Kõrvitsapüree
 
 
Suurepärane lisand pudru, koogi, magustoidu, riisi, pasta, supi jpm valmistamisel.
Autor:
Retsepti tüüp: DIY
Kogus: 2-3 tassi
Koostisained
  • 1 kõrvits*
  • kookosõli
  • meresoola
Valmistamine
  1. Eelkuumuta ahi 180°C juurde.
  2. Lõika kõrvits pooleks ning eemalda seemned.
  3. Määri sisse kookosõliga ning pritsi peale veidi meresoola.
  4. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning aseta peale kõrvitsapoolikud.
  5. Küpseta ahjus u 50 minutit, kuni kõrvits on täiesti pehme.
  6. Lase jahtuda ning kraabi kõrvitsaliha koore seest välja.
  7. Kui soovid eriti kreemjat püreed, siis blenderda see ühtlaseks.
  8. Hoiusta purgis ja säilita külmkapis kuni nädala ning sügavkülmas kuni 1 kuu.
Märkused
*Kui soovid püreed valmistada magustoidu tarbeks, siis soovitan kasutada muskaatkõrvitsat. See on loomult magusam!
Recipe by Paljas Porgand at https://paljasporgand.ee/korvitsapuree/