Espresso-mango tapiokipuding

mango-tapioca-umami-puding-valk-tervislik-kurkum-kurkumiin-tervis-mesi-goji-saeco-kohv-espresso-merilin-taimre-paljas-porgand-toit-toidu-blogi

mango-tapioca-umami-puding-valk-tervislik-kurkum-kurkumiin-tervis-mesi-goji-saeco-kohv-espresso-merilin-taimre-paljas-porgand-toit-toidu-blogi

Chia seemned on meile tuntud juba ammusest ajast. Sellega valmistatud pudingu retsepte leidub internetiavarustes ohtralt! Tervislikumad õpetused leiab ka mu blogist ja raamatutest. Suuremad foodied on kindlasti kursis ka tapiokipudinguga. Või ka need, kes Aasia maades ringi rännanud! Mina isiklikult olen saanud tapiokipudingut vaid kord elus, seda Austraalias. Kahetsen, et Vietnamis seda proovida ei jõudnud, aga kunagi pole ju liiga hilja! Paistab, et tuleb end käsile võtta ja pudinguga ise hakkama saada! Pealegi on mul nii põnevaid ideid, kuidas kõike ma seda proovida sooviksin.

mango-tapioca-umami-puding-valk-tervislik-kurkum-kurkumiin-tervis-mesi-goji-saeco-kohv-espresso-merilin-taimre-paljas-porgand-toit-toidu-blogiTapiokk ehk maniokitärklis on manioki mugulatest valmistatav teratärklis, mis seedub kergesti ja on väga toitev. Maniokk on kartuli ja bataadi järel maailmas tähtsuselt kolmas mugulvili. Üks põhitoiduainetest paljudes Kagu-Aasia maades. Lääneriikides levinud magusroogade paksendajana. Tapiokitärklist müüakse pärlikeste, helveste, pulgakeste ja jahuna. Jahu on äärmiselt pehme ja kannatab suurepäraselt sügavkülmutamist, ei lase küpsetistel laiali pudiseda ega mureneda ja annab ilusa heleda värvi. Tugeva maitsega, kuid sellega on hea paksendada kastmeid, suppe, magusroogi ja küpsetisi, sest tärklis omandab selle toidu maitse, kuhu seda lisatakse.

mango-tapioca-umami-puding-valk-tervislik-kurkum-kurkumiin-tervis-mesi-goji-saeco-kohv-espresso-merilin-taimre-paljas-porgand-toit-toidu-blogiTapiokipärlid on müügil, lisaks Tartu poele, äsja uksed avanud Tallinna Umami poes (Veerenni 24, Tallinn), kuhu ma üks päev ekslema sattusin. Tulin ära sealt ikka korraliku sületäie asjadega. Noh, umbes nii nagu siis, kui normaalne naine satub Hulludele Päevadele. Ainus vahe – Porgand pole normaalne naine ja ei šoppa riidepoodides, vaid tunneb end palju lõbustatumalt toidupoodides. Kasutan retseptis ka sealt ostetud mangopüreed.

mango-tapioca-umami-puding-valk-tervislik-kurkum-kurkumiin-tervis-mesi-goji-saeco-kohv-espresso-merilin-taimre-paljas-porgand-toit-toidu-blogi

Et asjale veel pöörasemat funki juurde keerata ning seda magustoitu absoluutseks tervisepommiks teha, siis lisame sinna ka kurkumi-mee-goji siirupit, mille superomadustest ning selles sisalduvast kurkumiinist oli juttu ühes hiljutises postituses! Sama hästi võite lisada kurkumimett, kuid leidsin, et siirup segunes paremini. Ärge unustage kasutada sooduskoodi “paljasporgand”, et saada e-poest koguni -20% soodustust!

mango-tapioca-umami-puding-valk-tervislik-kurkum-kurkumiin-tervis-mesi-goji-saeco-kohv-espresso-merilin-taimre-paljas-porgand-toit-toidu-blogi

Pudingu valmistamiseks ei pea üldse palju pärleid kasutama. Ühe portsjoni jaoks on 20 grammi täiesti paras. Seega isegi kui tegu on väga kõrge süsivesikute allikaga, siis kokkuvõttes see väga ei loe, sest magustoidus saab seda tasakaalustada ka valkudega. Kui soovid ka rasvu lisada, siis kihita magustoitu näiteks rasvase Kreeka jogurtiga.

mango-tapioca-umami-puding-valk-tervislik-kurkum-kurkumiin-tervis-mesi-goji-saeco-kohv-espresso-merilin-taimre-paljas-porgand-toit-toidu-blogi

