Banaanileib (gluteenivaba!)
 
 
Ideaalselt mahlakas ja ilmselt kõige tervislikum banaanileib, mida oled kunagi saanud! Ühe viilu kohta 7g valku.
Autor:
Retsepti tüüp: Magustoit
Kogus: 10 viilu
Koostisained
  • 4 väikest küpset banaani
  • 2 muna
  • 1 avokaado
  • 1 tass täisterakaerahelbeid
  • 1 tass mandleid
  • 5 spl Kreeka jogurtit
  • 4 spl orgaanilist toorkakao pulbrit (magustamata)
  • 4 spl toormett
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 tl vanilje ekstrakti
  • 1 tl kaneeli
  • näputäis meresoola
Valmistamine
  1. Kuumuta ahi 175 kraadini ja vooderda leivavorm küpsetuspaberiga.
  2. Kasuta köögikombaini, et töödelda mandlid peeneks jahuks, ja vala keskmise suurusega kaussi.
  3. Nüüd tee sama kaerahelvestega ja lisa need mandlijahule.
  4. Mikserda töödeldud mandlite ja kaerahelvestega kokku kakao, kaneel, küpsetuspulber ja sool.
  5. Sega sisse munad, jogurt, mesi ja vanilje ekstrakt.
  6. Töötle avokaadot ja banaane köögikombainis kuni kreemja massi moodustumiseni.
  7. Sega kõik kokku. Veendu, et segu on hästi segatud ja vala leivavormi.
  8. Küpseta 30 minutit. Päts on valmis, kui tikk tuleb puhtana välja ja leib on pealt kuldne ning krõbe. Lase enne lõikamist jahtuda, muidu on see liiga pehme, et vormi säilitada.
Recipe by Paljas Porgand at https://paljasporgand.ee/banaanileib-gluteenivaba/