Maasika-chiamoos
 
Ettevalmistus
Küpsetamine
Valmistamisaeg
 
Suhkruvaba ja tervislikum variant klassikalisest maasikamoosist!
Autor:
Retsepti tüüp: Magustoit
Kogus: 1 purk
Koostisained
Valmistamine
  1. Täida kastruli põhi võimalikult vähese veega ning pane maasikad sinna sisse.
  2. Kuumuta kuni maasikad eraldavad rohkelt vett ja n-ö "kukuvad kokku".
  3. Purusta maasikad käsiblenderi või kahvliga.
  4. Eemalda tulelt, lase jahtuda ja sega sisse chia seemned.
  5. Kui soovid magusamat moosi, lisa soovipärast magustajat.
  6. Kalla moos purki ja aseta külma tahenema.
  7. Moosi võib ka sügavkülmutada.
Märkused
*Kui soovid, et moos oleks magusam, siis lisa soovipärast magusainet. Soovitaksin: agaavisiirup, kookossuhkur, erütritool, stevia vms.
Toitumisalane teave
1 portsjon: 1 purk Kalorid: 278 kcal Rasv: 11g Küllastatud rasv: 1g Küllastamata rasv: 9g Transrasv: 0g Süsivesikud: 35g Suhkur: 22g Sool: 0g Kiudained: 19g Valk: 10g Kolesterool: 0g
Recipe by Paljas Porgand at https://paljasporgand.ee/retsept-maasika-chiamoos/