Pošeeritud munad hea ja paremaga
 
 
Klassikaliselt pošeeritud munad on osa tervislikust hommikusöögist! Veel paremini maitsevad nad retsepti ülejäänud komponentidega, mis annavad kokku ühe ideaalse terviku!
Autor:
Retsepti tüüp: Hommikusöök
Kogus: Kahele
Koostisained
  • Salat:
  • 10 õhukest kurgiriba
  • 2 gluteenivaba täisteraröstsaia
  • ½ viilutatud avokaadot
  • 80 g riivitud punast kapsast
  • peotäis peterselli
  • 1 spl oliiviõli
  • musti seesamiseemneid
  • meresoola
  • pipart
  • Munad:
  • 2 toasooja muna
  • 2 tl õunasiidriäädikat
  • vett
  • Kaste:
  • 1-2 spl filtreeritud vett
  • 1 spl sidrunimahla
  • 1 spl tahinit
  • meresoola
Valmistamine
  1. Esmalt valmista salatipõhi. Selleks riivi kapsas kaussi ning vala üle oliiviõliga.
  2. Maitsesta soola ja pipraga ning jaga taldrikutele.
  3. Aseta selle peale kurgi- ja avokaadoviilud ning kaunista peterselliga.
  4. Täida väike pott veega, kalla sisse äädikas ning too keemiseni. Alanda temperatuuri nii, et vesi podiseks, kuid ei keeks liiga palju.
  5. Koksa munakoor lahti, hoia muna võimalikult madalal vee kohal ja kukuta vaikselt sisse. Korda sama teisega.
  6. Keeda umbes 2½ minutit, kuid jälgi mune hoolikalt, et need keedumunadena ei lõpetaks.
  7. Rösti saiad ning hakka valmistama kastet.
  8. Selleks sega kõik koostisained kokku ning maitsesta vähese soolaga.
  9. Munad on valmis, kui munavalge pole enam vedel, kuid munakollane kiirgab siiski läbi. Katsudes peaks muna olema poolpehme.
  10. Eemalda munad vahukulbiga ning aseta köögirätile kuivama.
  11. Seni lõika röstsai pooleks ja aseta salatipadjale. Seejärel kata kumbki salat muna, seesamiseemnete ja tahinikastmega.
  12. Lase heal maitsta!
Recipe by Paljas Porgand at https://paljasporgand.ee/poseeritud-munad-hea-ja-paremaga/