Avokaado-šokolaadileib pekaanipähklite ja kookoskreemiga
 
Ettevalmistus
Küpsetamine
Valmistamisaeg
 
Üks rikkalik šokolaadileib, mis täidab üheaegselt kõhtu ning summutab magusaisu. Tegu on 100% lisatud suhkru, gluteeni- ja laktoosivaba avokaadoleivaga, mis pakatab headest rasvadest, vitamiinidest ning mineraalainetest!
Autor:
Retsepti tüüp: Magustoit
Kogus: 1 leib
Koostisained
  • Leib:
  • 2 avokaadot
  • 2 muna
  • 1 tass gluteenivabu täisterakaerahelbeid
  • 1 tass mandleid
  • 1 tass datleid
  • ½ tassi pekaanipähkleid
  • 12 spl magustamata toorkakaopulbrit
  • 3 spl kookoskoort
  • 1 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • noaotsatäis meresoola
  • Kate:
  • 4 spl kookoskoort
  • 1 tl magustamata toorkakao pulbrit
  • pekaanipähkleid
Valmistamine
  1. Eelkuumuta ahi 175 kraadi juurde.
  2. Purusta köögikombainis kaerahelbed ja mandlid peeneks jahuks.
  3. Sega hulka kakao, meresool, küpsetuspulber ja pekaanipähklid ning aseta kõrvale.
  4. Seejärel purusta avokaado, munad, datlid, kookoskoor ja vanilliekstrakt ühtlaseks.
  5. Sega kokku kuivainetega ning vala küpsetuspaberiga kaetud leivavormi.
  6. Küpseta ahjus 20-25 minutit, kuni leib on seest küps. Eemalda ahjust ja lase külmkapis paar tundi jahtuda.
  7. Kaunista kookoskoorega ja puista peale kakaod ning pähkleid!
  8. Lõika viiludeks ning serveeri!
Recipe by Paljas Porgand at https://paljasporgand.ee/avokaado-sokolaadileib-pekaanipahklite-ja-kookoskreemiga/