Ärge nüüd lakke päris kinni karake! Lubasin jah, et retsept tuleb vaid uude raamatusse, aga soovijaid oli ju nii palju! Mõtlesin, et premeerin oma kalleid ja tublisid lugejaid selle mm-mm-mm kui hea retseptiga. Tegemist on lasanje nägu ja maitsega retseptiga, mis on täiesti jahuvaba. Japp, ei ole selles ei makaroni ega juustukastet. Küll aga maitseb taevalikult! Tõestuseks võin saata teile pildi, kus mul Garfieldi vurrud ees pärast rohket lasanjetamist.
Lapsepõlves olin paandunud emme lasanje fänn. Ei tea, mis selles toidus nii erilist oli, kuid sellele mõeldes olin justkui soojas urus, kaitstud ja armastatud ning ei tahtnud sealt kunagi lahkuda. Alati kui ema mult küsis, mida õhtuks süüa tahan, siis kaks kätt püsti ja “LASANJET”. Isegi kui teadsin, et see võtab aega rohkem kui enamik toite, siis olin nõus need kaks tundi näljast nõrkema, et pärast end ümaraks pugida sellest juustumakaronist.
Nüüd, mil olen avastanud enda jaoks aga teadlikuma ning tervislikuma toitumise, siis ei näe ma lasanjes oma kehale mitte midagi head. Juust, hakkliha ja makaron. Hmm, keha ütleb: “Tänan, ei! Kus on mu köögiviljad?” Kuna Jake on ikka nagu väike laps ja paandunud Garfield, siis talle teen lausa mõnuga seda lasanjet. Ega lapsele head asja ju keelata saa! Teine kord jäi mul hakklihakastet korralikult üle ja mõtlesin siis endalegi ühe lasanje meisterdada. Veisehakkliha (milles on tavaliselt üpriski kõrge rasvaprotsent) asemel kasutasin kalkunihakkliha, makaroni asemel baklažaani ja juustukastme jätsin üldse ära. Lisasin hakklihakastmesse ka ube, et retseptis oleks rohkem kiudaineid ja valku. Kes teeb korralikult trenni, see teab, et valku pole siin ilmas kunagi liiga palju!
Mulle meeldib selle retsepti juures kõige rohkem see, et kõhus on pärast söömist kerge tunne, samas on see aga toitev ning kõht püsib täis veel pikalt pärast söömist. Jake tahtis juba 20 minutit hiljem teise tüki järele haarata. Ei tea, kas oli tõesti nii maitsev või tegi makaron lihtsalt kehva töö nagu sellele ikka kombeks. Baklažaanile aga 5+ selle toiteväärtuse eest!
Samamoodi võib seda retsepti valmistada suvikõrvitsaga. Asendades lihtsalt baklažaaniviilud suvikõrvitsaviiludega. Ei oskagi ausalt öelda, kumb parem on, mõlemad mahlakad, maitsvad ja tervislikud! Nüüd saavad kõik laktoosile ja gluteenile tundlikud kõtud ka täidetud. Retseptis on küll parmesani juustu peale lisatud, aga selle võib lihtsalt ära jätta!
6 Comments
Hei, proovisin ka täna seda lasjanjet, baklazaani asemel panin suvikõrvitsa. Sinu pildil tundub toit koos hoidvat mul kõik vedel, aga maitses ime hösti,;) isegi mu 1,5 a meeldis
[…] siis tatrajahust koogiga on juba enne teise koogi lõpetamist kõht täis. Tegin üks õhtu ka baklažaanilasanjet Paljas Porgandi blogist ja kui pärast klassikalise lasanje tüki söömist annab kõht juba uuesti […]
Tundub väga mõnus retsept olevat. Õhtusöögiks idee olemas. Aga mainin ära, et kuna parmesan on kõva juustu tüüpi, siis tegelikult võivad enamik laktoositalumatuid ka seda süüa.
Keep up the good work!
Jeap, olen täitsa kursis! Enamik küll aga hoidub igasugusest laktoosist ja veganitele on see eriti tähtis :) Suured tänud!
Tegin baklažaanlasanjet. Nii hea! Ainukeseks kommentaariks ütleks seda, et ma ei tea täpselt millised ribad sa tegid, aga minul küll 15 minutist ei piisanud. (Ma tegin ka tavalise köögiviljakoorijaga.) Hoidsin rahulikult üle 30 minuti, et ka baklažaan ära küpseks.
Muideks, mul on väga hea meel, et sa vahepeal retsepte avalikult ka jagad. See paneb mind reaalselt mõtlema, et lähen su retsepti raamatut ostma. Luban, et ostan ka :)
Nii tore, et meeldis! Tegin ka köögiviljakoorijaga, kuid asi võib olla hoopis ahju eripäras :) Ma kasutan ahju fan-forced (kuuma õhu ringlusega) režiimis, mis küpsetab kõike väga palju kiiremini. Äkki seepärast :P
Eks ma ikka koguaeg midagi jaga ju :) Loodan, et retseptiraamatust leiad veel palju põnevaid retsepte, mida katsetada!