Strawberries & Cream Oatmeal
 
 
Kreemjas ja suvine kaerahelbepuder, mis täidab kõhu pikemaks ajaks.
Autor:
Retsepti tüüp: Hommikusöök
Kogus: Ühele
Koostisained
  • ½ tass täistera kaerahelbeid
  • ½ tass maasikaid, külmutatud
  • ½ tass piima
  • 2 spl Kreeka jogurtit
  • ½ tl vanilliekstrakti
  • ½ tl kookosõli
  • noaotsatäis meresoola
  • vett
Valmistamine
  1. Kuivrösti kaerahelbed pannil, kuni veidi kuldsed.
  2. Samal ajal valmista maasikakaste. Selleks lisa veidi vett väikese poti põhja ning kuumuta koos maasikatega. Kui maasikad on pehmenenud, purusta need käsiblenderiga ühtlaseks kastmeks. Sega sisse vanilliekstrakt ning aseta kõrvale.
  3. Lase piim väikeses potis keema ning kalla sisse röstitud kaerahelbed. Sega korra ning kata kaanega.
  4. Keeda madalal tulel, kuni piim on kõik kaerahelvestesse imbunud. Hoia käed terve aeg eemale ning las nad podisevad kaane all. Nii tagad potis ühtlase kuumuse ning ei purusta segades kaerahelbeid. Tulemuseks on pehmemad ning kohevamad kaerahelbed.
  5. Kui piima enam järel pole, sega õrnalt hulka maasikakaste.
  6. Serveerides kaunista veel maasikate ning Kreeka jogurtiga! Mulle meeldis süües segada Kreeka jogurt pudru sisse, et oleks veel eriti kreemjas. Niii mõnus!
Märkused
Vegan-toitujad võivad Kreeka jogurti välja jätta.
Recipe by Paljas Porgand at https://paljasporgand.ee/strawberries-cream-oatmeal/