Kreemjas kaerahelbepuder litšidega
 
 
Magus, kreemjas ja kohev hommikupuder eksootilise kiiksuga!
Autor:
Retsepti tüüp: Hommikusöök
Kogus: Ühele
Koostisained
  • 6 litši (konserveeritud või värsket)
  • ½ tassi täisterakaerahelbeid
  • ½ tassi piima
  • ¼ tassi litšisiirupit või veel piima
  • ¼ tl mandliekstrakti
  • noaotsatäis meresoola
  • kakaonibse
  • kaneeli
Valmistamine
  1. Sega väikeses potis kokku piim, litšisiirup, mandliekstrakt ning sool.
  2. Kalla sisse kaerahelbed ning jäta paariks tunniks külmkappi likku.
  3. Lase madalal tulel keema ning keeda kuni puder on täiesti pehme.
  4. Aseta potti litšid ning kasutades käsiblenderit purusta need.
  5. Võid vaba käega blenderiga ka pudrust üle lasta, et tulemus oleks eriti kreemjas.
  6. Kuumuta veel minutike ning serveerides raputa üle kaneeli ja kakaonibsidega!
Märkused
Kuna müügil värkeid litšisid ei olnud, siis ostsin konserveeritud ja kasutasin retseptis nende siirupivett. Selle tulemusena tuli puder väga kreemjas ja mõnusalt magus. Kes kasutab värskeid litšisid, võib lisada litšisiirupi asemel veel piima, kui see samm paistab olevat vajalik.
Recipe by Paljas Porgand at https://paljasporgand.ee/kreemjas-kaerahelbepuder-litsidega/