No-meat-balls aioli kastmega
 
Ettevalmistus
Küpsetamine
Valmistamisaeg
 
Eriti kiiresti ja lihtsasti valmivad toor-lihatapallid, mis sobivad ideaalselt igat peolauda kaunistama või kasvõi snäkiks koju või kaasa!
Autor:
Retsepti tüüp: Snäkk
Kogus: 25 lihatapalli
Koostisained
  • Pallid:
  • 400 g päevalilleseemneid (Solaris Toidupood/Delice Toidupood)
  • 100 g mandlivõid
  • 170 g päikesekuivatatud tomatit, tükeldatult
  • 25 g basiilikut, hakitult
  • 3 küüslauguküünt, purustatult
  • 3 tl oliiviõli
  • 3 tl kuivatatud peterselli
  • 2 tl kuivatatud tüümiani
  • 2 tl kuivatatud oreganot
  • 1 tl suitsust paprikat
  • Tevisetooted Himaalaja roosisoola (Solaris Toidupood/Delice Toidupood)
  • pipart
  • Aioli:
  • 150 g india pähkleid, leotada
  • 40 ml vett
  • 2 küüslauguküünt, purustatult
  • 1 sidruni mahl
  • 10 g õunasiidriäädikat
  • ½ tl Tervisetooted Himaalaja roosisoola (Solaris Toidupood/Delice Toidupood)
  • Kaunistuseks:
  • suitsust paprikat
  • peterselli
Valmistamine
  1. Blenderda kokku kõik pallide koostisained, kuni mass on kleepuv ja peenematükiline.
  2. Lisa soola ja pipart vastavalt maitsele.
  3. Vormi peopesade vahel pallideks ning aseta külma.
  4. Pese india pähklid leoveest puhtaks ja nõruta.
  5. Blenderda kannblenderis kokku kõik aioli koostisained peale vee.
  6. Lisa vett vastavalt vajadusele, et tulemus oleks kreemjas.
  7. Kata sellega pallikesed või naudi dipikastmena nende kõrvale niisama!
  8. Kaunistamiseks puista peale suitsust paprikat ning lõpeta peterselli tutikesega!
  9. Säilitada külmkapis!
Recipe by Paljas Porgand at https://paljasporgand.ee/tahelepanu-veganid-no-meat-balls-aioli-kastmega/