kana-guacamole-tervislik

Oleme harjunud guacamole’t sööma maisikrõpsude ja köögiviljadega, tortillade vahel või võileivakattena. Miks mitte seda aga lihatoite valmistades ära kasutada, et lisada väheke vürtsi ja avokaado kreemjat tekstuuri. Nii pakun välja ühe teistmoodi retsepti kõikidele avokaado ja guacamole armastajatele!

tervislik-avokaado-retsept

Kes soovib, võib guacamole lisada taskutesse pärast kana ahjus küpsetamist. Kes soovib ka guacamolet nautida ahjusoojana, siis tasub järgida retsepti. Terava toidu armastajad võivad vabalt liialdada tšilli lisamisega ning anda oma roale veidi vunki juurde!

kana-filee-tervislik-retsept

Ühest kanataskust peaks piisama kahele inimesele. Olenevalt muidugi kui suured fileed kasutuses on, kuid keskmiselt jääb ühe suurema filee kaal kuskil 300 g kanti.

Guacamolega täidetud kanataskud
 
Autor:
Retsepti tüüp: Liharoad
Kogus: 3 taskut
Koostisained
  • 3 suurt kanarinnafileed (u 900 g)
  • 2 tl paprika maitseainet
  • 1 tl Santa Maria mehhikopärast kanamaitseainet
  • ¼ tl jahvatatud köömneid
  • pipart
  • oliiviõli

  • Guacamole:
  • ½ avokaadot
  • ¼ sidrunist pressitud mahla
  • 1 purustatud küüslauguküüs
  • 1 spl hakitud rohelist sibulat
  • ½ tl teravat tšillikastet või tšillihelbeid
  • meresoola
  • pipart
Valmistamine
  1. Eelkuumuta ahi 200 kraadi juurde.
  2. Püreesta avokaado keskmise suurusega kausis ning sega hulka ülejäänud guacamole koostisosad.
  3. Lõika igasse kanarinda pikuti üks lõhe, mida hiljem guacamolega täita.
  4. Kuumuta pannil oliiviõli ning pruunista kanafileed mõlemalt poolelt paar minutit.
  5. Sega väikeses kausis kokku kõik maitseained ning kasta kanafileed mõlema küljega sinna sisse. Aseta maitseainetega kaetud fileed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, täida guacamole'ga ja küpseta ahjus u 15-20 minutit, kuni kana on küps.
  6. Serveeri värske salati või grillitud köögiviljadega!

 

2 Kommentaari

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Anna oma hinne: