Kõrvitsa-kodujuustukook
 
Ettevalmistus
Küpsetamine
Valmistamisaeg
 
Lihtsalt valmiv valgurikas juustukook, mis ei sisalda gluteeni ega suhkrut! Igati toitev, naturaalne ja tervislik alternatiiv tavapärasele juustukoogile.
Autor:
Retsepti tüüp: Magustoit
Kogus: 10 lõiku
Koostisained
  • Põhi:
  • 500 ml täisterakaerahelbeid
  • 150 g leotatud datleid
  • 1 tl naturaalset maapähklivõid
  • 1 tl kaneeli
  • ½ tl küpsetuspulbrit
  • ½ tl soodat
  • noaotsatäis soola
  • kookosõli määrimiseks
  • Täidis:
  • 4 muna
  • 250 g kodujuustu (rasvata)
  • *375 ml kõrvitsapüreed
  • 1 spl vanilliekstrakti
  • 1 tl piparkoogimaitseainet
  • 1 tl kaneeli
  • ½ tl küpsetuspulbrit
  • ½ tl soodat
  • noaotsatäis soola
Valmistamine
  1. Purusta datlid ühtlaseks pastaks, lisa kõik ülejäänud põhja koostisained ning purusta kuni moodustub ühtlane mass.
  2. Suru see vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhjale ja külgedele ning küpseta 175 kraadi juures 10 min.
  3. Täidise jaoks püreesta köögikombainis kõik koostisained ühtlaseks kreemiks, kalla eelküpsetatud põhjale ning küpseta veel 50 minutit.
  4. Ahjust eemaldades, lase koogil maha jahtuda ning aseta siis üleööks külmkappi tahenema.
  5. Serveeri järgmine päev niisama või lemmiku moosiga! Mina nautisin seda koduse maasika-mustikamoosiga.
Märkused
*Kõrvitsapüree retsepti leiad siit: https://paljasporgand.ee/korvitsapuree/
Toitumisalane teave
1 portsjon: 1 lõik Kalorid: 170kcal Rasv: 3g Küllastatud rasv: 1g Transrasv: 0g Süsivesikud: 17g Suhkur: 4g Sool: 126mg Kiudained: 2g Valk: 9g
Recipe by Paljas Porgand at https://paljasporgand.ee/korge-valgusisaldusega-korvitsa-kodujuustukook/