3 koostisaine müslibatoonid

lihtne-müsli-batoon

lihtne-müsli-batoon

Lihtsuses peitub võlu. Kas pole mitte kõigega nii? Mood, arhitektuur, toit, mehed… Mida vähem keerulisust, seda parem on!

kolm-maitsvat-koostisainet

Te vast ei usu, kui kuulete, kuidas see HAIGELT hea retsept sündis. Haha! Oli augustikuu ning Austraaliast lahkumine oli pea ukse taga. Viimased kuud polnud ma toidupoes üldse käinud. Sõin alati töö juures, kus ma põhimõtteliselt viimased kuud elasin.. jah, E-P 7-17! Seega ei olnud mul aega ka kodus kokata. Vanad-head tervisetooted ootasid kapis mind pikisilmi. Maapähklivõil olid lausa pisarad silmis – as in õli oli jõudnud purgis eralduda.

raw-vegan-maius

Kuna ma pole kunagi pooldanud toidu raiskamist ja ära viskamist, siis nädalake enne kolimist kolasin kõik köögikapid läbi. Mis ma leidsin? Nagu ülalt näha, siis datlid, kaerahelbed ja maapähklivõi. Ma isegi ei tea, kuidas mul need retseptid pähe välgatavad, aga teadsin kohe, mida ma neist teha tahan! Sündigu toor, vegan, suhkru- ja gluteenivabad müslibatoonid. Ja sündisidki… ja veel kolm korda, kui neid juba paari päeva pärast uuesti pidin tegema. Viisin neid kõigile, kuna need olid lihtsalt niiii nämmad! Kadunud nagu soojad saiad.

odav-lihtne-tervislik-maius

A mis see pruun on? Maapähklivõi peaks ju ikka maapähklivärvi olema… Mhm, aga see on üks väga eriline maapähklivõi. Austraalias on meil igasuguseid pähklivõisid igasuguste eri maitsetega. See on šokolaadimaapähklivõi ehk siis 100% pähklivõi, millele lisatud toorkakaod.

paljas-porgand-retsept

Seega basically võib öelda, et see on nelja koostisaine müslibatoon. Küll aga võid kakao jätta lisamata. Kui aga armastad šokolaadi, siis see oleks sinu elu suurim viga! Kordan: ÄRA JÄTA seda lisamata! Tunnistan ausalt, et tegin batoonikesed teisel ja kolmandal korral veelgi maitsvamaks, lisades vähe vanilliekstrakti ja soola. Kui viitsid needki lisada, siis on sõltuvus garanteeritud.

kolm-koostisainet-retsept

Mis on kõige ägedam paari koostisainega retseptide juures, on nende lihtne ja kiire valmistusviis. Põhimõtteliselt läheb sul vaja köögikombaini ning pisutki kannatust, et sa kogu taigent enne valmimist ära ei sööks. Minul see kannatus katkes, haha!

šokolaad-kaer-datlid-maapähklivõi

Varu paar minutit datlite leotamiseks, paar minutit köögikombaini kärsatamiseks ning tunnike külmutamiseks. Kui oled rohkem krõbeda ja küpsetatud müslibatooni fänn, siis viska külmutamise asemel need 180-kraadisesse ahju nii 10ks minutiks! Midagi kõigile.

tervislik-maitsev-magustoit

Lihtne, kiire, magus, soolane, pähkline, šokolaadine, chewy või crunchy, sõltuvust tekitav, toitev, suhkruvaba, gluteenivaba, toor ja vegan!

5.0 from 1 reviews
3 koostisaine müslibatoonid
 
Ettevalmistus
Küpsetamine
Valmistamisaeg
 
Autor:
Retsepti tüüp: Magustoit
Kogus: 6 batooni
Koostisained
  • 1 tass kaerahelbeid
  • ½ tassi leotatud datleid
  • *⅓ tassi šokolaadimaapähklivõid
  • **1 spl vanilliekstrakti
  • ***näputäis meresoola
Valmistamine
  1. Leota datleid kuumas vees kuni 10 minutit ning jäta leovesi alles.
  2. Aseta kõik koostisained köögikombaini ning mikserda, kuni moodustub tükiline taignataoline mass. Kui taigen on liiga kuiv ja ei taha väga ringi liikuda, siis lisa paar supilusikat leovett.
  3. Veendu, et segu üle ei mikserdaks, kuna batoonid peaksid olema üpriski tükilised.
  4. Suru taigen väikesesse küpsetuspaberiga kaetud vormi ning aseta tunniks sügavkülma.
  5. Lõika ristkülikukujulisteks batoonideks ning naudi!

 

25 Kommentaari

  1. Karl ütleb:

    Kas šokolaadimaapähkilivõid saab asendada millegagi

  2. Krisse ütleb:

    Tegin just neid batoonikesi ja need on lihtsalt imelised!! Blenderis oli neid natuke raske teha kuna taigen tuleb nii kleepuv, aga hakkama sain :) (Blenderi jaoks vist peaks kaerahelbeid ja datleid eraldi plenderdama ja hiljem kõik kokku segama, eks järgmine kord saab katsetada). Kasutasin rimi ECO pählivõid, mis on väga hea :). Aitäh hea retsepti eest Merilin :)!

  3. Gerta J. ütleb:

    Kust saab šokolaadimaapähklivõid?

  4. Margit P. ütleb:

    Proovisin järgi ja väga maitsvad tulevad. :)

  5. Triinu ütleb:

    Hei! Maapähklivöid on ka ju igasugust… Need meeletud kaloripommid poelettide, kus 1 lusikas annab 600000kalorit :D Seleta totule, kuidas orgaanilist pahnast eraldada ja kas tavalistest toidupoodides ka leidub vöi peaks selleks kuskile peenemasse kohta minema?

    • Paljas Porgand ütleb:

      Tere Triinu,

      Kahjuks pole Eestis üldse tavaline puhta lisaaineteta 100% maapähkli müük tavapoodides. Selleks tuleks jalutada kuskile Biomarketisse või see online-ist endale tellida. :( Teine ja hoopis kindlam võimalus on see muidugi lihtsalt ise teha! ;)

      • Maris ütleb:

        Rimides on müügil nende oma sarja “I love eco” maapähklivõi mis sisaldab ainult maapähkleid. Täitsa mõistliku hinnaga on ka veel :)

  6. kadri ütleb:

    Tere
    Aga kas need säilivad kaua kuidas neid säilitada?Kui kohe ei taha köikke ära syya:)

    • Paljas Porgand ütleb:

      Säilitada võib vabalt sügavkülmas. Need ei külmu läbi ja saab ka sealt otse suhu pista! Säilivad sügavkülmas vabalt paar nädalat :)

  7. Monika ütleb:

    Mmmmmmmmmmmmmmmm!
    Tegin sama retsepti järgi hoopiski trühvleid, lisasin juurde kookoshelbeid ja kaneeli ja veeretasin saadud masssist pallikesed ja asetasin sügavkülma. Imehead tulid! :)

  8. Mailis ütleb:

    Ma loodan, et retseptis on kasutatud siis spetsiaalseid kaerahelbeid, kuna kui on tavalised kaerahelbed siis see maius gluteenivana küll ei ole :)

    • Paljas Porgand ütleb:

      Haha, miks seda mainida üldse vaja on? Muidugi kui kasutatakse tooteid, kus on gluteen sees, siis see pole gluteenivaba. Kes soovib saada gluteenivaba maiust nagu ka retsept ette näeb, see kasutab ikka puhtal kujul kaerahelbeid, mida pole gluteeniga saastatud.

      • Maris ütleb:

        Siin tuleb mängu vist Eesti ja Austraalia toidukaupade erinevus. Nimelt on Eestis enamik müügilolevaid kaerahelbeid gluteeniga. Gluteenivabade leidmiseks tuleb natuke rohkem vaeva näha, aga ma usun, et toidukaupluste tervisekaupade lett ja ökopoed ajavad asja ära.

  9. Kelli K. ütleb:

    Kas Eesti poodidest ka saab seda šokolaadimaapähklivõid? Või on lihtsam tavalisele maapähklivõile seda toorkakaod hulka panna?

    • Paljas Porgand ütleb:

      Tere Kelli,

      Ei usu, et seda Eestis leida võib. Kõige kergem on lisada kakao otse köögikombaini. Pole vaja tervesse maapähklipurki seda segada. ;)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Anna oma hinne: