Rabarberikoogi puder
 
Ettevalmistus
Küpsetamine
Valmistamisaeg
 
Eriti lihtne, kiiresti valmiv, hooajaline, suussulav ning tervislik puder, mis on lisaks täistaimne, suhkruvaba ja gluteenivaba! Maitseb just nagu rabarberikook ilma süümepiinadeta!
Autor:
Retsepti tüüp: Hommikusöök
Kogus: kahele
Koostisained
  • 80 g (gluteenivabu) täisterakaerahelbeid
  • 20 g (gluteenivabu) kaerakliisid
  • u 150 ml taimset piima
  • näputäis Himaalaja soolaRabarberimoos:
  • 400 g rabarberit
  • 20 g kookosõliServeerimiseks:
  • 6 spl vaniljekastet/-jogurtit
  • näputäis kaneeli
Valmistamine
  1. Koori rabarberid ja viiluta.
  2. Kuumuta pannil kookosõli.
  3. Lisa rabarber pannile ja alanda kuumust.
  4. Kuumuta neid u 5 minutit kuni kokku kukkunud ja pehmenenud.
  5. Pane moos külma jahenema.
  6. Rösti kaerahelbed (valikuline).
  7. Sega kaerahelbed potis kliide, piima ja soolaga. Magusa hamba korral lisa ka soovipärast magustajat.
  8. Kui puder valmis, serveeri seda rabarberimoosiga.
  9. Soovi korral lisa ka vaniljekastet, -pudingit või -jogurtit.
  10. Puista peale kaneeli ja ongi valmis imeline magustoidu koha väärne hommikupuder!
Märkused
Putru võid serveerida ka üleöö ehk jaheda pudruna, mida on kiire ja kerge süüa, kui hommikusöögi tegemiseks aega ei ole. Loe lähemalt postitusest!
Toitumisalane teave
Kogus: 1 portsjon Kalorid: 414 kcal Rasv: 18 g Küllastatud rasv: 10 g Süsivesikud: 46 g Suhkur: 3 g Kiudained: 9 g Valk: 18 g
Recipe by Paljas Porgand at https://paljasporgand.ee/retsept-rabarberikoogi-puder/