Suvifriikõrvitsad
 
 
Tervislikult "friteeritud" suvikõrvitsapulgad, mis on pealt krõbedad ning seest pehmed ja mahlakad. Eriti mõnusad otse ahjust tulnuna snäkkimiseks.
Autor:
Retsepti tüüp: Snäkk, Taimetoit
Koostisained
  • 4 rullkõrvitsat
  • 1 muna
  • 2 purustatud küüslauguküünt
  • ½ tassi mandleid
  • 2 spl hakitud basiilikut
  • näputäis meresoola
  • näputäis musta pipart
Valmistamine
  1. Kuumuta ahi 185 kraadi juurde.
  2. Lõika maha suvikõrvitsa otsad, seejärel poolita keskkohast ning lõika pikkupidi nii, et tulemuseks oleksid paksemat sorti "friikartulid".
  3. Raputa peale soola ja jäta need paberrätile veest eralduma.
  4. Umbes 15 minuti pärast patsuta pulgad paberrätiga kuivaks.
  5. Purusta mandlid köögikombainis peeneks puruks/jahuks.
  6. Klopi muna väiksemas kausis lahti ning aseta kõrvale.
  7. Teises väiksemas kausis sega omavahel mandlijahu, küüslauk, basiilik, sool ja pipar.
  8. Kasta suvikõrvitsapulgad ükshaaval munasse, seejärel kata mandlijahuseguga ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
  9. Küpseta ahjus umbes 15 minutit ning serveeri sidruniviilu ja tšillikastmega!
Recipe by Paljas Porgand at https://paljasporgand.ee/suvifriikorvitsad/