Vürtsikad takod
 
 
Väljast krõbedad ning seest rikkaliku ja kergelt vürtsika kastmega takod. Lihtsad, kiiresti valmivad ning nii maitsvad!
Autor:
Kogus: 5 takot
Koostisained
  • 5 maisitaskut
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 1 riivitud porgand
  • 200 g veisehakkliha
  • 1 tass naturaalset tomatipastat
  • ¼ tassi hakitud paprikat
  • ¼ tassi punaseid ube
  • ¼ tassi maisi
  • 1 spl teravat tšillikastet
  • 1 spl sojakastet
  • parmesani juustu katmiseks
  • oliiviõli praadimiseks
  • hakklihamaitseainet
  • itaalia vürtsisegu
  • meresoola
  • pipart
Valmistamine
  1. Kuumuta pannil oliiviõli ning prae hakkliha pruuniks.
  2. Maitsesta soola, pipra ja hakklihamaitseainega.
  3. Vähenda kuumust ja vala peale tomatipasta, tšilli- ning sojakaste.
  4. Maitsesta itaalia vürtsidega ning sega korralikult.
  5. Lisa pannile kõik köögiviljad ning hauta segu u 5 minutit.
  6. Vala segu serveerimiskaussi.
  7. Vaata märkuseid*
  8. Igaüks täidab oma tasku rohke kastmega ning puistab soovi korral peale ka juustu.
  9. Ay, caramba!
Märkused
Kes soovivad eriti krõbedaid takosid, siis kuumutada ahi 180 kraadini. Maisitaskud asetada 5 minutiks ahju ning seejärel täita hakklihaseguga. Mina eelistasin maisitaskuid mitte küpsetada, kuna nii on takosid kergem süüa. Mida krõbedam, seda pudisevam.
Recipe by Paljas Porgand at https://paljasporgand.ee/vurtsikad-takod/