Kodune ja lihtne: toorkašupähklivõi

india-kašu-pähkel-või-naturaalne

india-kašu-pähkel-või-naturaalne

Kas sinagi oled üks neist tervisetoidufriikidest, kes ajab näpuga mööda poode taga töötlemata toorpähklivõid? Ohohh, kuule haifaiv, sest ma juba mõtlesin, et olen ainus täisfriik. No mitte kuskil ei taha nad meile müüa töötlemata, röstimata, maitsestamata ja igast lisaainete vaba pähklivõid. Vahet pole, kas otsid siis mandli-, maapähkli-, makadaamia- või kašu- ehk indiapähklivõid…

india-kašu-pähklid-toor-vegan-paleo-retsept

Küll aga pole meile võimatuks tehtud 100% naturaalsete PÄHKLITE leidmist. Ära kuluta oma väärtuslikku aega, mida võiksid veeta süüa tehes, süües ja/või süües (ei osanud rohkematele tegevustele mõelda, hehe!), poodides kolamisele. Osta parem pakk pähkleid ja valmista oma mm-kui-hea pähklivõi ise!

DSC_0137

Võib tunduda ilge kammajaa ja toimetamine, kuid kui sul on hea köögikombain olemas, siis vägista vaid toitenuppu ja voilà.

DSC_0138

Ainus asi, mis võib üldse vaeva nõuda, on seinte kraapimine kui pähklipudi kord sinna külge hakkab kleepuma. Aga vähemalt tähendab see progressi, onju positiivsed mõtlejad? Hihi.

DSC_0143

Ja kui lõpuks saabub kätte see maagiline hetk, mil pähklipudistudist saab kreeeemjas näppe lakkuma panev pähklivõi… Ma isegi ei kutsuks seda pähklivõiks, vaid pigem delikatesskreemiks, sest see maitseb nii hää!

DSC_0149

Pähklivõi võid valmistada vaid tooretest india pähklitest või vungi juurde andmiseks, võid lisada soola, vaniljet või kakaod. Et köögikombainiprotsessi kiirendada ning ühtlasi anda võile võisem tekstuur, lisasin väheke ka sulatatud kookosõli. See andis niiiii mõnusa magusa alatooni juurde! Aga muidugi on variante igale maitse-eelistusele, asume katsetama!

DSC_0156

Toor, vegan, paleo, lihtne, tervislik, kreemjas, pähkline, sõltuvusttekitav, magus, soolane, suussulav.

Toorkašupähklivõi
 
Ettevalmistus
Küpsetamine
Valmistamisaeg
 
Kodukootud 100% naturaalne ja 110% maitsev kašupähklivõi! Sõltuvus garanteeritud!
Autor:
Retsepti tüüp: Snäkk
Kogus: 1 purk
Koostisained
Valmistamine
  1. Lisa kõik koostisained köögikombaini ja blenderda, kuni pähklipudi hakkab seintele kleepuma.
  2. Kraabi seda spaatliga keskele kokku ja jätka blenderdamist, kuni tekib ühtlane ja kreemjas pähklivõi.
  3. Säilita pähklivõid suletud purgis.
Märkused
*Blenderdamise protsessi kiirendamiseks, võisema tekstuuri andmiseks ning kergelt magusa alatooni lisamiseks. Kõigest soovituslik samm.
**Võid lisada maitse tugevdamiseks ja vähese soolasuse lisamiseks. Teine võimalus on lisada näiteks vanilliekstrakti või kakaod.

 

Veebilehe sisu ei ole lubatud avalikustada, levitada või kasutada mistahes viisil ja kohas sh meedias ilma autori kirjaliku loata. Ka osaliste tekstide või tsitaatide avaldamise korral meedias tuleb küsida kirjalikku luba. Loa saamisel peab avalikustamisel säilima viide info algallikale va juhul kui ei ole kokkulepitud teisiti. Veebilehe sisu võib printida vaid isiklikuks kasutamiseks. Postitustes olev informatsioon on ainult informeerimise eesmärgil ning autor ei vastuta informatsiooni õigsuse eest. Tegemist ei ole meditsiiniliste soovitustega ning meditsiiniliste küsimustega tuleks alati pöörduda meditsiinitöötaja poole. Sisu kasutamine tähendab, et aktsepteerite lehe üldtingimusi.

6 Comments

  1. […] Kodune ja lihtne: toorkašupähklivõi […]

  2. Kaja says:

    Oht liiga palju korraga süüa :(

  3. Mirjam says:

    Kaua sul umbes läks selle blenderdamisega? Ma ükskord proovisin maapähklitega ja ootasin 10 min, ei toiminud :(

    • India pähklitega läheb nii 10-20 minutit. Ma ükskord blenderdasin maapähkleid suisa 30 minutit ja ei midagi. Eestis ostetud maapähklid on kuidagi kuivemad. India pähklid on juba loomult pehmemad, äkki seepärast on lihtsam?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anna oma hinne:  

Sellelt lehelt sisu kopeerimine keelatud.