Baklažaanipitsa
 
 
Rikkalik, maitsev ning tervislik pitsa, mida saab kohandada vastavalt maitse-eelistusele.
Autor:
Retsepti tüüp: Taimetoit
Kogus: Kahele
Koostisained
  • ½ baklažaani
  • oliiviõli
  • meresoola
  • pipart
  • *soovipäraseid pitsakatteid
Valmistamine
  1. Lõika baklažaan pikuti u 2 cm paksusteks viiludeks, puista peale soola ning lase 30 minutit seista. Seejärel kuivata paberrätiga.
  2. Pintselda üle oliiviõliga ning maitsesta soola ja pipraga. Aseta 180-kraadisesse ahju u 5 minutiks, võta välja ning lisa soovipärased pitsakatted (mida soovid küpsetada).
  3. Seejärel aseta järjekordseks 5 minutiks ahju ning kata veel soovipäraste lisanditega (mida küpsetada ei soovi).
  4. Serveeri, kuni baklažaan on veel soe!
Märkused
Ise valmistasin kõik pitsaviilud erinevalt. Pärast 5 minutit võtsin baklažaaniviilud välja, katsin tomatikastme, küüslaugu, seente ja juustuga ning viskasin ahju 5 minutiks tagasi. Pärast ahjust eemaldamist lisasin veel tomatit, spinatit, feta juustu, kappareid ja peeti.
Recipe by Paljas Porgand at https://paljasporgand.ee/baklazaanipitsa/