselt puder.
    Magut olen ma alati armastanud ja sellest hoidumine on raske, saan tĂ€iesti aru, et kui juba kĂ€si sirutub shokolaadi poole, siis mitu pĂ€eva ei suuda ma end uuesti kĂ€sile vĂ”tta. kĂ”ik toidukorrad on tervislikud, kuid siis tuleb mingi madalseis, kus tahaks vitsutada salaja shokolaadi…
    AitĂ€h asjaliku artikli eest, mĂ”nikord on lihtsam mĂ”ista, miks asjad toimuvad, kui keegi selle lihtsate sĂ”nadega kokku vĂ”tab. PĂŒĂŒan teha sĂŒdame kĂŒlmaks maiustuste suhtes ja pĂŒĂŒelda edasi tervislikuma elu ja ilusama ja tervema keha suunas 🙂

  13. Carol ĂŒtleb:

    Hei! Mina söön iga pĂ€ev hommikusööki. MĂ”ni pĂ€ev söön röstitud leivaga vĂ”ikusid ja mĂ”ni pĂ€ev putru ka. Eriti head on kookospiima vĂ”i mandlipiimaga tehtud pudrud. Alku toodetest polnud varem kuulnud, aga kindlasti on plaanis Ă€ra proovida 🙂

  14. Sigrit ĂŒtleb:

    Hommikusöögi osas olen tagasihoidlik sööja, nĂ€dalavahetusel putru koos kĂŒlmutatud/vĂ€rskete marjade jms on minu esimene valik. Fazeri Alku tooteid pole ma veel ostnud.

  15. mariel ĂŒtleb:

    eeee, kas ilma hommikusöögita on ĂŒldse vĂ”imalik elada??? 😀 Ma annaks kĂ”ik, et ma ĂŒlejÀÀnud toidukorrad ka ”hommikusöögina” sĂŒĂŒa saaks ja Ă”htul magama minnes ootan kannatamatult et omletti vĂ”i putru sĂŒĂŒa. Ma hirmsasti tahaks proovida neid, kuna puder on nii minu teema! Pean poeriiulitele tsekkama, peres kaks mĂŒslihullu ka, kindlasti tooks see palju rÔÔmu kui nad saaks seda ilma suure hulga suhkruta sisse kĂŒhveldada! 😀

  16. Tiiu ĂŒtleb:

    Meie pĂŒhapĂ€eva puder pole ĂŒldse magus: keedan kaerahelbed, lisan salaja ka veidi kliisid 🙂 mina panen jĂ€meda soola otse vette, siis mugavalt maisestub. Praen Ă”liga sibula ja singi, mitte tĂ”mmuks, vaid kergelt. Lisan pudru potti, segan. Ülimaitsev!

  17. Kristina ĂŒtleb:

    Nice lĂŒke fazeri poolt, kahjuks pole osanud poelettidelt otsidagi. Ise ostan tavaliselt Heleni tĂ€isterakaerahelbeid. Nendest kĂ”ige lemmikum retsept on 2016 aasta pudrumeistri retsept, mis on siis peekoni juustupuder. Olin vahepeal tĂ€itsa sĂ”ltuvuses ja sai 1,5 nĂ€dalat jutti seda söödud. Loomulikult makrode osas – rasva kogus tuli sealt meeletu :D, aga YOLO. Kiirematel hommikutel omlett vĂ”i muna peekoniga.
    Ja hommikusöögi söömine on MUST!

  18. Greete ĂŒtleb:

    Mina olen see, kes ilma hommikusöögita pĂ€eva ei alusta. Tavaliselt söön 8-vilja putru, hetkel tĂ€istera neljaviljahelbed. MĂŒslit ĂŒsna harva, ainult siis kui ei taha hommikul sooja putru sĂŒĂŒa, siis mĂŒsli piimaga. Tahaksin proovuda kĂŒlmkuivatatud marjadega putru, sest siiani olen inimene kes sööb pigem soolast kui magusat putru.
    Olen proovinud Alku mĂŒsli (ĂŒks oli Ă”untega ja teine vist seemnetega), mulle vĂ€ga meeldis. JĂ€rgmisena ostsin mingi tunnustatud Eesti mĂŒsli ja tundus minu jaoks liiga magus, nii et jÀÀn ikka Alku juurde.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. NÔutavad vÀljad on tÀhistatud *-ga