Kõhule kerge: Soe jõulusalat
 
Ettevalmistus
Küpsetamine
Valmistamisaeg
 
Soe ja tervisest pakatav jõulumaitseline salat on iga vegani HAVE-TO tänavu jõuludel! Tunne end ka pärast sõrmilakkuvalt maitsvaid jõule kergelt ja saledalt!
Autor:
Retsepti tüüp: Taimetoit
Kogus: Kahele
Koostisained
Valmistamine
  1. Puhasta peet mullast, soovi korral koori ja tükelda väiksemateks ampsudeks. Pritsi need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil üle oliiviõli, soola ja pipraga nii, et kõik küljed saaksid kaetud.
  2. Kinnita ahjuplaat fooliumiga ning küpseta peeti 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit või kuni noaga katsudes on peet parajalt pehme, samas parajalt krõmps.
  3. Koori apelsin noaga, eemaldades võimalikult palju valget nahka viljaliha ümbert ning viiluta õhukesteks ketasteks.
  4. Kasutades spiraalimasinat*, spiraliseeri suvikõrvits.
  5. Sega kõik ettevalmistatud toiduained kokku maitseürtidega.
  6. Kastme valmistamiseks blenderda kõik koostisained ning lisa soola vastavalt soovile.
  7. Jaota salat serveerimisnõudesse, vala üle kastmega ning kaunista seesamiseemnetega!
  8. Sooje, tervislikke ja eelkõige maitsvaid jõule kõigile!
Märkused
*Spiraalimasina puudumisel võib suvikõrvitsat ka jämeda osaga riivida!
Recipe by Paljas Porgand at https://paljasporgand.ee/kohule-kerge-soe-joulusalat/