Banaani ja kaneeliga india pähkli piim

toor-vegan-paleo-india-pähkli-piim-banaan-kaneel

toor-vegan-paleo-india-pähkli-piim-banaan-kaneel

Kui me eelmine kord valmistasime india- ehk kašupähklivõid, siis seekord paneme need imepähklid tööle piima heaks. Olen varem jaganud teiega mandlipiima retsepti, mis sai valmistatud blenderit ja tihedat rätti kasutades. See oli natuke aeganõudev ja messy. Kuid nüüd on mul kaasaegne masin, aeglane mahlapress Versapers 4G, mis teeb kogu töö minu eest virisemata ära. Ma võiks vabalt visata jalad taeva poole ja telekast jalkat vahtida, ühes käes klaas, millesse mu kallis mahlapress aina piima lüpsab, hehe!

Mul on väike väriseva käe sündroom, aga kohe-kohe jõuab mulle mu esimene statiiv ja siis ei pea te silmadega videot vaadates kaasa väristama, hehe!

Kui ühest otsast tuleb välja piim, siis teisest otsast jäägid. Jäägid võite vabalt visata ükskõik mis küpsetise või pudru sisse, sest see on väga maitsev, toitev ja annab igale toidule vaid lisaväärtust. Teine võimalus on lihtsalt näppudega see suhu pista ja imeläbi ära kaotada, pf. See maitseb nagu banaani-pähklivõi, mhmm…

paljas-porgand-kašu-pähkli-piim-retsept

 

Toor, vegan, paleo, piimjas, kreemjas, õrn, kaneeline, magus.

Banaani ja kaneeliga india pähkli piim
 
Ettevalmistus
Küpsetamine
Valmistamisaeg
 
Igati lihtne, maitsev ja tervislik alternatiiv lehmapiimale. Tegemist on toor, vegan ja Paleo retseptiga ning sobib kõikidele toortoitujatele, loomasõpradele ja allergikutele!
Autor:
Retsepti tüüp: Joogid
Kogus: 1 kann
Koostisained
Valmistamine
  1. Puhasta pähklid leoveest ning kalla peale uus filtreeritud vesi.
  2. Kalla vett ja pähkleid üheskoos aeglasesse mahlapressi (mina kasutan Versapers 4G aeglast mahlapressi), kasutades peenet filtrit.
  3. Poole peal lisa hulka ka banaan ja kaneel.
  4. Jätka, kuni kõik pähklid on otsas ja piim on soovitud konsistentsiga.
  5. Hoiusta piima suletud nõus külmkapis kuni nädal aega.
  6. Naudi seda joogina, kokkamises, müsliga või kuidas iganes soovid!
Märkused
*Võid lisada kas 7½ dl vett või ka vähem, nii umbes 5 dl, olenevalt mahlapressist ja individuaalsest eelistusest.

 

2 Kommentaari

  1. Maria ütleb:

    Mina kasutan india pähklit juustu asemel. Tore alternatiivne retsept kuidas vaheldust tekitada.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Anna oma hinne: