Lõhe-valge kala baklažaaniratastel
 
Ettevalmistus
Küpsetamine
Valmistamisaeg
 
Kala hõrk ja baklažaani pehme maitse komplimenteerivad teineteist suurepäraselt. Üks tõeliselt kiiresti ja vaevatult valmiv õhtusöök, mida on mugav näppude vahelt süüa ka pere pisimatel.
Autor:
Retsepti tüüp: Kalaroad
Kogus: kolmele
Koostisained
  • 300 g valge kala fileed*
  • 300 g lõhefileed
  • 300 g baklažaani
  • 15 g hakitud koriandrit
  • 15 g sojakastet
  • 5 g kanepipähkleid**
  • 1 spl õunasiidriäädikat
  • 1 spl laimimahla
  • 1 tl kuivatatud rosmariini
  • Himaalaja soola
  • musta pipart
Valmistamine
  1. Eelkuumuta ahi 200 kraadi juurde.
  2. Lõika baklažaan ketasteks, määri sisse õliga ning puista üle soola ja pipraga.
  3. Aseta küpsetuspaberiga ahjuplaadile kalad ning baklažaanikettad.
  4. Küpseta 15 minutit, veendudes, et lõhe on ideaalselt küps, kuid mitte liiga läbi küpsenud.
  5. Aseta kalafileed kaussi ja tambi kahvliga lahti.
  6. Sega hulka soja, laimimahl, äädikas ning maitsesta rosmariini, Himaalaja soola ja pipraga.
  7. Seejärel lisa hakitud koriander ja sega kõik läbi.
  8. Aseta valminud segu ahjusoojadele baklažaaniketastele ning puista üle kanepipähklitega!
Märkused
*või ükskõik mis teine valge kala
**kanepipähkleid võib asendada ka seesamiseemnetega või jätta sootuks välja
Toitumisalane teave
1 portsjon: 1 portsjon Kalorid: 315kcal Rasv: 16g Süsivesikud: 6g Suhkur: 4g Kiudained: 3g Valk: 38g
Recipe by Paljas Porgand at https://paljasporgand.ee/kuidas-maitseb-kassitoit/