Peedihummus
 
 
Klassikalisele hummusele erinevalt, on peedihummus naturaalselt magusam, mahlakam ning muidugi armsalt roosa.
Autor:
Retsepti tüüp: Snäkk
Kogus: Seltskonnale
Koostisained
  • 400 g keedetud kikerherneid
  • 30 g talisibulat
  • ¾ tassi marineeritud peeti
  • ¼ tassi värskelt pressitud sidrunimahla (~1 suur sidrun)
  • ¼ tassi naturaalset tahinit
  • 2 spl külmpressitud oliiviõli (küüslauguga)
  • 2 spl peedivedelikku (marinaadi)
  • 1 tl jahvatatud kööment
  • noaotsatäis meresoola
Valmistamine
  1. Kasutades köögikombaini, pulseeri omavahel tahini ja sidrunimahl, kuni moodustub kreemjas mikstuur.
  2. Kraabi puhtaks põhi ja seinad ning pulseeri veel veidi.
  3. Lisa kõik koostisained peale peedivedeliku ja kikerherneste ning mikserda, kuni kõik on segunenud.
  4. Kui küüslauguga oliiviõli puudub, siis lisa segule umbes 2 purustatud küüslauguküünt.
  5. Loputa kikerherneid vee all ning kurna. Kuivata ning eemalda kõigilt õrnalt koor.
  6. Aseta pooled kikerherned köögikombaini ning töötle, kuni segu on ühtlane.
  7. Seejärel aseta ülejäänud ning mikserda veidi veel.
  8. Lisa 2 spl marinaadi või kui kasutad värskelt keedetud peeti, siis lisa vett. See tagab mikstuuri kergema töötlemise ning tulemuseks on veelgi kreemjam hummus.
  9. Säilita ülejäänud hummust külmkapis kinnises anumas!
Märkused
Soovitan serveerida värskete lõigutud köögiviljadega.
Recipe by Paljas Porgand at https://paljasporgand.ee/peedihummus/