Kikerherne pitsapõhi
 
 
Autor:
Retsepti tüüp: Taimetoit
Kogus: 1 pitsa
Koostisained
  • 1 muna
  • 1 konserv (400 g) / 1½ tassi keedetud kikerherneid
  • 2 purustatud küüslauguküünt
  • 1½ spl tahinit
  • noaotsatäis meresoola
  • noaotsatäis pipart
Valmistamine
  1. Pese kikerherned jooksva vee all ning kuivata paberrätikuga.
  2. Pane kõik koostisaned köögikombaini ning purusta, kuni moodustub ühtlane taigen.
  3. Vormi sellest küpsetuspaberiga kaetud pannile suur ümmargune pizzapõhi.
  4. Küpseta 200°C juures umbes 20 minutit, kuni mõnusalt krõbe ning kuldne.
  5. Kuni pizzapõhi ahjus, valmista ette lemmik pizzakate. Mina kasutasin selleks isetehtud naturaalset tomatipastat, suvikõrvitsa ribasid, riivitud porgandit, poolitatud kirsstomateid, avokaado viile, tükeldatud sparglit, riivitud parmesani juustu ning hakitud rosmariini.
  6. Vali oma lemmikud, kata nendega küpsetatud pizzapõhi ning viska veel 5 minutiks ahju, kuni juust on sulanud.
  7. Aga palun, kõige tervislikum pizza on Sinu!
Recipe by Paljas Porgand at https://paljasporgand.ee/kikerherne-pitsapohi/