Avokaado-šokolaadileib pekaanipähklite ja kookoskreemiga

paljas-porgand-retsept-kakao-sai

Mu gluteenivaba banaanileib oli viimane leivaretsept, mida ma teiega jagasin ja BOOM… see on seni üks järeleproovitumaid ja kiidetumaid! Olen ajusi ragistanud, kas teema peitub selles, et leib ju ometi ei saa olla gluteenivaba?! Out of this world, right? Või on asi pigem selles, et banaanileib lihtsalt on nii lege hea!

gluteenivaba-banaanileib

Emba kumba, olen tulnud lagedale ühe väga eripärase retseptiga, milleks on ei vähem ega rohkem kui avokaado-šokolaadileib pekaanipähklite ja kookoskreemiga. Kõlab kuidagi isuäratavalt? Mmm, mul tekib tahtmine kohe uuesti seda teha! Ma tean, et teile kõigile väga meeldib iga koostisosa alati asendada, midagi ära võtta ja siis veel midagi omalt poolt juurde lisada. Lõppkokkuvõttes on järeleproovitud retsept rohkem oma nägu kui algne, hihi! Ma hindan meeletult teie kõigi entusiasmi ja inspiratsiooni omamoodi teha ja ikka oma iseloomu retsepti sisse peita… AGA selle leiva puhul tasuks hoolikalt järgida siiski retsepti ja näiteks seda finisheri, kookoskreemi, pealt lihtsalt mitte ära jätta. Samuti neid pekaanipähkleid ei tasu on budget kahe silma vahele peita.

paljas-porgand-retsept-kakao-sai

Mis teeb selle leiva eriliseks? Uhmmm, esiteks äkki see, et see on AVOKAADOST? Jaaa, kui lahe, me sööme häid rasvu sisse maiustades, juuhuu! Teiseks, et seal on igasugu naturaalseid koostisaineid ning mitte mingit gluteeni, laktoosi ja nagu-mulle-juba-otsa-ette-kirjutatud lisatud suhkruid! Sellegipoolest on see parajalt magus, rammus ja šokolaadine suutäis!

tervislik-gluteenivaba-avokaado-šokolaadileib

Rammus, rikkalik, toitev, šokolaadine, magus, moist, pähkline.

Avokaado-šokolaadileib pekaanipähklite ja kookoskreemiga
 
Ettevalmistus
Küpsetamine
Valmistamisaeg
 
Üks rikkalik šokolaadileib, mis täidab üheaegselt kõhtu ning summutab magusaisu. Tegu on 100% lisatud suhkru, gluteeni- ja laktoosivaba avokaadoleivaga, mis pakatab headest rasvadest, vitamiinidest ning mineraalainetest!
Autor:
Retsepti tüüp: Magustoit
Kogus: 1 leib
Koostisained
  • Leib:
  • 2 avokaadot
  • 2 muna
  • 1 tass gluteenivabu täisterakaerahelbeid
  • 1 tass mandleid
  • 1 tass datleid
  • ½ tassi pekaanipähkleid
  • 12 spl magustamata toorkakaopulbrit
  • 3 spl kookoskoort
  • 1 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • noaotsatäis meresoola

  • Kate:
  • 4 spl kookoskoort
  • 1 tl magustamata toorkakao pulbrit
  • pekaanipähkleid
Valmistamine
  1. Eelkuumuta ahi 175 kraadi juurde.
  2. Purusta köögikombainis kaerahelbed ja mandlid peeneks jahuks.
  3. Sega hulka kakao, meresool, küpsetuspulber ja pekaanipähklid ning aseta kõrvale.
  4. Seejärel purusta avokaado, munad, datlid, kookoskoor ja vanilliekstrakt ühtlaseks.
  5. Sega kokku kuivainetega ning vala küpsetuspaberiga kaetud leivavormi.
  6. Küpseta ahjus 20-25 minutit, kuni leib on seest küps. Eemalda ahjust ja lase külmkapis paar tundi jahtuda.
  7. Kaunista kookoskoorega ja puista peale kakaod ning pähkleid!
  8. Lõika viiludeks ning serveeri!

 

6 Kommentaari

  1. Epp Viires ütleb:

    Tere!!!!

    Jah õige küll – küll need koogid on ikka väga maitsvad!!!!OOHHH!!!Küll on hea, kui saab sellist kooki!!!!
    Suurepärane!!!!

  2. Joanna ütleb:

    Väga lahe retsept! Mind paneb kohe poodi koostisosade järele tormama aga oskad sa öelda, kust ma seda kookoskoort võiksin leida? :)

    • Paljas Porgand ütleb:

      Tere Joanna,
      Väga tore! Jaga minuga tulemust ka siis ;) Kookoskoort leiab igast poest! Kas siis öko- või tavalisest toidupoest Aasia riiulist (Coconut Cream plekkpurgis)

  3. Laura ütleb:

    Kuhu sinu maitsvaid küpsetisi proovima võib minna?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Anna oma hinne: