Banaani ja kaneeliga india pähkli piim
 
Ettevalmistus
Küpsetamine
Valmistamisaeg
 
Igati lihtne, maitsev ja tervislik alternatiiv lehmapiimale. Tegemist on toor, vegan ja Paleo retseptiga ning sobib kõikidele toortoitujatele, loomasõpradele ja allergikutele!
Autor:
Retsepti tüüp: Joogid
Kogus: 1 kann
Koostisained
Valmistamine
  1. Puhasta pähklid leoveest ning kalla peale uus filtreeritud vesi.
  2. Kalla vett ja pähkleid üheskoos aeglasesse mahlapressi (mina kasutan Versapers 4G aeglast mahlapressi), kasutades peenet filtrit.
  3. Poole peal lisa hulka ka banaan ja kaneel.
  4. Jätka, kuni kõik pähklid on otsas ja piim on soovitud konsistentsiga.
  5. Hoiusta piima suletud nõus külmkapis kuni nädal aega.
  6. Naudi seda joogina, kokkamises, müsliga või kuidas iganes soovid!
Märkused
*Võid lisada kas 7½ dl vett või ka vähem, nii umbes 5 dl, olenevalt mahlapressist ja individuaalsest eelistusest.
Recipe by Paljas Porgand at https://paljasporgand.ee/india-pahkli-piim/