Spinati falafelid peedikastmega
 
 
Magusa peedikastmega pealt krõbedad ja seest pehmed soojad hõrgutised, mis sobilikud nii snäki- kui ka õhtusöögilauale.
Autor:
Kogus: 10 falafeli
Koostisained
Falafelid:
  • 3 purustatud küüslauguküünt
  • 2 tassi keedetud kikerherneid
  • 2 tassi beebispinatilehti
  • 3 spl hakitud rohelist sibulat
  • 2 spl sidrunimahla
  • 2 spl neitsioliiviõli
  • 2 spl tahhiinit
  • ¼ tl jahvatatud vürtskööment
  • meresoola
  • pipart
Kaste:
  • marineeritud peeti
  • kodujuustu
  • pipart
Valmistamine
  1. Purusta kõik koostisained köögikombainis ühtlaseks massiks.
  2. Vormi saadust 10 pallikest ning küpseta 180-kraadises ahjus u 20-25 minutit. Küpsed falafelid peaksid olema pealt krõbedad ning seest pehmed.
  3. Küpsetamise ajal valmista kaste. Selleks blenderda võrdne kogus kodujuustu ja peeti vähese pipraga ühtlaseks kastmeks ning vala serveerimiskaussi.
  4. Serveeri sooje falafele peedikastmega!
Märkused
Kui oled vegan, siis asenda kodujuust näiteks kookoskoorega.
Recipe by Paljas Porgand at https://paljasporgand.ee/spinati-falafelid-peedikastmega/