Vegan kikerherne karri
 
Ettevalmistus
Küpsetamine
Valmistamisaeg
 
Köögiviljade baasil valmistatud kikerherne karri ja lillkapsariis, sest me hoolime oma tervisest ja vöökoha ümbermöödust lihtsalt liiga palju!
Autor:
Retsepti tüüp: Taimetoit
Kogus: Neljale
Koostisained
  • 400 g sügavkülmutatud porgandi, brokkoli, lillkapsa segu
  • 300 g keedetud kikerherneid
  • 75 g maapähklivõid
  • 3 küüslauguküünt
  • 1 laimi mahl
  • 500 ml Dr. Antonio Martins kookospiima
  • 3 spl rohelist karripastat
  • 3 spl sojakastet
  • 1 tl karri pulbrit
  • ½ tl garammasala pulbrit
  • ½ tl jahvatatud kurkumit
  • ½ tl jahvatatud vürtskööment
  • Himaalaja soola
  • musta pipart
  • Lillkapsariis:
  • 600 g lillkapsaõisikuid
  • 3 küüslauguküünt
  • 1 tl neitsioliiviõli
  • Himaalaja soola
  • musta pipart
  • Kaunistamiseks:
  • koriandrit
Valmistamine
  1. Vala kookospiim potti ja too keemiseni koos külmutatud köögiviljadega.
  2. Kui köögiviljad on üles soojenenud ja pehmenenud, lisa hulka küüslauk ning püreesta saumiksriga ühtlaseks püreeks.
  3. Seejärel sega hulka kõik ülejäänud koostisained, maitsestades soola ja pipraga tunde järgi.
  4. Jäta riisi valmistamise ajaks potti podisema, et kaste pakseneks.
  5. Lillkapsariisi jaoks purusta lillkapsaõisikud koos küüslauguga köögikombainis peeneks riisitaoliseks massiks.
  6. Kuumuta pannil väheke õli ja prae riis madalal kuumusel kuldseks, maitsestades seda soola ja pipraga.
  7. Serveeri karrit koos lillkapsariisi ja koriandriga!
Toitumisalane teave
Kalorid: 297 kcal Rasv: 13 g Süsivesikud: 28 g Suhkur: 8 g Kiudained: 9 g Valk: 13 g
Recipe by Paljas Porgand at https://paljasporgand.ee/90-koogivili-vegan-kikerherne-karri/