Selle magustoidu üks suurim nipp on SEGAMINE. Mida rohkem segada, seda kohevam ja kreemjam tekstuur. Eriti kuna magustoitu sai lisatud ka munavalget. Kes on vegan, siis munavalge ja meesiirup ei tule kõne alla. Munavalge võib asendada kookoskoorega, kuigi dessert ei tule siis nii kohev, ja mee võib asendada ükskõik missuguse eelistatud vegan magusainega, näiteks vahtrasiirupiga.

mango-tapioca-umami-puding-valk-tervislik-kurkum-kurkumiin-tervis-mesi-goji-saeco-kohv-espresso-merilin-taimre-paljas-porgand-toit-toidu-blogi

Küll veganitel on vedanud, et kohv nende menüüsse võib kuuluda. No mida ma ära teeks ilma oma Saeco PicoBaristo hommikukohvita või espressota oma retseptides? Ilmselgelt olete mu väikestmoodi sõltuvust isegi täheldanud! Ja uutele lugejatele, kes ei pruugi kursis olla, siis EI – kohv ei ole ebatervislik! Mul on kohvipostituses põhjalikult lahti seletatud, kellele on ja kellele pole kohv sobilik!

mango-tapioca-umami-puding-valk-tervislik-kurkum-kurkumiin-tervis-mesi-goji-saeco-kohv-espresso-merilin-taimre-paljas-porgand-toit-toidu-blogi

Espresso mängib siin magustoidus üpriski olulist rolli. Kuna magustoit ise on päris magus, siis tasakaalustab espresso kangus ja sellele omapärane mõrkjas maitse pudingut ideaalselt! Espresso peaks olema aga kvaliteetne ja lahustuv kohv siin asja päris ära ei aja. Kuidas tunda ära kvaliteetset espressot? Selle kuldse vahu järgi! Saeco täisautomaatse kohvimasinaga on suurepärane kohv õnneks alati garanteeritud!

mango-tapioca-umami-puding-valk-tervislik-kurkum-kurkumiin-tervis-mesi-goji-saeco-kohv-espresso-merilin-taimre-paljas-porgand-toit-toidu-blogi

Retsept valmis üli lihtsalt, kiirelt ja vaid väheste koostisainetega! See maitses nii hästi, et kavatsengi nüüd seda sama pudingut eri maitsete ja lisanditega katsetama hakata. Šokolaadi, karamelli, mustika, maasika, kookose… hmm, mis järgmiseks?

mango-tapioca-umami-puding-valk-tervislik-kurkum-kurkumiin-tervis-mesi-goji-saeco-kohv-espresso-merilin-taimre-paljas-porgand-toit-toidu-blogi

Lihtne, kiiresti valmiv, magus, kohev, tervislik, mangone, espressone, tasakaalus, sõltuvusttekitav, puuviljane, kreemjas.

Espresso-mango tapiokipuding
 
Ettevalmistus
Küpsetamine
Valmistamisaeg
 
Magus mango ja kange espresso loovad suurepärase maitsekoosluse kreemjas ja kohevas aasiapärases tapiokipudingus. Retsept valmis kiirelt, lihtsalt ja vaid mõne koostisainega!
Autor:
Retsepti tüüp: Magustoit
Kogus: Kahele
Koostisained
Valmistamine
  1. Vala potti vesi ja pärlid.
  2. Too pidevalt segades keemiseni.
  3. Eemalda tulelt ja pidevalt segades lisa vaikselt munavalge.
  4. Alanda pliidi kuumus madalale ja jätka segamist, kuni munavalge on küps ja puding kohev.
  5. Kui puding on pehme, eemalda see tulelt.
  6. Sega sisse siirup, sool, vanilliekstrakt ja jaota puding kahe kausi vahel.
  7. Ühte sega sisse espresso ja teise mangopüree.
  8. Kihita kumbki puding koos veel lisamangopüreega kahe klaasi vahel.
  9. Aseta külma paariks tunniks kuni üleöö seisma.
  10. Kaunista soovikohaselt ja serveeri!
Märkused
* Vegan alternatiivina kasutada näiteks kookoskoort
** Vegan alternatiivina kasutada muud magusainet, näiteks vahtrasiirupit
Toitumisalane teave
1 portsjon: 1 puding Kalorid: 235kcal Süsivesikud: 51g Suhkur: 31g Kiudained: 1g Valk: 7g

 

1 Comment

  1. Tuuli ütleb:

    haha mul meenust just kui ma “korraks” Tartu Umami poodi sisse astusin, et shiaratki nuudleid osta.. väljusin sealt aga suure kotitäie hea ja paremaga 😀 Sealjuures soetasin ka tapioki pärlid ja olen neist ka pudingut teinud ning tõesti on väga toitev! Sinu retsepti proovin ka kindlasti lähiajal ära! 😉

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Anna oma hinne: