Vaarikakeerisega pistaatsia-laimijäätis
 
 
100% suhkruvaba vegan jäätis, mis ei nõua isegi mitte jäätisemasinat! Retsept ette, käpad tööle ning suud magusaks selle värskendava magus-hapu jäätisega!
Autor:
Retsepti tüüp: Magustoit
Kogus: 8 palli
Koostisained
  • Jäätis:
  • 1 suur eriti küps banaan
  • 1 küps avokaado
  • 2 tassi täisrasvast kookospiima
  • ¼ tassi värskelt pressitud laimimahla (~2 laimi)
  • 1 spl vanilliekstrakti
  • *1 tl viina
  • noaotsatäis meresoola
  • ½ tassi pistaatsiapähkleid
  • Keerd:
  • 1 tassi (külmutatud) vaarikaid
  • 1 tl vanillekstrakti
  • *1 tl viina
Valmistamine
  1. Kasutades köögikombaini, püreesta banaan ja avokaado.
  2. Lisa hulka ülejäänud jäätise koostisained ning töötle segu, kuni kreemjas ning tükitu.
  3. Vala jäätisesegu sügavasse anumasse ning aseta õhukindlalt sulatult sügavkülma.
  4. Sega jäätist iga 30 minuti möödudes, et tagada ühtlane jäätumine.
  5. Eemalda pähklid koortest ning purusta väiksteks tükkideks.
  6. Sega pooltahenenud jäätisesse ja aseta jäätis tagasi sügavkülma.
  7. Seejärel valmista vaarikakeerd. Selleks kata väikese põti põhi vaevu veega ning lase keema. Aseta sisse vaarikad ning lase muliseda, kuni marjad on kokku kukkunud ning vesi aurustunud. Tulemus peaks olema üpriski tahke keedisetaoline.
  8. Eemalda tulelt ning sega sisse vanilliekstrakt ning viin.
  9. Jahuta külmikus ning keeruta see pea tahenenud jäätisesse.
  10. Lase jäätisel veel 2 tundi sügavkülmas taheneda ning serveeri seda imekaunist ning maitsvat ahvatlust!
Märkused
* Viin on hea viis, kuidas vältida jäätises jääkristallide teket. Võib jätta täiesti kasutamata, kuid sel juhul jäätub jäätis sügavkülmas palju rohkem ära.
Recipe by Paljas Porgand at https://paljasporgand.ee/vaarikakeerisega-pistaatsia-laimijaatis/