Kreemjas kaerahelbepuder litšidega

Kreemjas kaerahelbepuder litšidega

Kreemjas kaerahelbepuder litšidega

Unustusse vajunud kunagine lemmik kaerahelbepuder on jälle mu parim sõber! Valmistan end ette Eesti külmadeks ilmadeks ning kuidas seda saakski paremini teha kui soojendades oma vereringet ühe elava ja energiarohke hommikupudruga. Me kõik oleme söönud seda võisilma, maasikamoosi ja õunakastmega rohkem kui küll. Seepärast lisan asjale vürtsi ning pööran traditsioonilise hommikupudru pahupidi lisades sellele eksootilise litši maigu. Kas ma juba mainisin, et see on mu uus lemmikpuder?

Kreemjas kaerahelbepuder litšidegaKreemjas kaerahelbepuder litšidega

Litšid on magusad puuviljad algupäraselt Hiinast, mis on nüüdseks laialdaselt levinud Aasias, USAs ja Austraalias. Pole ime, et need algselt naljakad tunduvad puuviljad kuulsust koguvad, kuna sel on väga mitmeid kasutegureid meie tervisele, mille hulka kuuluvad:

  1. Vähi vastu võitlevad omadused
  2. Südameveresoonkonnahaiguste raviomadused

  3. Seedimise soodustamine

  4. Luude tugevdamine

  5. Kõrge B ja C vitamiini sisaldus

  6. Antioksüdantide sisaldus

  7. Kaalulangetuse soodustamine

  8. Naha parandamine ja akne vastu võitlemine

  9. Vabade radikalide vastu võitlemine

  10. Juuste hooldamine

Kreemjas kaerahelbepuder litšidega

Kreemjas kaerahelbepuder litšidega
 
Magus, kreemjas ja kohev hommikupuder eksootilise kiiksuga!
Autor:
Retsepti tüüp: Hommikusöök
Kogus: Ühele
Koostisained
  • 6 litši (konserveeritud või värsket)
  • ½ tassi täisterakaerahelbeid
  • ½ tassi piima
  • ¼ tassi litšisiirupit või veel piima
  • ¼ tl mandliekstrakti
  • noaotsatäis meresoola
  • kakaonibse
  • kaneeli
Valmistamine
  1. Sega väikeses potis kokku piim, litšisiirup, mandliekstrakt ning sool.
  2. Kalla sisse kaerahelbed ning jäta paariks tunniks külmkappi likku.
  3. Lase madalal tulel keema ning keeda kuni puder on täiesti pehme.
  4. Aseta potti litšid ning kasutades käsiblenderit purusta need.
  5. Võid vaba käega blenderiga ka pudrust üle lasta, et tulemus oleks eriti kreemjas.
  6. Kuumuta veel minutike ning serveerides raputa üle kaneeli ja kakaonibsidega!
Märkused
Kuna müügil värkeid litšisid ei olnud, siis ostsin konserveeritud ja kasutasin retseptis nende siirupivett. Selle tulemusena tuli puder väga kreemjas ja mõnusalt magus. Kes kasutab värskeid litšisid, võib lisada litšisiirupi asemel veel piima, kui see samm paistab olevat vajalik.

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Anna oma hinne: