Mandlipiim
 
 
Mahedamaitseline, kreemjas ja pähkline mandlipiim! 100% laktoosi- ja julmusevaba.
Autor:
Retsepti tüüp: DIY
Kogus: 800 ml
Koostisained
  • 1 tass üleöö leotatud mandleid
  • 3½ tassi filtreeritud vett
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • ¼ tl kaneeli
  • noaotsatäis meresoola
Valmistamine
  1. Leota mandleid vees vähemalt 8 tundi kuni üleöö.
  2. Eemalda vesi ja blenderda mandleid koos ülejäänud koostisainetega paar minutit, kuni mandli tükke enam näha pole.
  3. Aseta tiheda koostisega rätt kausi kohale ja kalla piim vaikselt selle peale. Võta ühe käega räti äärtest kinni nii, et kott oleks pealt suletult. Teise käega pressi mandlisegu, et saada kätte kogu piim. See võib aega võtta umbes 3-6 minutit, et saada kogu piim välja. Rätti järele jäänud mandlipuru võib ära kasutada küpsetistes!
  4. Kalla piim suletavasse klaaspurki ja säilita külmkapis kuni 5 päeva. Enne tarbimist loksuta hoolikalt!
Recipe by Paljas Porgand at https://paljasporgand.ee/mandlipiim/