Vegan kõrvitsa-kookoselaksa musta oa nuudlitega
 
Ettevalmistus
Küpsetamine
Valmistamisaeg
 
Kõige tervislikumad vürtsid on koondatud ühte tõeliselt soojendavasse laksa retsepti, millele annab lisaväärtus uuenduslikud oanuudlid! Tõeliselt kreemjas kookose-karri laksa on kohustuslik õhtusöök indiapäraste roogade armastajale!
Autor:
Retsepti tüüp: Taimetoit
Kogus: Kahele
Koostisained
Valmistamine
  1. Lõika kõrvits ampsusuurusteks kuubikuteks.
  2. Määri sisse kookosõliga ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
  3. Puista üle soola ja pipraga ning küpseta 185 kraadi juures, kuni täiesti läbi küpsenud ning pealt vähe krõbedam.
  4. Samal ajal valmista ette laksa. Selleks too kookoskoor keemiseni, maitsesta karripasta, kookossuhkru, laimimahla, vürtside ja maitseainetega.
  5. Lisa hulka oad ning ahjus röstitud kõrvits ja jäta kaane alla vaiksel tulel 10 minutiks podisema. Kui laksa tundub liiga kreemjas ja paks, siis lisa vett, et konsistents oleks voolavam.
  6. Valmista tootja juhendi järgi pasta ning jaga kahe kausi vahel.
  7. Kata laksaga ning serveerides puista üle seesamiseemnetega ja kaunista koriandri ning laimisektoriga.
Märkused
*Võib kasutada nii külmutatud kui värskeid ube. Värskete ubade korral keeda neid esmalt.
**Soovi korral võib asendada ükskõik mis teise pastatootega, kuid soovitan kindlalt proovida musta oa pastat! See värv mõjub juba ägedalt!
Recipe by Paljas Porgand at https://paljasporgand.ee/vegan-korvitsa-kookoselaksa/