Baklažaanilasanje
 
 
Klassikalise lasanje kalorivaesem, toitaineterikkam, tervislikum ja maitsvam alternatiiv!
Autor:
Retsepti tüüp: Liharoad
Kogus: Neljale
Koostisained
  • 1 pikuti ja peenelt viilutatud baklažaan
  • 1 hakitud sibul
  • 4 purustatud küüslauguküünt
  • 1 tass punaseid keedetud või koservube
  • 500 g kalkunihakkliha
  • 750 g tomatipüreed
  • 3 spl sojakastet
  • ~3 spl teravat tšillikastet
  • oliiviõli praadimiseks
  • teravat vürtsisegu
  • parmesani juustu
  • meresoola
  • pipart
Valmistamine
  1. Eelkuumuta ahi 200 kraadi juurde.
  2. Pruunista õlitatud pannil hakkliha ning maitsesta terava vürtsisegu, meresoola ja pipraga.
  3. Lisa hulka sibul ja küüslauk ning prae veel mõni minut.
  4. Seejärel vala hulka tomatipüree, sojakaste, tšillikaste ja punased oad.
  5. Lase kastmel haududa kaane all u 10 minutit.
  6. Senikaua viiluta köögiviljakoorijaga baklažaan peenteks ent pikkadeks ribadeks.
  7. Alustades kastmest, kata kandilise ahjuvormi põhi kordamööda hakklihakastme ja baklažaaniribadega.
  8. Kõige lõpuks puista üle parmesaniga ning küpseta ahjus umbes 15 minutit.
  9. Serveeri kohe!
Recipe by Paljas Porgand at https://paljasporgand.ee/baklazaanilasanje/